Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezek gyilkolhatják meg a szexuális életünket

Szponzorált tartalom

2020. május 18. Kontent

A jó szex az egyik legfontosabb alappillére egy párkapcsolatnak. De ahogy múlnak az évek, úgy üthetik fel a fejüket a különféle problémák. Alacsony libidó, potenciazavar, vagy fájdalmas együttlétek: egyik sem a jó szex receptjének kelléke. Íme a hét leggyakoribb szexgyilkos. 
shutterstock_339859469.jpg

  • Alacsony libidó

Minden kapcsolat elején még óriási a vágy, a szerelmesek jóformán ki se kelnek az ágyból: ilyenkor még a felfedezés fázisában vagyunk, ismerkedünk a másik testével és vágyaival. Ahogy telnek az évek, a szerelem érzése is csökken, és vele együtt a vad szexek időszaka is elmúlik, vagy legalábbis nyugodtabb periódusba érkezik. Az érzelmek mélyülnek, a kapcsolat és a szex is átalakul. Mindez természetes, a gond akkor üti fel a fejét, ha annyira ráununk az együttlétekre, hogy az kezd kikopni a kapcsolatból.  

Először érdemes a szexuális élet „lanyhulásának” lehetséges testi okait kivizsgáltatni, és ha az egészség rendben, akkor érdemes pszichológussal, vagy akár egy párkapcsolati szakértővel is utánamenni a problémának. Ma már rengeteg szexuális segédeszköz is a rendelkezésünkre áll, és az is segíthet, ha kiszakadva a mindennapokból elmegyünk otthonról pár napra romantikázni.

  • Unalom

Szintén a hosszabb párkapcsolatok egy igen gyakori hálószobaproblémája. Az évek során megtörténhet, hogy a szex a jól bevált forgatókönyv szerint zajlik, megszokottá, és végül unalmassá válhat.

Ilyenkor érdemes a problémát egymással megbeszélni, megoldásokat keresni: be lehet dobni szexuális segédeszközöket, játékokat, próbálkozhatunk új helyszínekkel, és az is sokat tud segíteni, ha pár napra kiszakítjuk magunkat a mókuskerékből.

Ha ezek nem segítenek, érdemes szakemberhez fordulni és vele együtt megkeresni azokat a pontokat a szexuális életünkben, amelyeken esetleg változtatni tudunk.

  • Túlterheltség

Modern életünk egyik legnagyobb szexgyilkosa a stressz és a túlterheltség. A munkánk, a család, a ház körüli teendők folyamatos feladatokat jelentenek, és nap végére nem marad másra energiánk, mint hogy leomoljunk a kanapéra, és szusszanjunk egyet. 

Ilyen időszakok mindenki életében előfordulnak, ám ha állandósul a helyzet, azt nagy valószínűséggel az egészség és a szexuális élet is megsínyli. Ilyenkor meg kell próbálni bizonyos feladatokat átadni, és fontos megtanulni nemet mondani. Az emberek nagy része hajlamos ugyanis arra, hogy akkor is igent mond egy-egy feladatra, amikor tudja, hogy ez már bőven túlfeszíti a teljesítőképessége határait.

  • Orgazmusképtelenség 

Vannak nők, akik még soha nem éltek át orgazmust, ennek hátterében húzódhatnak szervi elváltozások is, de a leggyakrabban lelki okokra vezethető vissza, amikor valamilyen trauma vagy más negatív élmény miatt kialakuló lelki blokk akadályozza az orgazmust. Ha azonban ez csak az aktuális pároddal jelentkezik, akkor valamiféle kapcsolati vagy szexuális diszfunkció lehet a gond. 

Lehet, hogy bizalomhiányról van szó, de az is meglehet, hogy nem azt kapod az ágyban, amire vágyik a tested. Épp ezért nagyon fontos, hogy az ágyban bátran kommunikáljunk, hogy mi az, ami jó, és mi az, ami kényelmetlen, rossz nekünk. Semmiképp se kényszerítsd magad valami olyanra, amitől idegenkedsz, csak azért, mert a másik vágyik rá. A szex a testek, az érzelmek és a bizalom játéka. Ha pedig valamit nem szeretne az elméd, azt a tested jelezni fogja.  

