Testünk barátja, a hialuronsav

Szponzorált tartalom

2021. május 28. Kontent

ck_nyolc.jpgA szépségipartól kezdve a nőgyógyászatig számos területen alkalmazzák; sokan nem is tudják, mennyi mindenre jó a hialuronsav.

A testünknek nem idegen

A hialuronsav a szervezetünk természetes összetevője, legnagyobb mennyiségben a bőrben, a szemben és az ízületekben fordul elő. Segít megtartani a kollagént, növeli a hidratáltságot, a rugalmasságot és flexibilitást biztosít. Fő funkciója a víz megtartása, hogy nedvességet biztosítson a szöveteinknek. Érthető, ha ez az összetevő a bőrápolásban is nagyon népszerű, hiszen képes a bőr textúráját és megjelenését javítani: 1 gramm hialuronsav 6 liter folyadék megkötésére és géllé alakítására képes, ez a képesség pedig több szempontból is jól jön az emberi szervezetnek.

Pótlása egy idő után fontossá is válik, hiszen a húszas éveink során a velünk született hialuronsav mennyisége elkezd csökkenni. Negyvenéves korunkra a születéskori mennyiség a felére apad, míg hatvanévesen mindössze 10 százalék marad a szervezetünkben. Vagyis ha a bőrünket már elérte a természetes öregedés, vagy ha szeretnénk késleltetni ezt a folyamatot, akkor érdemes hialuronsavas krémet, kozmetikai, bőrgyógyászati bőrkezelést alkalmazni, esetleg pluszban bevinnünk hialuronsavat, például kapszula formájában. A bőr fiatalságának megőrzésén túl a sebgyógyulást is elősegíti: amikor sérülést szenvedünk, a hialuronsav koncentrációja megemelkedik a bőrben, így mérsékelve a gyulladást, és a sebes terület vérellátására is ösztönzi a szervezetet.

Túl a külsőségeken

  • Az már kevésbé köztudott, hogy a jótékony hatása miatt nemcsak a szépségiparban, hanem azon kívül még számos területen használják.

  • Például az ízületi kopásos megbetegedésekben közvetlenül az ízületi résbe hialuronsavat fecskendezve csökkenthető a fájdalom, valamint a gyulladás és a porc további kopását is meg lehet akadályozni vele. Így érthető, ha ezt az anyagot előszeretettel alkalmazzák a reumatológiában, az ortopédiában és a sportorvoslásban.

  • Egy másik orvosi területen, az urológiában is bevetik, főleg a fájdalmas hólyag szindróma esetén. Segítségével a gyulladás és a fájdalom enyhül, ezáltal a betegek életminősége javul.

  • Az érzékeny szeműek számára van egy jó hírünk: a hialuronsav tartalmú szemcseppek hatékonyan csökkentik a szemszárazságot, sőt, már léteznek lassú lebomlású hialuronsavat tartalmazó kontaktlencsék is, amelyek szintén enyhíthetik a kellemetlen panaszokat.

  • A hialuronsavat egy gyakori nőgyógyászati probléma, a hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésére, megszüntetésére is hatékonyan alkalmazzák. Ma már léteznek olyan hormonmentes krémek, hüvelykúpok, amelyek összetételében található hialuronsav, és az fokozza a termék hidratáló hatását.

Hirdetés

A hüvelyszárazság, illetve a nedvesség hiánya nagymértékben befolyásolhatja a szexuális életünket, és megnehezítheti a mindennapi tevékenységeinket. A hüvelyszárazság okozta panaszok bármely életkorban előfordulhatnak, leggyakrabban azonban a változókorúaknál jelentkeznek. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a tünetek enyhítésére, hiszen helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét, tápanyagellátását, illetve serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat. A Cikatridina hüvelykúp hatása klinikailag igazolt a hüvelyszárazság és a hüvelyszárazsághoz kapcsolódó tünetek csökkentésében. A tartós hatás érdekében a 10 napos bevezető kúra után további fenntartó kezelés ajánlott.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr6016572384
süti beállítások módosítása