Így könnyíti meg az életünket a humor és a nevetés

Szponzorált tartalom

2024. május 15. Kontent

pr3.jpg

Az élet gyakran kihívások elé állít minket, és néha azok a legfurcsább formában érkeznek. Lajos, aki nagy mókamester hírében áll, egy olyan történetet mesélt el a barátainak, amely nemcsak vicces, de azt is bemutatja, hogy a pozitív hozzáállásnak milyen gyógyító ereje lehet olyankor, amikor egy betegséggel kell szembenézni.

Aki minden helyzetben úgy látja, hogy az a bizonyos pohár félig tele van, könnyebben küzd meg az élet nehézségeivel, legyen szó súlyos betegségről vagy egy megfázásról. Persze nem azt állítjuk, hogy néhány jó poén amolyan csodaszer, de az biztos, hogy a nevetés segít abban, hogy könnyebben átvészeljük a nehézségeket. Egy 2019-es tanulmány például azt írja, hogy a pozitív gondolkodás és a sok nevetés 11-15%-kal hosszabb élettartamot eredményezhet.

Amikor először találkoztam az aranyérrel, nagyon kellemetlenül és rosszul éreztem magam miatta. Aztán úgy döntöttem, hogy a helyzetet megpróbálom a humoros oldaláról nézni. Mert bár az aranyér nem éppen ajándék az élettől, de lehet humorforrás is, ha van egy kis kreativitásunk és egy adag pozitív hozzáállásunk. Elfogadtam, hogy néha a természet túlzásokba esik, és az aranyér csak egy ilyen furcsaság tőle” – mondta Lajos a barátainak, amikor arról mesélt, hogyan viselte, amikor kiderült, aranyérbetegsége van. Ez egy igen gyakori kórkép, a végbélnyílás feletti bélszakaszban lévő, közvetlen a nyálkahártya alatt elhelyezkedő vénák falának kitágulását, elvékonyodását, a csomók megnagyobbodását, duzzanatát, gyulladását jelenti. Leginkább idősebb korban gyakoriak az aranyeres panaszok, de valójában bárkinél előfordulhatnak, főleg, ha az illető sokat ül, illetve, ha rostban szegény táplálkozás miatt székrekedéssel küszködik. Lajos is azt mesélte, hogy nagy eséllyel nála is a rengeteg ülőmunkával töltött túlóra váltotta ki a betegséget.

„A pozitív hozzáállásom segített átvészelni ezt az időszakot, és óriási szerepe volt abban, hogy nem hagytam, hogy az aranyér okozta kellemetlen fájdalom eluralkodjon a hangulatomon és a mindennapjaimon. Helyette inkább megpróbáltam megtalálni a megoldásokat, és nyitottan beszélni erről a témáról másokkal is. Persze a legtöbbet az segített, hogy lefogytam” – tette hozzá.

Lajos azt mondja, hogy az aranyérbetegség nem jelenti a világvégét. „Azt tanultam meg általa, hogy a pozitív hozzáállás és a humor mindig segít könnyebben átvészelni az élet nehéz időszakait, akár fizikai, akár érzelmi kihívásokról van szó” – fogalmazott a férfi, és hozzátette:

„Ha valaha is találkoztok az aranyérrel, vagy bármilyen más kihívással az életben, ne feledjétek, a pozitív hozzáállás és a humor mindig képes arra, hogy megvilágítsa az utat a sötétségben. Ezzel a hozzáállással voltam képes lefogyni 110 kilóról 80-ra. Ne féljünk bizonyos problémáinkat humorral "kezelni", ne hagyjuk, hogy az aranyér – vagy más gondunk – elvegye a jókedvünket!”

Hirdetés

Az aranyér korai tünetei közé tartozik a székelés közben érzett fájdalom, a viszketés a végbéltájon, valamint vérzés is előfordulhat. Fontos, hogy minél előbb felismerjük a tüneteket és elkezdjük azok kezelését, így elkerülve a betegség súlyosbodását. A recept nélkül kapható Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és a gyógynövények előnyös hatásait egyesítve enyhíti a végbélnyílás körül jelentkező panaszokat. A tünetektől függően a kúp és a kenőcs kombinálva is használható.

proktis-m-termek.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr9918401031
süti beállítások módosítása