Segítség, náthás az egész család!

Szponzorált tartalom

2021. február 17. Kontent

reventil_5.jpgIgazi rémálom, amikor közös programmá növi ki magát a köhögés és a tüsszögés, mindenkinek folyik az orra, és krákog az egész család. Mutatunk pár tippet, hogyan lábaljatok ki a kollektív megbetegedésből.

Nem a legjobb időszak egy család életében, amikor a szülőktől kezdve a gyerekig mindenki a nátha tüneteivel küzd, és krákogástól, tüsszögéstől hangos az otthonunk.

Ha azt szeretnénk, hogy minél hamarabb letudjuk a betegséget, érdemes néhány szabályt betartani, illetve megfogadni pár hasznos és bevált tanácsot, amikkel enyhíthetünk a tüneteken.

Higiénia mindenekelőtt

A koronavírus-járvány felhívta a figyelmet, hogy a kézmosás mennyire fontos, már amennyiben csökkenteni akarjuk a fertőzés esélyét, mert nem szeretnénk megbetegedni. Ugyanúgy igaz ez a nátha és az influenza esetében is.

Az sem mindegy, hogyan tüsszögünk, köhögünk. Bármelyikről legyen is szó, lehetőleg zsebkendőbe tegyük, ha pedig hirtelen jön a hapci, akkor a könyökhajlatunkat használjuk. Miért fontos ez? Mert hiába hívjuk köznyelven megfázásnak a náthát, azt nem a hideg levegő okozza, hanem a vírusok, amelyek cseppfertőzéssel terjednek. Csupán annyi összefüggés van az időjárással, hogy a hideg, nyirkos idő kedvez a vírusok terjedésének, ezért kaphatjuk el ebben az időszakban a legkönnyebben a náthát.

 Különösen figyeljünk a higiénére:

  • szellőztessünk gyakran

  • a piszkos papírzsebkendőt használat után azonnal dobjuk ki

  • a náthás szülő használjon otthon is szájmaszkot

  • táplálkozzunk vitamindúsan

Együnk sok húslevest, igyunk sok teát

A jó öreg klasszikus húsleves tele van vitaminnal, segít a folyadékpótlásban, és nem utolsósorban finom. Ne spóroljunk a zöldségekkel: béta-karotinban, tápanyagban gazdag sárgarépa, vasban, foszforban bővelkedő fehérrépa, vírusölő karalábé, erősítő zeller, antioxidáns hatású petrezselyemzöld és C-vitamint tartalmazó paprika is kerüljön a levesbe!

Teaként fogyasztva jöhetnek a gyógynövények is, a citromfű, a fertőtlenítő borsmenta, az immunerősítő csipkebogyó, a nátha ellenszereként ismert kasvirág, a hurutoldó kakukkfű, valamint a légúti fertőzések ellen hatásos tuja sokat segíthet a megfázás időszakának lerövidítésében.

Regeneráljuk az orrnyálkahártyánkat!

A nátha jellemző tünetei a torokfájás, a köhögés, valamint az orrfolyás és az orrdugulás. Utóbbin segíthet az orrspray, ám mindig nagy kérdés: melyiket használjuk?

A szintetikus szerek hatékonyak, ám ahogy azt már korábban megírtuk, a nem megfelelő használat mellett akár függőséget is okozhatnak.

Érdemes kipróbálni tehát a természetes alapú orrspray-ket, amelyek gyulladáscsökkentő hatásuk mellett, a sérült orrnyálkahártya regenerálásában is segíthetnek. Ezeket a szereket a patikában recept nélkül árulják.

Hirdetés

Az őszi-téli időszakban a megfázás, a nátha, továbbá az allergia egyaránt megnehezítheti a mindennapokat. Ezen betegségekben lehet segítségünkre a vény nélkül kapható Reventil tengervizes orröblítő és Reventil orrspray. Míg az orröblítő gyengéden kimossa a nyákot és a kórokozókat, addig az orrspray csökkenti az orrnyálkahártya gyulladását, és enyhíti az orrdugulást. A Reventil termékcsalád egyedülálló összetevője egy gyulladáscsökkentő és kiszáradást gátló hatású molekula, az ectoin, mely védi az orrnyálkahártyát a környezeti tényezők károsító hatásaival szemben. A termék 1 hónapos kortól adható, és hosszabb távon is alkalmazható.

reventil_uj-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

          A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr3316424670
süti beállítások módosítása