Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Miért változik meg a szex szülés után?

Szponzorált tartalom

2022. május 24. Kontent

shutterstock_230847415_ck7.jpg

A várandósság alatt, illetve a szülés után megannyi változás zajlik egy női testben, és ezeknek néha olyan kellemetlen következményei is lehetnek, amelyekre a kismamák nem számítanak. Niki elmeséli, mi történt vele a szoptatás időszaka alatt.

A fiatal nő problémamentes terhesség után, komplikációk nélkül szülte meg az első kislányát, Imolát. A kilenc hónap alatt sokat segített az édesanyja, akivel őszintén meg tudta osztani a terhességgel járó kérdéseit, félelmeit, dilemmáit és a testi-lelki változásokat.

Szerintem nagyon fontos, hogy valakivel őszintén tudj arról beszélni, hogy a várandósság nem csak csodálatos pillanatokból áll. Nyilván a terhesség alapvetően felemelő időszak, hiszen egy új kis élet fejlődik benned, ugyanakkor a testi változások nagyon megterhelőek tudnak lenni. Ráadásul egy sor eddig ismeretlen dolgot is megtapasztalsz magadon, amelyek nem feltétlenül kellemesek, ráadásul akadnak köztük olyanok is, amikre senki nem készített fel. Ilyen volt nálam a szoptatás alatt kialakult hüvelyszárazság, amiről korábban nem sokat tudtam” – meséli Niki, aki egy idő után arra lett figyelmes, hogy nagyon kellemetlen panaszokat észlel odalent.

„Égő, feszülő érzést éreztem a hüvelyemben, és fájdalommal járt, amikor a férjemmel szeretkeztünk. Megijedtem, nem tudtam, mi lehet a baj, hiszen szerelmes vagyok Petibe, kívántam is a vele való együttlétet, mégis kellemetlenné, fájdalmassá váltak az aktusok. A legrosszabb az volt, hogy egyikünk sem tudta, mi lehet a probléma oka” – mondja Niki, aki aggódva mesélte tapasztalatait az édesanyjának.

Ő megnyugtatta, hogy valószínűleg a hormonok megváltozott működése okozza a kellemetlen panaszt, de azért azt tanácsolta a lányának, vizsgáltassa meg magát a nőgyógyászával.

„Először meglepődtem, mert ugyan hallottam már a hüvelyszárazságról, de abban a hitben voltam, hogy az csak a változókor után okozhat panaszokat” – mesélte Niki, és ezzel nincs egyedül. Sajnos még ma is makacsul tartja magát a tévhit, miszerint ez a probléma csak az idősebb nőket érinti. Erről már mi is írtunk itt a blogon, ugyanis sok nő már a szülés után megtapasztalja a hüvelyszárazság kellemetlenségeit, függetlenül attól, hogy hány éves.

„A doktornő elmagyarázta, hogy a terhesség és a szoptatás időszakában a nők ösztrogénhormon-szintje megváltozik, ez pedig hatással lehet a hüvely nedvesedésére is. Vagyis az alacsonyabb nőihormonszint miatt fordulhatott elő nálam az, hogy hiába vágyom a férjemre, hiába tökéletes minden, nem működnek olajozottan a dolgok odalent” – mondja Niki, és azt is elmeséli, hogy az orvosa megnyugtatta, nem marad ez mindig így, illetve van segítség a problémára.

A szakemberek szerint fontos lenne, hogy minél több fiatal nő tudjon arról, hogy a hüvelyszárazság előfordulhat szülés után, és szerencsére lehet segíteni rajta. Sokan azonban nem tudják, mi állhat a panaszok mögött, ezért hajlamosak önmagukat hibáztatni és egy idő után elzárkózni a szextől. A fel nem ismert és kezeletlenül hagyott hüvelyszárazság pedig nehezítheti a párkapcsolatokat, a nő önbecsülését is alááshatja, ezért tenni kell ellene.

Hirdetés

A hüvelyszárazság, illetve a nedvesség hiánya nagymértékben befolyásolhatja a szexuális életünket, és megnehezítheti a mindennapi tevékenységeinket. A hüvelyszárazság okozta panaszok bármely életkorban előfordulhatnak, leggyakrabban azonban a változókorúaknál jelentkeznek. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a tünetek enyhítésére, hiszen helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét, tápanyagellátását, illetve serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat. A Cikatridina hüvelykúp hatása klinikailag igazolt a hüvelyszárazság és a hüvelyszárazsághoz kapcsolódó tünetek csökkentésében. A tartós hatás érdekében a 10 napos bevezető kúra után további fenntartó kezelés ajánlott.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr1117835479
süti beállítások módosítása