Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Idősebb korban is jöhet a szerelem!

Szponzorált tartalom

2021. július 21. Kontent

rf_7_jobb.jpgNagyanyáink korában szigorú keretek között szövődtek a párkapcsolatok, sokszor még a választás joga sem a fiatalok kezében volt. Ma ehhez képest a szerelmi struktúrák számos formája létezik, és már az sem az ördögtől való, ha valaki idősebb korában keres és talál új szerelmet.

2021-ben már nem furcsa, ha valaki házasság nélkül összeköltözik a párjával, netán elválik a házastársától, és egyre gyakrabban hallunk idősebb korban szövődő romantikus kapcsolatokról is. A társadalmi normák sokáig mást diktáltak, de az igazság az, hogy a szerelem nem a fiatalok privilégiuma. Megvan a képesség az idős, idősödő emberekben ugyanúgy, mint a fiatalabb korosztályban, még ha az életkorral együtt járó változások más színezetet adnak is egy nyugdíjas magánéletének.

Szerelmi történetek nyugdíjaskor felett

2019-ben olvashattuk egy idős hölgy történetét, aki közel a kilencvenhez egy buszmegállóban találkozott azzal a férfival, akibe aztán beleszeretett. Jean Whittle az ABC News ausztrál hírcsatornának beszélt a friss szerelemről. „Az életem során persze akadt néhány udvarlóm, de a helyzet az, hogy soha egyikkel sem éreztem ugyanazt, amit most. Ez a dolog Martinnal valahogy teljesen más” – mondta az idős asszony.

Edith Eva Eger a magyar származású pszichológus arról vált híressé, hogy nyíltan beszélt a holokauszt során megtapasztalt traumáiról és arról, hogyan dolgozta fel azokat. A ma is praktizáló szakember arról is beszámolt, hogyan találtak egymásra a mostani párjával, bőven a nyugdíjkorhatár felett. Bevallása szerint ez a kapcsolat kiegyensúlyozott és boldog, nincsenek benne hatalmas drámák, sem felesleges feszkók.

Ne tabusítsuk az időskori szexet

Tény, hogy még ma is sokan emelgetik a szemöldöküket, ha az időskori szexről esik szó, tabuként kezelve a két idős test szerelmét. Ennek a berögződésnek a következménye, hogy gyakran még a szerelembe esők gyermekei sem fogadják kitörő örömmel, ha édesapjuk vagy édesanyjuk társat talál magának élete alkonyán. Itt az ideje elfogadni és felismerni, hogy az öregedés korántsem jelenti azt, hogy az ember többé már nem lehet szerelmes!

Nemcsak az intimitás, a szex is fontos az idős emberek számára. Azok, akik szeretik a szexet, és szexuálisan aktívak is, kiegyensúlyozottabb társasági életet élnek, fizikailag és lelkileg is egészségesebbek, mint azok, akik passzívan élik meg az időskorukat. A szakértők nem véletlenül hangsúlyozzák az időskori jó szexuális élet fontosságát, még ha az ilyenkor már mást is jelent, mint fiatalkorban. Az amerikai Kinsey Intézet felméréséből például kiderül, hogy életkoruk előrehaladtával a nők elégedettebbek a szexuális életükkel, mint korosztályukban a férfiak. A kutatások kimutatták, hogy idősebb korban is szükségünk van a szexre, a rendszeres szeretkezés ugyanis nemcsak a lelki, hanem a fizikai egészségünkre is jótékonyan hat. Javítja a hangulatot, magasabb boldogságszintet ad, sőt, segíti a zsírbontást, élénkíti a vérkeringést.

Persze a menopauza megnehezítheti a szexuális életet, a hormonok játéka miatt ugyanis változhat a libidó, átalakul a test, illetve hüvelyszárazság is jelentkezhet. Ilyenkor nem érdemes beletörődni a tünetekbe, kellemetlen panaszokba, hiszen ma már egy állapotfelmérés után számos lehetőségünk van arra, hogy minimalizáljuk a klimax negatív velejáróit. Alkalmazhatunk hormonterápiát, amennyiben nincsenek olyan egészségügyi problémáink, amelyek mellett nem javasolt a hormonpótlás, valamint számos hormonmentes megoldás közül is válogathatunk. Szerencsére léteznek olyan növényi hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerek, amelyek a változókorral járó lelki és testi panaszokat, például a hőhullámokat, nagyfokú verejtékezést, álmatlanságot, lehangoltságot, belső feszültséget, nyugtalanságot, ingerlékenységet, csökkent koncentrálókészséget, szorongásos panaszokat és késztetési zavarokat hormonok nélkül is képesek csökkenteni.

Az időskor tehát nem az életünk aktív időszakának végét jelenti, csak egy kis rugalmasságot igényel tőlünk.

Hirdetés

A változókor első tünetei már a negyvenes életévektől kezdődően megmutatkoznak. A tünetek enyhítésére és a mindennapok megkönnyítésére alkalmas a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. A Remifemin Plus igazoltan hatásos és biztonságos növényi gyógyszer, nem tartalmaz ösztrogént, illetve fitoösztrogéneket sem. A Remifemin Plus a változókorral járó testi-lelki tünetek enyhítésére ajánlott, patikában kapható gyógyszer, amely két összetevő, a magas koncentrációjú, speciális poloskavész- (Cimicifuga racemosa-) kivonat, valamint orbáncfűkivonat kombinációját tartalmazza.

remifemin_plus_filmtabletta_60x_565781_2018.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr8316628228
süti beállítások módosítása