Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Így forgathatja fel a párkapcsolatodat egy kis diszkomfort érzés a bugyidban

Szponzorált tartalom

2024. július 11. Kontent

mv4.jpg

Élete során szinte minden nő találkozik kellemetlen hüvelyi tünetekkel, ami, ha kezeletlen marad, vagy gyakran visszatér, a szexuális életünket is hazavághatja. Ez a tapasztalata a huszonéves Rékának is, akinek intim problémája párkapcsolati krízishez vezetett.

Réka és Peti egyetemisták, különböző városokban tanulnak, így két albérlet között ingáznak. Egy közös, pihenéssel töltött nap után, este az ágyban Réka elutasítja Petit. Réka viszkető, égető érzéssel küzd már napok óta a hüvelye és szeméremajkai környékén, ám fél bevallani Petinek, ezért inkább fáradtságra hivatkozik. A lány tünetei másnapra annyira felerősödnek, hogy jobbnak látja felkeresni a nőgyógyászát. A szakember megállapítja, hogy hüvelygombával van dolga, és gyógyszert ír fel. Peti aznap este is kosarat kap, Réka viszont most már beavatja – orvosnál járt, hüvelygombája van. Peti megdöbben – nem érti, Réka hogyan kaphatta el. Bizonygatja a lánynak, hogy neki kutya baja, nem fertőzhette meg. Réka szerint a hüvelygombát nem lehet nemi úton elkapni, Peti azonban tovább kombinál. Arra a következtetésre jut, hogy Réka lefekhetett valaki mással. A feszültség egyre nő a pár között, egymást hergelik bele a veszekedésbe.

Réka és Peti sztorija nem egyedi történet – a hüvelygomba kialakulása körül még mindig él az a tévhit, hogy nemi úton terjedő betegség. Tegyük végre helyre, hogy valójában mitől alakulhat ki.

Neked is van gombád

A Candida gomba természetes módon jelen van a szervezetünkben, a bélrendszerben, a szájüregben és a hüvelyben is anélkül, hogy tüneteket, problémát okozna. Elszaporodása azonban kellemetlen szimptómákkal jár – ilyenkor beszélünk gombás fertőzésről.

Árulkodó jel például a kivörösödött, duzzadt, viszkető szeméremtest, az égető érzés szex közben és után, a túrós állagú, fehéres-sárgás színű folyás.

A hüvelygomba a nem szakavatottak és a tapasztalatlanok számára nehezen megkülönböztethető lehet például a bakteriális vaginózistól vagy egyéb fertőzésektől, bőrirritációtól, nemi úton terjedő betegségektől, amelyeknek hasonló tüneteik lehetnek. Ezért ajánlatos az öndiagnózis helyett felkeresni a nőgyógyászunkat.

„Kitől kaptad el?”

Hüvelyflóránk egyensúlya törékeny – különböző külső tényezők, mint például antibiotikumok szedése, túlzott cukorfogyasztás vagy a helytelen intimhigiénia, illetve belső folyamatok, mint hormonális változások, legyengült immunrendszer vagy túlzott stressz is hozzájárulhatnak a Candida gomba elszaporodásához. Ha nem természetes, rosszul szellőző, inkább szintetikus anyagból készült, túl szoros fehérneműt hordunk, az is segítheti a fertőzés kialakulását.

Strandolás után sok nő panaszkodik hüvelyi diszkomfort érzésre. Dobjuk le hamar a vizes fürdőruhát és figyeljünk a higiéniára, így csökkenthetjük a gombák elszaporodásának esélyét.

Hüvelygombám van, megfertőzhetem a partnerem?

Nem kell szexuális életet élnünk ahhoz, hogy hüvelygombánk legyen – bizonyított azonban, hogy az aktív nemi élet súlyosbíthatja a tüneteket, ugyanis fellángolhat a fertőzés.

A hüvelygomba nem szexuális úton terjedő betegség, kifejezetten ritkán fordulhat elő, hogy a férfi is elkapja. Ha fertőzéssel küzdesz, kérd ki az orvosod tanácsát az együttlétet illetően. Általában ebben az időszakban nem szokták javasolni, ugyanis az aktus kikezdheti a már egyébként is irritált területet.

A hüvelygombával kapcsolatos tévhitek és félreértések eloszlatása fontos lépés a fertőzés stigmatizálása ellen. Az információk terjesztése és a nyílt kommunikáció segíthet abban, hogy a nők magabiztosabban és kevesebb szorongással kezeljék ezt a problémát, és elkerüljék a Rékáéhoz és Petiéhez hasonló, felesleges párkapcsolati konfliktusokat.

Hirdetés

Speciális összetétel (bórsav, tejsav, kamillakivonat) – hatásos segítség hüvelygomba ellen         

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. Tejsavtartalma visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, kamillakivonata pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. Vény nélkül elérhető a legtöbb hazai gyógyszertárban. 
webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr718441235
süti beállítások módosítása