Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nincs veled semmi baj, ha a mensi alatt kívánod meg a párodat

Szponzorált tartalom

2021. június 23. Kontent

micovag7.jpgA hormonok játékának köszönhetően menzesz idején akár még jobban is vágyhatsz a szexre, és nincs is különösebb akadálya annak, hogy egymásnak essetek a partnereddel. Ugyanakkor nem árt jobban odafigyelni magadra, ez idő alatt ugyanis hajlamosabb lehetsz a fertőzésekre.

Mártinak pont akkor jött meg a menstruációja, amikor végre pár napra el tudtak menni a barátjával pihenni. A lány a „piros betűs” napok ellenére is nagyon kívánta a partnerét, viszont nem volt benne biztos, hogy nincs-e egészségügyi kockázata annak, ha menstruáció alatt szerelmeskednek. 

A jó hír az, hogy a szex egyáltalán nem tiltott a menstruáció alatt!

Sőt, az is teljesen normális, ha a menstruáció első napjaiban kívánósabbak vagyunk, jobban vágyunk a szexre. Felmérések szerint a nők kb. 60 százaléka vágyik ilyenkor az együttlétre.

Ennek oka a hormonális változásokban rejlik, ugyanis az ösztrogén és a tesztoszteron hormonok szintje a menstruáció első két napján még alacsony szinten áll, a harmadik napon viszont megemelkedik. A szexnek egyébként jótékony hatása is van: például az orgazmus okozta izomösszehúzódások enyhíthetik a menstruációs görcsöket.

Ugyanakkor a menzesz alatti szex közben érdemes jobban figyelnünk magunkra.

A nehéz napokon alapvetően ügyelnünk kell a higiéniára: például ne hagyjuk bent túl sokáig a tampont (még jobb, ha hüvelykelyhet használunk, a tampon ugyanis felboríthatja a hüvelyflóra egyensúlyát), de a betétet is cseréljük rendszeresen. Természetesen az is fontos, hogy a tampon vagy a hüvelykehely felhelyezése és eltávolítása előtt mindig alaposan mossunk kezet.

Miért kell mindezekre különösen odafigyelni? Azért, mert a menzesz idején a hüvelyben az egyébként enyhén savas pH-érték lúgos irányba tolódik, emiatt megbomlik az egészséges belső egyensúly, így gyakrabban fordulhat elő hüvelyi fertőzés menstruáció alatt. A menstruáció idején magasabb lehet a nemi betegségek átadásának a kockázata is, ezért (hacsak nincs érvényes negatív tesztetek nemi betegségre) mindenképpen használjatok óvszert a behatolásos szexhez. Aktus előtt nemcsak a tampont, hanem a hüvelykelyhet is ugyanúgy el kell távolítani a hüvelyből! Amennyiben aggódtok a vérfoltok miatt, pár könnyen mosható, sötét színű törölköző alkalmas az ágynemű védelmére. 

Igen, akár teherbe is eshetsz

Gyakori kérdés, és igen fontos is, ugyanis sokan azt gondolják, hogy a menstruáció alatt biztonságosan lehet védekezés nélkül szexelni. De nem. Köztudott, hogy a menstruációs ciklusnak a peteérés és az ovuláció (amikor a petesejt kilökődik a petefészekből) körüli időszaka az, amikor a legnagyobb a teherbeesés esélye. Ezek a napok általában a menstruációt követik a ciklusban, de ha valaki a menstruációt követően rövid időn (pár napon belül) ovulál, akkor már a menstruáció is a termékeny időszak része, azaz a ciklus minden napján fontos a védekezés. Sőt, egy 22 napos ciklusnál a tüszőrepedés bekövetkezhet akár már a 8. napon, és mivel a hímivarsejtek akár 5 napig életképesek lehetnek, ezért még a menzesz első napjaiban történő szexuális együttlétből is bekövetkezhet terhesség.

Az sem baj, ha nem kívánod

Természetesen az is érthető, ha valaki ezekben a napokban érzékenyebb például a behatolásra, illetve szex alatt a méhszáj mozgására, így éppen hogy nem kívánja a szexet, vagy csak nem komfortos számára ilyenkor az együttlét. A lényeg, hogy bár mindent szabad, attól még semmi sem kötelező!

Hirdetés

Speciális összetétel (bórsav, tejsav, kamillakivonat) – hatásos segítség hüvelygomba ellen         

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, bórsavval, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. Tejsav- és bórsavtartalma visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, kamillakivonata pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. Vény nélkül elérhető a legtöbb hazai gyógyszertárban. 
webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr8616596756
süti beállítások módosítása