  • Hüvelyszárazság

A nedvesedés hiánya kellemetlen, fájdalmas szexuális együttlétet okoz, ami rányomhatja a bélyegét a szexuális életre is. Tévedés azt gondolni, hogy hüvelyszárazság csak a menopauza után, vagy időskorban jelentkezhet, sajnos a fiatalabb korosztály számára ugyancsak gondot okozhat. Például szülés után, szoptatás alatt, de bizonyos gyógyszeres és egyéb kezelések is okozhatnak hüvelyszárazságot. Mindenképp érdemes szakemberrel kivizsgáltatni az okokat.

A tünetet kiváltó ok kezelése mellett rendelkezésünkre áll a síkosítók széles tárháza is. Alkalmi használatuk segíti a behatolást, a gumióvszer használata esetén pedig véd a hámsérülésektől is. Viszont jó tudni, hogy a síkosítók általában víz- vagy szilikonbázisú gélek, amelyek nem regenerálják a hámot, ezért hosszú távú hatásuk nincs.

A gazdagabb összetételű, hüvelyszárazság elleni hüvelykúpok, krémek napi rendszerességű, hosszabb időn át történő használata viszont hidratálja, ápolja és regenerálja a hüvelyhámot, ezáltal tartósan enyhíti a tüneteket, és a hüvelyi fertőzésekkel szemben is védelmet nyújt.

Ezek a hormonmentes készítmények eltérő összetételűek, hialuronsavat, gyógynövényi összetevőt, esetleg tejsavat tartalmaznak. Hormontartalmú lokális készítményeket is lehet alkalmazni, de ezek használatáról mindig a kezelőorvos dönt. 

Ezek is érdekelhetnek

  • Merevedési zavar

 A férfiak legnagyobb mumusa. Egyszer-kétszer szinte minden férfinál előfordul, hogy merevedési zavar áll be szex közben, aminek oka lehet egy stresszes nap, a túl sok alkohol, illetve bármilyen egyéb zavaró tényező. Probléma akkor van, ha állandósul a jelenség, de jó hír, hogy ma már számos kezelési mód áll rendelkezésére. Ezek között találhatók gyógyszerek, mechanikus készülékek, műtét, illetve a pszichés tanácsadás is. A legfontosabb, hogy kiderítsük, mi áll a merevedési zavar hátterében. Szakember segíthet annak eldöntésében is, hogy milyen kezelés, illetve mely kezelések kombinációja a legjobb. 

  • Fájdalmas szex

Ha egy nőnek fájdalmas a szex, annak bizony utána kell járni, mert nagy eséllyel valamilyen intim probléma áll a háttérben. Sok esetben a hüvelyi fertőzések egyik fajtája lehet az ok, de az is lehet, hogy a gumióvszer, vagy a síkosító allergizáló hatása okozza a panaszokat. Ha fájdalmat tapasztalunk, mindenképp forduljunk nőgyógyászhoz.

Hirdetés

Nem jó, ha fáj a szex!

Jóllehet, a hüvelyszárazság az ösztrogénszint természetes csökkenésével járó változókorban a leggyakoribb, de előfordulhat fiatalabb korban, szülés után, szoptatás alatt, bizonyos betegségekhez és gyógyszerek szedéséhez társulva is. A  Cikatridina hüvelykúp komplex összetételének köszönhetően enyhíti a hüvelyszárazsággal járó panaszokat, hialuronsav-tartalma segíti helyreállítani a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét és tápanyagellátását,
serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat.

A Cikatridina kúp hormonmentes, így azok is használhatják, akik számára a hormontartalmú szerek használata nem javasolt. A készítmény segít a különböző okokból kialakuló hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésében. 

webp_net-resizeimage-4.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7015695970
süti beállítások módosítása