Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minőségi szex, nyugdíj felé közeledve

Szponzorált tartalom

2020. május 8. Kontent

Megvan Jane Fonda Garace és Frankie című legújabb sorozata? Két idősebb nő mindennapjait mutatja be merőben más perspektívából, mint ahogy azt megszoktuk. A fim bátran mutat rá például arra, hogy teljesen normális, ha egy bizonyos kor felett is vágyunk a testi örömökre. Ez így van jól, ráadásul a szex az egészségünknek is jót tesz.
0507_grace-frankie2.jpg

Minőségi szex, nyugdíj felé közeledve

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy filmünk szereplői nem éppen kisnyugdíjasok, akiknek mindennapos megélhetési gondjaik lennének, hanem jólétben élő idősek, de ettől eltekintve a sorozat igazi telitalálat, hiszen nem fél hozzányúlni olyan kevésbé „kitárgyalt” témához, mint a szex és az öregkor. A film végre helyreteszi az egyik legnagyobb sztereotípiát, mely szerint idős korban már nincs igény a szexre, sőt, nőként nem is illik róla beszélni. 

Grace és Frankie nem fél beszélni az időskori szexualitásról, mi több, kimondottan idősebb nőknek fejlesztenek ki vibrátort és síkosítót. Ezt egyébként nem csak ők mondják,

hiszen szakértők szintén hangsúlyozzák az időskori jó szexuális élet fontosságát, még ha az ilyenkor már mást jelent, mint fiatalkorban.

Az amerikai Kinsey Intézet felméréséből például kiderül, hogy életkoruk előrehaladtával a nők elégedettebbek a szexuális életükkel, mint korosztályukban a férfiak. Ebben közrejátszik az is, hogy a menopauza utáni időszakban sok nőnek már felnőttek a gyerekei, így saját magára és a saját életére koncentrálhat, beleértve a szexet is. 

A kutatások kimutatták, hogy idősebb korban is szükségünk van a szexre, a rendszeres szeretkezés ugyanis nemcsak a lelki, hanem a fizikai egészségünkre is jótékonyan hat.

Javítja a hangulatunkat, magasabb boldogságszintet ad, segíti a zsírbontást, a vérkeringést. Persze, a biológia funkcióik terén bekövetkezik némi változás, ami csökkenő érzékenységhez, hosszabb reakcióidőhöz vezethet, de mindez több érintéssel, simogatással, öleléssel, illetve hosszabb előjátékkel áthidalható.

Beszéljünk kicsit a menopauzáról

Az időskori szexre természetesen hatással van a női klimax, aminek vannak rossz és jó hozadékai is. Pozitív például, hogy míg az ösztrogén csökken a szervezetben, addig tesztoszteront továbbra is termel a női szervezet, ami hajtóerőt ad a szexhez.

Az időskori szexuális élet árnyoldalához tartozik a merevedési zavar, illetve a nőknél a változókori hüvelyszárazság, amit a petefészkek ösztrogéntermelésének csökkenése okoz. A hormonhiány következtében a hüvelyhám atrófizál, azaz sorvadásnak indul, veszít rugalmasságából és nedvességéből, ami irritációhoz és fájdalmas szexuális aktushoz vezethet. 

A jó hír, hogy a legtöbb problémát ma már lehet kezelni, mint ahogy a kellemetlen hüvelyszárazságra is van gyógyír: igénybe vehetünk az együttléteket megkönnyítő síkosítókat, tartósabb, bár nem olcsó lehetőség a lézeres kezelés, illetve ott vannak az olyan, hialuronsav tartalmú hüvelykúpok, gélek, krémek, melyek kúraszerű használata tartósan hidratálja és regenerálja a hüvelyhámot.

Ne szégyelljünk beszélni a problémáinkról, és a párunkkal közösen gondolkozhatunk azon is, hogy min és hogyan lenne érdemes változtatnunk annak érdekében, hogy továbbra is jól működjön a szex. Megoldás lehet a hosszabb előjáték, a masszázs vagy egy új pozíció, de már az is sokat segíthet, ha nem kell magunkban őrlődni a problémán. 

Tény, hogy a menopauza időszakában nehézségekkel is találkoznak a nők, sokan nehezen barátkoznak meg a testük változásaival, de amint képesek elfogadni azt, kiélvezhetik az aranykorral járó előnyöket is! 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr815661040
süti beállítások módosítása