Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ne törődj bele, ha fáj az együttlét!

Szponzorált tartalom

2021. május 26. Kontent

ck_7.jpgAz intim együttlét sok nőnek öröm helyett fájdalmat okozhat. Azonban a legtöbb panasz mögött kezelhető probléma áll, ezért sem érdemes a tüneteket mártírként tűrni.

Merjük kimondani: hü-vely-szá-raz-ság

Felnőttként meg kell tanulni nevén nevezni a dolgokat, főleg ha az egészségünk és a fizikai jólétünk a tét. A hüvelyszárazságban nincs semmi titok vagy szégyellnivaló, és jó tudni, hogy ez a szex közben fellépő fájdalom leggyakoribb oka. Egy felmérés szerint a nők 50 százaléka érez valamilyen típusú fájdalmat a szexuális együttlét közben vagy utána. A kutatás arra is rámutat, hogy amennyiben a nők nem tabusítanák a panaszokat és időben kérnének orvosi segítséget, ez a szám jóval kisebb lenne.

A tévhitekkel ellentétben a hüvelyszárazság nem kizárólag az idősebb nők problémája, szinte bármely életszakaszban előfordulhat, bár elsősorban az ösztrogénszint csökkenése okozza, ezért főleg a változókorban lévő nők, a várandós hölgyek és a szoptató édesanyák életében jelenik meg. Ugyanakkor – és erről még ma is keveset beszélünk – egyéb tényezők is előhozhatják, mint például a dehidratáltság, a tartós stressz, a túlzásba vitt diéta, az intenzív, kemény sport, a dohányzás és a túlzott alkoholfogyasztás, a különféle nőgyógyászati műtétek, illetve az antidepresszánsok vagy egyéb gyógyszerek szedése.

Ezért ha a tünetek jelentkeznek, érdemes szakemberhez fordulni, hogy kiderítsük a panaszok pontos okát és megszüntessük a forrásukat. A szakember felkeresése nemcsak a kellemetlen tünetek megszüntetése miatt fontos, hanem azért is, mert ez az állapot hosszabb távon súlyosabb következményekkel is járhat. A száraz hüvelyhám ugyanis a betegségekre is fogékonyabb, így gyakoribbá válhatnak a hüvelyi és a húgyúti fertőzések.

Van segítség

Nem kell megijedni, ma már számos fájdalommentes kezelés létezik a problémára, és akár hormonmentes hüvelyi hidratálókrémekkel is enyhíthetjük a tüneteket. A síkosítók alkalmi használata pedig segíti a behatolást, de ezek általában hatóanyag nélküli, víz- vagy szilikonbázisú gélek, melyek nem regenerálják a hámot, ezért hosszú távú hatásuk nincs. Hüvelyszárazság elleni hüvelykúpok, krémek napi rendszerességű, hosszabb időn át történő használata viszont hidratálja, ápolja és regenerálja a hüvelyhámot, ezáltal enyhíti a tüneteket és véd a fertőzésekkel szemben. Ezek a termékek változó összetételűek, a hormonmentes készítmények hialuronsavat, gyógynövényi összetevőket, esetleg tejsavat tartalmazhatnak.

Hasznos lehet panasz esetén olyan hüvelyi készítményt is alkalmazni, amivel segíthetjük visszaállítani a savas pH-t és a normál hüvelyi Lactobacillus-flórát, mert ezzel megelőzhetjük a fertőzések kialakulását. Persze ezek főleg csak tüneti kezelések, a szakorvosunk segítségével érdemes és fontos a probléma forrását megszüntetni. A gumióvszer használata is ajánlott, hiszen véd a hámsérülésektől, megóv a fertőzéstől, és a legtöbb már síkosítóval van ellátva, ezzel is gördülékenyebbé téve az együttléteket. Előfordulhat az is, hogy a tünetek csak hormonális kezeléssel szüntethetők meg, illetve már lehetőségünk van a legújabb eljárás, az intimlézeres kezelés alkalmazására is.

Hirdetés

A hüvelyszárazság, illetve a nedvesség hiánya nagymértékben befolyásolhatja a szexuális életünket, és megnehezítheti a mindennapi tevékenységeinket. A hüvelyszárazság okozta panaszok bármely életkorban előfordulhatnak, leggyakrabban azonban a változókorúaknál jelentkeznek. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a tünetek enyhítésére, hiszen helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét, tápanyagellátását, illetve serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat. A Cikatridina hüvelykúp hatása klinikailag igazolt a hüvelyszárazság és a hüvelyszárazsághoz kapcsolódó tünetek csökkentésében. A tartós hatás érdekében a 10 napos bevezető kúra után további fenntartó kezelés ajánlott.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr5316567914
süti beállítások módosítása