Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kisokos a vaginádhoz: ne dőlj be a tévhiteknek!

Szponzorált tartalom

2022. május 17. Kontent

 shutterstock_520181782_ck5.jpg

Tévhitekből – főleg a női intim problémák terén – nincs hiány, sőt, a közgondolkodásban makacsul tartják magukat olyan, semmivel nem igazolható hiedelmek, mint hogy a hüvelyöblítés fontos, vagy az, hogy a hüvelyszárazság csak az idősebb nők problémája. Íme egy kisokos, ami segít eligazodni a tények és félrevezető mítoszok között.

Egy kis hüvelyöblítés sosem árt?

Ez az egyik legrosszabb tanács, amit egy nőnek adhatunk. A szakemberek határozottan óvnak attól minket, hogy intimzuhanyt alkalmazzunk (kivéve, ha indokolt esetben, orvosi tanácsra történik), mivel ezzel a hüvelyflóra hasznos baktériumait is „kimoshatjuk”, így a hüvely védtelenné válik a kórokozókkal szemben. Sajnos általában pont azok használnak ilyen higiénés megoldást, akik eleve gombás vagy bakteriális fertőzéssel küszködnek, és így csak tovább súlyosbítják a problémát, és könnyen a visszaesés ördögi spiráljába kerülhetnek.

A hüvelyszárazság csak idősebb korban jelentkezik

A kijelentés részben igaz lehet, hiszen a hüvelyszárazság összefügg a menopauzával csökkenő ösztrogénszinttel. Ugyanakkor hasonló hormonális változások fiatalabb életkorban is előfordulnak egyes életszakaszokban, így a szülés után, szoptatás idején, sőt, más tényezők, egyebek között a szélsőséges diéta, a túl megterhelő sport, a tartós stressz, de egyes gyógyszerek, kezelések is kiválthatják.

Csak a síkosító segít

Régebben talán így volt, de folyamatosan fejlődik az orvostudomány, ma már rengeteg lehetőség közül választhatunk. Ráadásul a síkosítóknak csak alkalmi használatban vannak előnyei, hosszú távon, vagyis, ha a hüvelyszárazság makacsul tartja magát, más segítséget kell keresni. Ilyen esetekben lokális hidratáló, hormonmentes vagy hormontartalmú készítmények kúraszerű vagy rendszeres használata javasolt.

A természetes síkosság fokozódik, ha a medencefenék erős

Ez bizony igaz. A lazaság, a síkosság, a szexuális vágy és még az orgazmus is közvetlenül összefügg a medencefenék izmainak erejével, ami az izmok vérellátására is hatással van. Ebben a cikkünkben arról is olvashatsz, hogyan erősítheted ezeket az izmaidat.

Nem árt néha hidratálni a hüvelyedet

Ez is igaz. A bőrödhöz hasonlóan a hüvelyed ápolásának is a rendszeres hidratálás az egyik leghasznosabb módja. A hidratáltság az egész testednek jólesik, egészségesen tartja a szöveteket, és segíthet abban, hogy szex közben se alakuljon ki sivatag „odalent”. Természetesen ezt ne a testápolóddal tedd, hanem kimondottan hüvelyhidratálásra alkalmas termékekkel.

A vizeletcsepegés öregasszonyos probléma

Amikor az emberek hólyagszivárgással küzdő nőkről hallanak, azonnal az idősebb korosztályra vagy a szülés utáni időszakra gondolnak. Az igazság az, hogy minden életkorban előfordulhat szivárgás: a 20-as éveikben járó nők 20%-a, a 30-as éveikben járó nők 30%-a tapasztalt már valamilyen mértékű szivárgást. A jelenség azonban kezelhető, és létezik sokkal jobb megoldás, mint a betétek. A leggyakrabban a medencefenék gyenge izmainak következménye, de ha az izmok erősek, akkor képesek támogatni a hólyagot és az összes olyan szervet, amelynek megfelelően kell működnie ahhoz, hogy a szivárgás ne történjen meg.

Íme egy videó, amiben gyakorlatot is találsz:

Hirdetés

A hüvelyszárazság, illetve a nedvesség hiánya nagymértékben befolyásolhatja a szexuális életünket, és megnehezítheti a mindennapi tevékenységeinket. A hüvelyszárazság okozta panaszok bármely életkorban előfordulhatnak, leggyakrabban azonban a változókorúaknál jelentkeznek. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a tünetek enyhítésére, hiszen helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét, tápanyagellátását, illetve serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat. A Cikatridina hüvelykúp hatása klinikailag igazolt a hüvelyszárazság és a hüvelyszárazsághoz kapcsolódó tünetek csökkentésében. A tartós hatás érdekében a 10 napos bevezető kúra után további fenntartó kezelés ajánlott.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr2817830101
süti beállítások módosítása