Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ezek hatnak a szexuális életünkre

Szponzorált tartalom

2024. február 2. Kontent

ck1.jpg

A szex nem csupán testi kielégülés, ennél sokkal mélyebb és összetettebb dolog, amire számos tényező hatással van. A stressz, az időjárás, az életmód és a lelkiállapot mind-mind olyan elemek, amelyek a hálószobai életünket befolyásolhatják.

A szexuális életünk összetett kölcsönhatások eredménye, ezekbe beletartozik a stressz, az időjárás, az életmód és a lelkiállapot. Ezek mind-mind szerepet játszanak abban, hogy milyen mélységben és intenzitásban éljük meg szexuális életünket, egyebek között ezért fontos megtalálni az egyensúlyt a mindennapokban. Fontos tudni, hogy a szex nem egy mindentől külön működő, elszeparált tevékenység, hanem az életünk természetes része és a belső világunk tükröződése.

Stressz: a szex ellensége vagy a barátja?

A mindennapi élet kihívásai és a stresszfaktorok jelentős hatással lehetnek a szexuális életünkre. A stresszhormon (kortizol) megemelkedett szintje csökkentheti a libidót, azaz a szexuális vágyat, vagyis amikor túl sokat idegeskedünk, vagy szorongunk, akkor (teljesen érthető módon) a hancúrozást is kevésbé kívánjuk. Ennek egyszerű oka, hogy az agy stresszhelyzetben a túlélésre összpontosít, nem pedig az élvezeti szintek maximalizálására. Ugyanakkor jó, ha tudod, hogy a szex stresszoldó hatású lehet: felszabadítja az agyban a boldogságérzetet növelő endorfinokat.

A stressz kezelése és csökkentése, például relaxációs gyakorlatokkal vagy meditációval, segíthet visszaállítani a szexuális élet egyensúlyát.

Időjárás: a napfény és a szex kapcsolata

Az időjárásnak is lehet szerepe abban, milyen gyakran és milyen intenzitással vágyunk szexre, hiszen a napfény mennyisége és a hőmérséklet szoros kapcsolatban áll a hangulattal, ami bizony befolyásolhatja, hogy mennyire vagyunk aktívak az ágyban.

A napfény serkenti a D-vitamin termelését, ami javíthatja a szexuális funkciókat. Emellett a tavaszi időjárás és a virágzó természet, a romantika és a friss energia érzetét kelti, serkentve a szexuális vágyat. Ellentétben a zordabb téli napokkal, amikor a sötétség és a hideg csökkentheti a szexuális aktivitást.

A Daily Mail egyik cikkéből az is kiderül, hogy a szexuális egészségügyi szakembereket december 16-án keresik fel a legkevesebben. A szakemberek ez alapján arra jutottak, az azt megelőző napon, vagyis december 15-én a legkisebb a szexuális aktivitásunk. Ez pedig összefüggésben van azzal, hogy a hőmérséklet csökkenése miatt a bőr és a haj kiszáradhat és dehidratálódhat, és a hőmérsékletváltozás a hüvelyre is hatással lehet, ami az ilyenkor megcsappant együttlétek egyik oka lehet.

Életmód: a mozgás, az étkezés és a szex triója

Az egészséges életmód nemcsak a testünket, hanem a szexuális életünket is pozitívan befolyásolhatja. A rendszeres testmozgás javíthatja a vérkeringést, növelheti az állóképességet és javíthatja az önbizalmat, ezek pedig mind olyan tényezők, amelyek a szexuális teljesítményt is fokozzák.

Az étrend is fontos szerepet játszik abban, hogy mennyit szeretnénk huncutkodni. Az egészséges táplálkozás segíthet fenntartani az ideális testsúlyt és javíthatja az energiaszintet, mindkettő kritikus tényező a szexuális kielégülés tekintetében.

Lelkiállapot: a szerelem és az érzelmi kapcsolatok mélysége

A szerelem, az intimitás és az érzelmi kötődés mélysége javíthatja a szexuális kapcsolat minőségét. Az érzelmi megelégedettség és a kölcsönös tisztelet a hálószobai tapasztalatok meghatározó elemei.

Az érzelmi problémák, mint például a szorongás vagy a depresszió azonban negatívan befolyásolhatják a szexuális vágyat és a teljesítményt. Az ilyen problémák megoldása, akár terápia segítségével, hozzájárulhat a szexuális élet javulásához.

Hirdetés

Hüvelyszárazság? Enyhítse tartósan!                                                                                                       
A hialuronsavat és gyógynövénykivonatokat tartalmazó, hormonmentes Cikatridina hüvelykúp enyhíti az együttlétek során és a mindennapokban jelentkező hüvelyszárazság okozta tüneteket.  A hialuronsav nedvességgel tölti fel a hüvelyhám kiszáradt szöveteit, elősegíti a hámosodást, és táplálja a szöveteket. Igazoltan hatásos és biztonságos az intim tájékon jelentkező, viszkető-feszülő érzés enyhítésében. Bármely életkorban, bármilyen eredetű hüvelyszárazság esetén alkalmazható, akár hosszú távon is. A tartós hatásért a kúra szükség szerint folytatható, ismételhető.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr3618314351
süti beállítások módosítása