Ezért fontos, hogy tegyél a magány ellen

Szponzorált tartalom

2023. december 27. Kontent

rv7.jpg 

A magány a depresszió, a szorongás és más krónikus betegségek kialakulásának egyik rizikófaktora. Mutatjuk, mit tehetsz ellene.

A társas kapcsolatok kiemelkedő fontosságúak az emberi jóllét szempontjából, a megfelelő támogatás és a pozitív közösségi kapcsolatok megerősítése pedig segíthet abban, hogy megelőzzük a depresszió kialakulását.

Az egyéneknek, közösségeknek és társadalmaknak egyaránt felelősségük van az ilyen támogatási rendszerek kiépítésében és fenntartásában.

 

Az egyedüllét nem jelent magányt

Az egyedüllét és a magány az élet különböző szakaszaiban mindannyiunkat érinthet, de ezeket az állapotokat lehet kezelni és megelőzni, illetve fontos szétválasztani is a kettőt. Lehetsz például úgy egyedül, hogy közben nem vagy magányos. Amennyiben jó a szociális hálód, vannak a környezetedben olyan emberek, akikkel tudsz beszélgetni, élményeket szerezni, akikkel megélheted az intimitást, az sokszor többet ér, mint egy olyan kapcsolat, amely társas magányra ítéli az embert.

Magányosság az, amikor elszigeteltnek vagy kirekesztettnek érzed magad, amikor úgy érzed, nem tartozol senkihez, vagy nem vesznek körül olyanok, akikre számíthatsz. Ez az érzés nemcsak a lelkedet, de a testedet is megbetegítheti. A magány társadalmi elszigeteltséggel, gyenge szociális készségekkel, zárkózottsággal és depresszióval is járhat.

Gyakorlatilag mindenre hatással van, a testi és a lelki egészségünket is beleértve.

A jó hír az, hogy mi magunk is tehetünk azért, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk ez a komor érzés.

Íme néhány mindenki számára betartható tanács, amivel megelőzhetjük a magányt és az abból kialakuló depressziót:

Társas kapcsolatok kialakítása és fenntartása
Aktívan törekedjünk arra, hogy új barátokat találjunk és megtartsuk, ápoljuk a meglévő kapcsolatainkat. Vegyünk részt közösségi tevékenységekben, klubokban, vagy szervezzünk találkozókat barátokkal.

Kommunikáció
Ne féljünk kifejezni az érzéseinket és a szükségleteinket a barátainknak vagy a családunknak. A nyíltság és az őszinteség segíthet megerősíteni a kapcsolatainkat.

Önkéntesség
Az önkéntesség kiváló módja annak, hogy új kapcsolatokat építsünk, és egy közösség tagjai legyünk.

Szociális támogatás igénybevétele
Az állami és civil szervezetek szociális támogatást nyújthatnak azoknak, akik magányosnak vagy elszigeteltnek érzik magukat. Vegyük igénybe ezeket az erőforrásokat, ha szükségünk van rájuk.

Online kapcsolatok fenntartása
Az online közösségek, például a közösségi média és az online fórumok is lehetnek jó módjai annak, hogy kapcsolatot tartsunk barátokkal vagy másokkal, akikkel hasonló az érdeklődésünk.

Odafigyelés a mentális egészségünkre
A mentális egészség megőrzése és a stressz kezelése is támogathat bennünket abban, hogy jobban tudjunk kapcsolódni másokhoz. A meditáció, a relaxációs gyakorlatok és a terápia ugyancsak nagyon sokat tud adni.

Közösségi élet
A közösségi projektekbe való bekapcsolódás és a helyi közösség támogatása is hasznunkra lehet az erősebb szociális kapcsolatok kialakításában.

Hirdetés

Ősszel-télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

remotiv-doboz-3d-2019-jobb.png

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr6318285243
süti beállítások módosítása