Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Eltitkolt férfibajok, amelyek a szerelembe is bezavarhatnak

Szponzorált tartalom

2021. szeptember 24. Kontent

px_8_blog.jpgEgy párkapcsolatot életben tartani, úgy, hogy az ne alakuljon át szimpla lakótársi viszonnyá, nem könnyű feladat: sok kompromisszumot és közös munkát igényel.

Beszéljük meg!

Természetesen az odafigyelés is elengedhetetlen, hiszen némi empátiával is kideríthetjük, hogy a másik megváltozott viselkedése nem is rólunk szól, hanem egészen más problémát takar. Ilyesmi végül is könnyen előfordulhat, hiszen a mindennapi életben rengeteg inger, hatás ér bennünket: akadhatnak nehézségek a munkahelyen, felidegesíthetnek minket vezetés közben, nehéz lehet a gyerekekkel, a szülőkkel, a barátainkkal, problémáink akadhatnak az egészségünkkel. Mindezek hatására pedig a párunkkal is másképp viselkedhetünk. 

Nem mindegy azonban, hogy a helyzetet miként kezeljük, hiszen a probléma szőnyeg alá söprése, vagy a másik hibáztatása sehová sem vezet. A transzparens, elfogadó kommunikáció viszont annál többet segíthet. Ilyenkor rájöhetünk, hogy gyakran egészen más áll a háttérben, mint amit feltételeztünk. Júlia egy ilyen, félreérthető szituációról számolt be:

„A férjem megváltozott. Aggódtam miatta. Látszott rajta, hogy valami zavarja, de nem akart róla beszélni. A szex sem volt a régi.”

– mesélte a negyvenes éveiben járó nő, aki már hosszú évek óta él házasságban a férjével. Júlia úgy érezte, mintha a férje érzelmileg eltávolodott volna tőle, gyakran volt levert és rosszkedvű, már a korábbi hobbijai nem érdekelték, és az ágyban is megváltoztak a dolgok; jóval kevesebbszer szeretkeztek, mint azelőtt.

Mi az a prosztata, mi a dolga, és hol található?

A gesztenye alakú, kb. négy centiméter nagyságú, páratlan mirigyes szerv, a prosztata a kismedence területén helyezkedik el, és csaknem „szomszédos” a végnyílással, miközben a teljes felső felülete összenőtt a húgyhólyag alsó részével. Ha bármilyen okból megnagyobbodik, olyankor összenyomja a húgycsövet, ami a vizeletürítés különböző mértékű akadályozottságában nyilvánul meg.

Nem akartam rágni a fülét, hogy mi a baj, de úgy sem akartam tenni, mintha semmi nem változott volna. Először a barátnőmnek meséltem a problémánkról, aki elmondta, hogy hasonló már velük is előfordult, és végül kiderült, hogy prosztataproblémák álltak a háttérben, és egyáltalán nem a kihűlt érzelmek. A beszélgetésünk után leültem a férjemmel és elmondtam neki, úgy látom, mintha lenne valami problémája, amiről nem beszél nekem, pedig szeretnék segíteni. Áron kicsit feszélyezve, de elmesélte, hogy mostanában egyre nagyobb fájdalmakat érez odalent amikor pisil, és előfordult olyan is, hogy az ejakuláció során is fájdalmat tapasztalt. Azért kezdte kerülni velem a szexuális együttléteket, nehogy újra át kelljen élnie a borzasztó érzést.”

mesélte Júlia, majd hozzátette:

„Elmeséltem neki, hogy a barátnőm férje is hasonlóképpen járt, és hogy nekik egy urológus segített a problémán átlendülni. Áron másnap fel is hívott egy szakembert, és ellátogatott hozzá. A vizsgálaton aztán kiderült, hogy krónikus prosztatagyulladása van, amire nem is gondoltunk korábban, mert azt hittük, az inkább az idősebb férfiak problémája. Antibiotikumos kezelést kapott, és az urológus tanácsára egy pszichológus szakembert is felkeresett, hogy a belső szorongása enyhüljön.”

Ismét minden rendben

Bár hónapokig tartott, mire minden fronton megszűntek a panaszok, a párnál ma már minden a régi kerékvágásban zajlik, azzal a különbséggel, hogy Áron jóval tudatosabban él, hiszen az urológus arra is felhívta a figyelmét, milyen életmódbeli változásokat tehet annak érdekében, hogy a prosztatája egészséges maradjon. Ezekről a tanácsokról bővebben mi is írtunk ebben a cikkünkben.

Mindemellett persze elengedhetetlen a szűrővizsgálaton való rendszeres részvétel, és nem csupán az idős, hanem a középkorú és a fiatalabb férfiak esetében is, hiszen a rövid vizsgálattal megelőzhető egy sor kellemetlen panasz és veszélyes betegség.

 

Hirdetés

A legtöbb férfi inkább bekapna egy tablettát a fájdalom ellen. A Proxelan végbélkúp pedig jól kiegészíti a szájon át szedett gyógyszerek jótékony hatását, és gyógynövénytartalma révén hozzájárul a prosztatagyulladás okozta kellemetlen tünetek enyhítéséhez: ott hat, ahol a fájdalom forrása van. A kúp jótékony összetevői a végbél környéki vénákon keresztül a prosztata közelébe jutnak. A készítményben lévő hialuronsav, valamint a növényi összetevők – a tökmag, az ázsiai gázló, a tömjénfaolaj-kivonat, a szalmagyopár és az ausztrál teafa – nyugtatnak és ápolnak a panaszok jelentkezésének helyén. Felhelyezése fájdalommentes és egyszerű. A 30 napos bevezető kúrát követően a kezelés folytatása a panaszoktól függ, szükség esetén pedig megismételhető.

 

proxelan-packshot_-webrepng-1024x696.png

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr4416697140
süti beállítások módosítása