Rosszkedvűző filmek borúsabb napokra – ezektől a vígjátékoktól biztosan felvidulsz

Szponzorált tartalom

2024. április 18. Kontent

 0406.jpg

A humor a legsötétebb időszakokban is segít meglátni a pozitívumokat az életben. A lehangolt vagy akár a depresszióval küzdő emberek közérzetére is jó hatással lehet.

Amikor valami vicceset nézünk vagy hallgatunk, átmenetileg eltávolodunk a negatív gondolatainktól, és rövid távon pozitív érzések szabadulnak fel bennünk.

A nevetésnek számos élettani hatása van, például ellazítja az izmokat, csökkenti a stresszt, az endorfin nevű hormon felszabadításával pedig örömérzetet okoz. Rosszkedv ellen hoztunk is néhány olyan vígjátékot, amelyek garantáltan megnevettetik a nézőiket!

Filmsztár nélkül nincsen film – Fergeteges Forgatás (1999)

Amikor egy kétségbeesett filmrendező nem tudja megszerezni kis költségvetésű filmjéhez a sztárt, akire annyira vágyott, úgy dönt, a színész tudta nélkül forgatja le vele a filmet. Egy kacagtató akció veszi kezdetét, amelyben a forgatás a legabszurdabb helyzetekben folyik a híresség körül. Frank Oz szatirikus humorú alkotásán nem fog az idő, de ha mindez nem lenne elég, az önfeledt nevetést a forgatókönyvet is jegyző Steve Martin és Eddie Murphy alakítása garantálja.

Íme egy vicces részlet a filmből:

Always Look on the Bright Side of Life – Brian élete (1979) 

A Monty Python társulat kultikus vígjátékát valószínűleg nem kell sokaknak bemutatni. Az abszurd humor legendáinak felejthetetlen remekei közé tartozik, amit megjelenésekor ugyan több ország tiltólistára tett, mára azonban referencia, inspiráció a humorral foglalkozó alkotók, illetve a kikapcsolódásra vágyók számára.

Brian egész élete egy nagy félreértés, ugyanis teljesen véletlenül pont akkor és pont ugyanott születik és hal meg, mint Jézus. A bonyodalom így már születésekor felüti fejét azzal, hogy a napkeleti bölcsek Jézus helyett elsőre őt látogatják meg. Briant felnőttként utálata hajtja: keresztbe akar tenni a rómaiaknak. Útja azonban szövevényesebb ennél, ugyanis egy véletlen folytán a nép messiásnak hiszi, és hívek kezdik követni őt, bármerre tart.

Fletcher életének legizzasztóbb 24 órája – Hanta boy (1997)

A Jim Carrey főszereplésével készült Tom Shadyac-filmben vígjáték keveredik a fantasztikummal. A jólmenő ügyvéd, Fletcher Reede életének és sikerének kulcsa a hazudozás. Ám miután az ígéretét megszegve lekési kisfia ötödik születésnapját, gyermeke azt kívánja a torta fölött, hogy az édesapja bárcsak ne tudna egy napig hazudni. A fontos nap előtt álló édesapa élesben szembesül azzal, hogy szája nem engedelmeskedik neki, és bármit is akar mondani, csak az igazság jön ki rajta. A Hanta boy nemcsak Jim Carrey bravúros alakítása miatt jó választás, de egyben érzékeny történet is egy apa-fiú kapcsolatról.

Ez pedig egy remek válogatás a legjobb pillanatokból. Vigyázz, spoilerveszély!

Ízirájder, öcsém, ízirájder! – Üvegtigris (2001)

Kinek nincs meg Lali útszéli büfékocsija, a film origója, a legőrültebb kalandok és a legviccesebb szituációk színhelye? A büfé, amely rossz helyen is van, meg nem is, és amely összeköti hat tökfej barát mindennapi, mégis kalandokkal teli, kiszámíthatatlan életét. A Kapitány Iván és Rudolf Péter rendezésében készült magyar kultfilm mára több folytatást is kapott, egyes mondatai szállóigeként élnek tovább.

Ha közösen filmezünk valakivel, az élménynek, az együtt nevetésnek felszabadító és közösségformáló ereje lehet. A sokszor izolációval, magánnyal járó levertség vagy depresszió esetén egy ilyen program jó hatással lehet a mentális egészségünkre.

Hirdetés

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

remotiv-doboz-3d-2019-jobb.png

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr9118381333
süti beállítások módosítása