Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szexnek nem szabad fájni!

Szponzorált tartalom

2020. május 18. Kontent

Sok nő megtapasztalja az élete során, hogy a szex nemcsak örömöt jelenthet, hanem időnként akár fájdalmas is lehet. Nagyon fontos, hogy ilyenkor ne a struccpolitikát válasszuk, mert a fájdalom rendszerint valami problémát jelez, amit mihamarabb orvosolni kell. A fájdalom nem része a szexnek.

shutterstock_712524484.jpg

Mégis, sajnos sok nő összeszorított foggal tűr, ahelyett, hogy szakorvoshoz fordulna. Mert fél a vizsgálattól, az eredménytől, vagy mert szégyell róla beszélni. De a fájdalommal nem kell, és nem is szabad együtt élni, hiszen az nemcsak az örömteli pillanatokat teszi tönkre, de hatással lehet az egész szexuális életre.

A szextől való félelem a csökkenő nemi vágyhoz és az intimitás teljes elvesztéséhez is vezethet. 

A fájdalomnak számos oka lehet, természetesen nem lehet mindet egy blogposztban felsorolni, de mutatjuk, hogy melyek lehetnek a leggyakoribb forrásai a fájdalmas együttlétnek. A jó hír, hogy a legtöbb esetben a félelem túlzó, ugyanis a problémák orvosolhatók. 

Gombás, illetve bakteriális hüvelyfertőzés

Az égő, viszkető érzés, a hüvelybemenet körül, a szeméremajkak duzzanata, lobos állapota, fájdalmassá, kellemetlenné teheti az örömteli perceket. 

Így a szexuális együttlét egy idő után terhessé válhat, arról nem is beszélve, hogy mindkét hüvelyfertőzés esetében kialakulhatnak szövődmények is. Míg a bakteriális vaginózis esetében, ha nem kezeljük, akkor a fertőzést okozó baktériumok a méh üregébe majd a petevezetékbe is feljutnak, így okozhatnak kismedencei gyulladást, ami megnöveli a méhen kívüli terhesség kockázatát.

A gombás hüvelyfertőzés hajlamos a kiújulásra, hatásos kezelése időnként komoly kihívást jelent az orvos számára. Az életminőséget is jelentősen rontó, visszatérő tünetek megkeserítik az intim együttléteket és a mindennapi tevékenységeket egyaránt.

Nemi úton terjedő betegségek

Az egyszerű fertőzéseken túl komolyabb nemi betegségeket is jelezhet az intimzónában érzett fájdalom. Ezeknek a betegségeknek a skálája széles, egyes típusainak súlyos egészségkárosító következményei lehetnek, ezért nagyon fontos az első tüneteknél, fájdalomérzetnél orvoshoz fordulni, és a kezelést kellő időben elkezdeni. 

Hüvelyszárazság

A hüvelyi szöveteknek legalább 5-7 perc kell ahhoz, hogy beinduljon a nedvesedés, amelynek köszönhetően élvezetes lesz a szex. Ha ez nem történik meg, nagyon fájdalmas lesz a behatolás, és ha ez a probléma állandósul, az a szexuális életünkre is rossz hatással lehet. Hüvelyszárazságot nem csak a változókorú vagy idősebb nők tapasztalhatnak. Fiatalabb korban ilyen problémát okozhat a túl rövid előjáték vagy annak teljes hiánya, valamint a szoptatás, egyes betegségekben alkalmazott kezelések (pl. sugár-, vagy kemoterápia), de az antidepresszánsok és hormonális fogamzásgátlók mellékhatásaként is előfordulhat.

Az okok feltárása és kezelése mellett segítséget jelenthet a síkosító gélek, hüvelykúpok rendszeres használata. Ezek nélkül sérülések keletkezhetnek a hüvelyben, ami drasztikusan növeli a fertőzés veszélyét, az egyre nagyobb fájdalomról nem is beszélve. 

Hegesedés

A szülés annyira megterhelheti a hüvelyt, hogy azon repedések, majd később hegek keletkeznek, amelyek adott esetben kellemetlenségeket okozhatnak közösüléskor. A jó hír, hogy már ezekre is létezik megoldás, lézeres beavatkozásokkal az ilyen jellegű fájdalmat is ki lehet küszöbölni. 

Endometriózis

A nők mintegy 7 százalékát érinti ez a betegség, amely során a méh nyálkahártyasejtjei a méh üregén kívül jelennek meg, gyulladást okozva maguk körül. Gyakori, hogy letapadások, összenövések keletkeznek, amelyek krónikus fájdalmat okozhatnak, és a szexet is elviselhetetlenné tehetik. Az orvosi vizsgálat, kezelés elengedhetetlen, ugyanis az endotmetriózis nemcsak fájdalommal jár, hanem meddőséget és további komoly gondokat is okozhat. 

Petefészek-ciszta 

A ciszta általában folyadékot tartalmazó, hártyával vagy vaskosabb fallal körülvett képletet jelent, mely a fizikai aktivitás miatt fájdalmas is lehet. 

Ha fájdalmat észlelsz szex közben, fordulj nőgyógyászhoz, hogy minél hamarabb kiderüljön, mi állhat a háttérben. Mint te is láthatod, a probléma legtöbbször kezelhető, de ehhez elengedhetetlen a pontos diagnózis.

Hirdetés

Micovag Plus hüvelykúp az antimikotikus (hüvelygomba-ellenes) kezelés kiegészítésére alkalmas, különösen gyakran kiújuló hüvelygomba esetén. A Micovag Plus speciális összetételénél fogva egyrészt segít helyreállítani a hüvelyflóra egyensúlyát, ily módon a gombák szaporodását képes gátolni, másrészt enyhíti a hüvelygomba kellemetlen tüneteit, a viszketést és az égő érzést. A Micovag Plus hüvelykúp alkalmazása olyan esetekben is hasznos, amikor a fertőzést a hagyományos gombaellenes hatóanyagokkal szemben ellenálló (rezisztens) gombafajok okozták.

webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr115693090
süti beállítások módosítása