Vessünk véget a bumeráng-effektusnak!

Szponzorált tartalom

2021. június 21. Kontent

micovag_6.jpgKinga egyike azon fiatal nőknek, akik visszatérő intim panaszokkal küzdenek. A lány, miután éveken keresztül küzdött a problémával, most arról mesél, hogyan tudta megszakítani az ördögi kört. Továbbá olyan életmódbeli tanácsokat is ad, amelyeket megfogadva megakadályozható a hüvelygomba krónikus kiújulása.

Eleinte szégyelltem, ha tüneteket észleltem magamon. Akkoriban azt hittem, hogy a vécén, fürdőkben, strandokon, esetleg a partneremtől szedem össze a hüvelyi fertőzéseket. Kevés információm volt azzal kapcsolatban, hogy mi is állhat pontosan mögötte”

– meséli a lány, akit végül nőgyógyásza világosított fel arról, hogy a problémái hátterében a hüvelyflóra egyensúlyának felborulása állhat, amit némi odafigyeléssel, kisebb életmódbeli változtatásokkal meg is lehet előzni. Kinga ma már jól tudja, hogy a tüneteit a visszatérő hüvelygomba okozta, mint ahogyan azt is, hogyan lépjen fel ez ellen.

Bumeráng-effektus

Kingának olykor havonta kiújultak a panaszai, a sűrű, darabos hüvelyváladék és a viszkető érzés, amelyek egyértelműen a gombás fertőzés tünetei. A szakemberek szerint, ha egy év alatt legalább négy sarjadzógomba-fertőzés fordul elő, olyankor krónikus visszatérő gombás hüvelyfertőzésről beszélhetünk. Ettől szenvedett Kinga is.

Jó, ha tudod, hogy a gombás hüvelyfertőzés hátterében az egészséges hüvelyflóra részét képező Candida gombák túlszaporodása áll. Tehát a gombás hüvelyfertőzés nem nemi úton terjedő betegség!

A fiatal nő azt meséli, hogy rendszerint a menzesz előtt tapasztalta a panaszokat, ami szintén jellemző a gombás fertőzés természetére.

A probléma kezelése két részből állt – és ennek így is kell mindig lennie! –: az akut fertőzés megszüntetéséből, majd ezt követően a hüvelyflóra helyreállításából, melynek célja a panaszmentesség biztosítása, a kiújulások megelőzése, illetve számuk csökkentése.

A sikerhez szükség volt néhány életmódbeli változtatásra is, amelyekkel meg lehet előzni a hüvelyflóra egyensúlyának felborulását, a gombás hüvelyfertőzés tüneteinek fellángolása esetén pedig helyi hatású gombaellenes készítmény használata is javasolt.

 „Azóta nem használok például fogamzásgátló tablettát, mert az szintén felboríthatja a hüvelyflórám egyensúlyát. Hasonló okokból kerülöm a tampont, a tangát, de még az intim mosakodógélt is kiiktattam az életemből.  Ha strandra megyek, mindig viszek magammal száraz fürdőruhát, és soha nem hagyom magamon a vizes bikinit, illetve csakis jól szellőző, pamut alsóneműt hordok

– meséli Kinga, aki azt vallja, hogy minden nőknek érdemes tisztában lennie a teste működésével, annak folyamataival, mert a megfelelő információk birtokában sokat tehetünk azért, hogy a kellemetlen intim panaszok ne keserítsék meg a mindennapjainkat.

Forrás: innen és innen

Hirdetés

Speciális összetétel (bórsav, tejsav, kamillakivonat) – hatásos segítség hüvelygomba ellen         

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, bórsavval, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. Tejsav- és bórsavtartalma visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, kamillakivonata pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. Vény nélkül elérhető a legtöbb hazai gyógyszertárban. 
webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr116594250
süti beállítások módosítása