Ha a vaginád beszélni tudna, nem sok jót mondana a szexi bugyijaidról

Szponzorált tartalom

2021. október 1. Kontent

vg_1.jpgMennyire bízhatunk meg a neten vásárolt fehérneműben? Biztos, hogy meg kell vennünk csupán azért, mert jól néz ki? És egyáltalán: milyen fehérneműnek „örül” az intim zónánk?

Nem elég, ha szexi!

Jó, ha tudod, egyáltalán nem mindegy, milyen fehérneműt hordasz, pláne, ha szeretnéd elkerülni a hüvelyfertőzéseket vagy a krónikus felfázást. Sajnos rossz hírünk van: sokszor a legszexibb fehérnemű lehet a legnagyobb veszélyforrás a hüvelyflóra sérülékeny egyensúlyára.

A szakértők szerint a mindennapi viselethez válasszunk könnyű pamut alapanyagú bugyit, és hanyagoljuk a tangát. Utóbbi egyrészt a gát környéki intim zónában irritációt okozhat, másrészt a tanga „hídján” a végbéltájék környékéről könnyebben előrébb juthatnak a hüvelybe vagy a húgycsőbe a nem oda való baktériumok, amelyek aztán számos kellemetlen tünetet okozhatnak. Ha nagyon nem tudsz lemondani a tangáról, akkor legalább azt tartsd szem előtt, hogy legyen elég széles a két láb közti rész, hogy az ne vágjon be a nagyajkak húsába, ami neked sem kellemes érzés.

Kerüld továbbá a szoros, pláne alakformáló fehérneműket, mert azok nem követik a tested természetes vonalát, így szeméremtáji nyálkahártya-irritáció vagy akár aranyeres visszérproblémák is kialakulhatnak miattuk, emellett ronthatják a végbélzáróizom működését is. Ráadásul az ilyen alsóneműt tisztán tartani is nehéz, így nem is mindig higiénikus a viselése.

A műszálas fehérneműt lehetőség szerint hanyagold, vagy hagyd meg az olyan helyzetekre, amikor tudod, hogy úgyis hamar le fog kerülni rólad. Hasonlóképp nem javasolt a mindennapi viseletre a csipkéből készült fehérnemű sem, ugyanis kidörzsölheti az érzékeny bőrt, irritációt, kipirosodást okozhat.

Mindig nézd meg, miből készül a fehérnemű!

Nagyon fontos, hogy a bőröddel hosszabb ideig érintkező termékek ne tartalmazzanak egészségre káros anyagokat. Például a tiltott azoszínezékek az emberi bőrrel tartósan vagy gyakran érintkezve egészségügyi kockázatot jelenthetnek, mivel rákkeltő hatásuk lehet. A veszélyes azoszínezékek használata az EU-ban 2002 óta tilos. Európában már nem is gyártanak ilyeneket, de ázsiai és afrikai gyártók termékeiben, így az onnan importált textil- és bőrárukban sajnos még előfordulhatnak.

Ha a netről vásárolsz:

  • Mindenképp nézz utána a termék anyagösszetevőinek! Ha nem találsz erre vonatkozó leírást, akármennyire is tetszik az adott bugyi, ne vásárold meg, főleg ha hajlamos vagy a hüvely- vagy a húgyúti fertőzésekre.
  • Bármennyire is tisztának tűnik a ruhanemű, tiszteld meg annyival a vaginádat, hogy mielőtt felvennéd a frissen vásárolt alsót, alaposan kimosod, hiszen különböző munkafolyamatokon ment keresztül, és emberi kezek is érinthették.

Szelektálj!

Bizony, az sem mindegy, milyen sokáig hordunk egy alsóneműt! A 12 hónapnál régebben vásárolt és rendszeresen hordott bugyikat érdemes leselejtezni. Egy kutatás szerint ugyanis a kimosott bugyik 83 százalékán csaknem 10 ezer baktérium található.

Hirdetés

Egyedülálló összetétel, kettős védelem – bakteriális hüvelyfertőzés esetén

Az egyedülálló összetételű Vitagyn C hüvelykrém a tejsav és a prebiotikum mellett C-vitamint és ezüstöt is tartamaz, mellyel kettős védelmet biztosít bakteriális vaginózis esetén: helyreállítja és fenntartja a hüvely élettani pH-értékét, emellett elősegíti a természetes Lactobacillusok növekedését és gátolja a kórokozók szaporodását. Különösen hasznos kiújuló bakteriális vaginózis, valamint húgyúti infekció esetén, illetve antibiotikum-kúrát követően. A hüvelykrém pontosan és higiénikusan adagolható. Terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható. 

webp_net-resizeimage_5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7316701876
süti beállítások módosítása