5 tipp, ami segít elkerülni a bakteriális hüvelyfertőzést!

Szponzorált tartalom

2020. június 9. Kontent

Számos tévhit él a hüvelyfertőzéssel kapcsolatban, miközben olyan fontos dolgok nem egyértelműek, mint a helyes törlési irány WC-használat után. Adunk néhány tanácsot, amelyeket érdemes megfogadni, ha nem szeretnénk hüvelyi vagy húgyúti fertőzéssel orvoshoz szaladni. Minden korosztálynak ajánljuk a kattintást.

shutterstock_481493494.jpg

1. Fehérneműt csak hatvan fokon!

Egyrészt az alsónemű megválasztásánál nagyon fontos, hogy pamutot viseljünk, mert ez az optimális az intim zónánk számára: kényelmes és jól szellőzik, azonban nem mindegy, hogy hány fokon mossuk ki ezeket a textileket. Bár a legtöbb ruhadarabnál azt írják, hogy 30-40 fokon indítsuk el velük a mosógépet, ez viszont nem igaz a fehérneműk esetében, ugyanis a baktériumok vígan túlélik a kézmeleg fürdést.

2. Kézmosás, törlési irány

A nyilvános WC használatakor legyünk elővigyázatosak. Tamponfelhelyezés esetén pedig a kézmosás a felhelyezés előtt és után egyaránt elengedhetetlen.De ami a legfontosabb, és sajnos sokan ezt nem tudják, az a helyes törlés módja, iránya. Jegyezzük meg, hogy amennyiben hátulról előre törlünk, a végbél környékén tanyázó bacilusok könnyebben eljuthatnak a hüvely és a húgycső közelébe, ami kellemetlen tüneteket, például égő, fájó pisilést eredményezhet.

Tehát mindig elölről hátrafelé történjen a mozdulat! És természetesen moss kezet előtte és utána is.

3. Tanga off! 

Bár kétségkívül szexi, de a tanga az egyik legnagyobb ellensége a hüvelyflórád békéjének, plusz a húgyúti fertőzéseket is elősegíti azzal, hogy formájából adódóan segíti a végbél környékén élő kórokozók előrejutását a húgycsőhöz és a hüvelyhez.

4. Tampon helyett egyéb alternatíva

Menzesz idején legalább alváshoz válts valami másra tampon helyett, főleg, ha hajlamos vagy a hüvelyi fertőzésekre. Sokkal egészségesebb, ha éjszakára betétet használsz. És ne feledd, 5 óránál tovább ne legyen tampon a hüvelyedben. Menstruáció idején figyelj oda még jobban a higiéniára, a napi rendszeres tisztálkodásra és a kézmosásra. Még egy fontos tanács: strandoláskor, illetve medencehasználat után a tamponcsere minden egyes alkalommal elengedhetetlen.

5. Intim parfüm, intim mosakodó cuccok – ég veletek!

Szép dolog az illatos bőr, de ezt a vágyat kérlek engedd el, ha a vaginádról van szó. Rengeteget ártasz ugyanis magadnak, ha olyan termékeket használsz, amelyek ugyan minden szépet ígérnek, és lehet, hogy illatos leszel tőlük odalent, csak éppen kicsinálják a természetes védelmi vonaladat!

Természetesen fontos az intim higiénia, de bőven elég, ha csak tiszta vízzel mosod meg a szeméremtestedet.

Hirdetés

A bakteriális hüvelyfertőzés a fogamzóképes korú nők leggyakoribb hüvelyfertőzése, melynek kellemetlen tünete a szúrós szagú, bőséges hüvelyváladék. Olyan szövődmények is kísérhetik, mint a koraszülés vagy a fájdalmas aktus.

Szerencsére a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére, illetve megelőzésére recept nélkül hozzájuthatunk a Vitagyn C hüvelykrémhez, amely kettős védelmet nyújt: egészséges savas közeg megteremtésével gátolja a kórokozók megtelepedését, prebiotikum-tartalmával pedig a jótékony Lactobacillusok növekedését segíti, így hozzájárul a hüvelyflóra helyreállításához. Várandósság és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható.

webp_net-resizeimage_5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr4115754314
süti beállítások módosítása