Ne csinálj magadból jégtömböt a légkondival, vagy úgy járhatsz, mint Áron!

Szponzorált tartalom

2021. szeptember 13. Kontent

px_4_blogra.jpgEgy munkahelyen gyakran áll bál amiatt, hogy hány fokon menjen a légkondi. Van, aki érzékenyebb rá, Áronnak például a prosztatája bánta a jégveremmé hűtött irodát. A prosztatagyulladás márpedig súlyos következményekkel járhat, ha nem vesszük komolyan.

“Tavaly saját irodám lett, így nem kellett másokkal kompromisszumot kötnöm, hogy hány fokon menjen a légkondi. Nyáron olyan hűvösre hűtöttem a szobát, hogy akik bejöttek hozzám meetingelni, pulcsit is hoztak magukkal” – mesélte Áron, aki nem gondolta volna, hogy ebből még problémája lehet odalent.

Nem tudatosan, de Áron elkövette szinte az összes hibát

Már, amiket egy légkondicionáló használatával kapcsolatban megtehet az ember. Sokan sajnos nem tudják, hány fokon érdemes működtetni a klímaberendezést, illetve hogy miként nem lenne szabad hűteni vele a teret. Áron is figyelmen kívül hagyta azt a fontos információt, miszerint a külső hőmérséklethez képest legfeljebb 8 fokkal szabadna hűvösebbre állítani a klímát, ugyanis átlagosan ennyit visel el az emberi szervezet gond nélkül. Azaz 35 fokos hőségben a lakásban 26-27 foknál ne legyen hidegebb, de az ennél hűvösebb napokon se hűtsünk 23 fok alá. Ehhez képest Áron rendszeresen 22 fokra állította a berendezést, ráadásul a helyiségnek éppen abban a részében dolgozott, ahová a légkondi a hideg levegőt fújta. Holott a szakemberek szerint kerülni kell a direkt légáramot, hiszen még a közönséges huzatban is könnyen meg lehet fázni.

Áron mindezekre nem figyelt, és egy idő után kellemetlen vizelési ingerek jelentkeztek nála, amelyek alhasi fájdalommal is párosultak, később pedig be is lázasodott. A panaszaival orvoshoz fordult, ahol kiderült, hogy akut prosztatagyulladása lett, ami összefügghetett a hosszadalmas egy helyben üléssel járó munkával, valamint a túl hideg irodai klímával.

Mi ez a szerv, mi a dolga és hol van?

Ez a gesztenye alakú, kb. négy centiméter nagyságú, páratlan mirigyes szerv, a prosztata, a kismedence területén helyezkedik el, és csaknem „szomszédos” a végbéllel, miközben a teljes felső felülete össze van nőve a húgyhólyag alsó részével. Ha bármilyen okból megnagyobbodik, akkor összenyomja húgycsövet, ami a vizeletürítés különböző mértékű akadályozottságában nyilvánul meg.

Többféle gyulladás is támadhatja az érzékeny szervet

A prosztata gyulladásos megbetegedései között akut és krónikus gyulladást is megkülönböztetünk: az akut esetén az általános gyulladás tünetei mellett (láz, rossz közérzet) és – ahogy Áron esetében is – gyakori vizelési inger jelentkezik, de  előfordulhat véres vizelet vagy gennyes folyás is a húgycsőből. Nagyon jellemző tünet mindezek mellett, hogy a sűrű vizelési inger ellenére csak pár csepp vizelet távozik, illetve hogy az alhas területéről fájdalom sugárzik ki a végbélbe.

A szakember szerint Áron jól tette, hogy a kellemetlen tünetek jelentkezésekor egyből orvoshoz fordult, ugyanis a betegség kezeléséhez mindenképpen szakorvos segítségét kell kérni. A diagnózis felállítása után rendszerint célzott antibiotikumos kezelés következik. Hogy milyen gyógyszert, mekkora dózisban és mennyi ideig kell szedni, az a gyulladás típusától is függ. Az akut prosztatagyulladást általában nagyobb dózisú, 1-2 hetes kúrával gyógyítják, míg a krónikus prosztatitisz esetén akár több hónapig is szükséges a gyógyszerszedés. 

Mivel Áron még időben urológushoz fordult, így a potencia és a libidó csökkenését nem tapasztalta meg, és a gyógyszeres kezeléssel – no meg a klíma megfelelő használatával – a tünetei egy-két hónappal később elmúltak.

Ne húzd az időt, mert drágán fizethetsz érte

Sajnos Áronnal ellentétben sokan már csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor a szexuális életük romokban hever, és akár évek óta nem volt részük szexuális együttlétben. A szexmentes élet azonban egyáltalán nem egészséges, ráadásul a prosztatamirigy hosszú ideig elhúzódó gyulladása további megbetegedésekhez, húgyúti károsodáshoz és vesemedence-gyulladáshoz (pielonefritisz) is vezethet. További rossz hír, hogy a szakemberek szerint a potenciaproblémákkal küszködők esetében 7-szer nagyobb az esélye a prosztatarák kialakulásának, ezért hatalmas szerepe van a prevenciónak, a rendszeres szűrésnek, valamint a korai felismerésnek. Ebből a cikkünkből pedig az is kiderül, hogyan kerülhetjük el a kellemetlen megbetegedést.

Hirdetés

A legtöbb férfi inkább bekapna egy tablettát a fájdalom ellen. A Proxelan végbélkúp pedig jól kiegészíti a szájon át szedett gyógyszerek jótékony hatását, és gyógynövénytartalma révén hozzájárul a prosztatagyulladás okozta kellemetlen tünetek enyhítéséhez: ott hat, ahol a fájdalom forrása van. A kúp jótékony összetevői a végbél környéki vénákon keresztül a prosztata közelébe jutnak. A készítményben lévő hialuronsav, valamint a növényi összetevők – a tökmag, az ázsiai gázló, a tömjénfaolaj-kivonat, a szalmagyopár és az ausztrál teafa – nyugtatnak és ápolnak a panaszok jelentkezésének helyén. Felhelyezése fájdalommentes és egyszerű. A 30 napos bevezető kúrát követően a kezelés folytatása a panaszoktól függ, szükség esetén pedig megismételhető.

 

proxelan-packshot_-webrepng-1024x696.png

 

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr9316683012
süti beállítások módosítása