Virágok, amikkel nem okozol tüsszögőrohamot egy allergiásnak

Szponzorált tartalom

2020. július 6. Kontent

Sokan szeretik a vágott virágot, de ha allergiásnak adunk ilyesmit, akár pokoli perceket is okozhatunk vele az illetőnek. Ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy mely virágok nagyon nem ajánlottak azoknak, akik érzékenyek a pollenre. És persze azt is mutatjuk, miket ültess, vagy ne ültess a kertedbe vagy a balkonra.
shutterstock_1521600503_1.jpg

A növények által kiváltott allergiáknak több fajtája is létezik. Ilyen például a légúti allergia, melyet virágpor, spóra okozhat leggyakrabban. A tünetek nagyon kellemetlenek lehetnek, és rengetegen szenvednek miattuk. De vajon milyen növényt, virágot válasszon az, aki szeretne bennük gyönyörködni, viszont nem akar tüsszögőrohamot kapni?

Az egynyáriak közül ritkán okoz gondot a tátika, a nebáncsvirág, a törpe lobélia, a borzaskata vagy a hamvas zsálya. Évelők közül ajánlottak a bőrlevelek, árnyékliliomok vagy a meténgek, napos helyre pedig a harangvirágok, sásliliomok. Fűszernövényekből is találunk olyat, ami nem okoz tünetet: a fűszer- és gyógynövényként is ismert zsályáknak is gyönyörű lombszín változatú nemesített változatai kaphatók, melyeknél a színpompás levelek kárpótolnak a kevésbé impozáns virágokért. Kerülendő a körömvirág, a ricinus és a muskátlifélék is. A fák közül a juharok, kőrisek, fűz és nyárfélék szintén nem az allergiások kertjébe valók.

Amikből allergiásoknak is köthetünk csokrot:

Azálea
A nagyvirágú örökzöld ugyan allergiát nem okoz, de jó, ha tudod, hogy a növény szárában lévő nedv és a virágpora is mérgező: nagyon közelről ne szagolgasd!

Begónia
Egész évben virágzik, a levelei is mutatósak, és biztonságosan tarthatod őket a lakásban is.

Hortenzia
A legtöbb fajtája nem irritáló hatású, ugyanakkor a nagyon érzékenyek talán jobb, ha nem választják a bugás hortenziát, sem a tölgylevelű hortenziát.

Kamélia
Tél végén, kora tavasszal virágzik, vagyis akkor, amikor a többi virág nyugalmi időszakban van, vagy pihenőre tér.
 
Geránium
Nagyon kevés pollent bocsát ki, sőt már pollenmentes fajtája is elérhető. A rózsamuskátli tüsszentést ugyan nem provokál, de van, akinek a bőre érzékeny a növény leveleinek érintésére.
 
Orchidea
Az orchidea pollenje többnyire nem okoz allergiás reakciókat, viszont fontos tudni, hogy nagyon érzékenyeknél bizonyos fajták esetében előfordulhatnak tünetek, ha azt a lakásban tartják, illetve a növény nedve is bőrirritációt válthat ki.

Hirdetés

Bedugult orr, vagy szénanáthás panaszok esetében segíthet a tengeri sós oldatot és ectoint tartalmazó Reventil orrspray, amely tartósítószer-mentes és használatakor nem kell számolni függőség kialakulásával.

A benne található Ectoin® fő jellemzője, hogy a gyulladás enyhítése mellett segíti a károsodott nyálkahártya regenerálódását, és védi a kiszáradástól. Vagyis a közönséges nátha és az allergiás tünetek, mint az orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés enyhítésére is hasznos lehet. 

webp_net-resizeimage_2.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr2015976910
süti beállítások módosítása