Szabadtéri sportok 45 felett

Szponzorált tartalom

2021. július 13. Kontent

rf_4_blogra.jpgA rendszeres mozgás elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez, függetlenül attól, hány évesek vagyunk. Ráadásul itt a nyár, így a szabadtéri sportokra is sokféle lehetőség nyílik. Ezeket ajánljuk a 45 év feletti korosztálynak.

A mozgás mindig hasznos, és kimondottan jót tesz, ha a menopauza előszobájába léptünk, amikor a szervezetben egy sor hormonális változás zajlik le, ami miatt a kilók is gyorsabban felkúszhatnak. Nyáron pedig számos lehetőségünk nyílik arra, hogy a szabadban, friss levegőn sportoljunk.

Mielőtt azonban belekezdenénk a futásba, biciklizésbe vagy bármilyen más mozgásformába, nem árt azzal is tisztában lennünk, hogy milyen szinten van a kondink – főleg ha korábban mozgásszegény életmódot folytattunk. Érdemes kikérni egy szakember tanácsát, menjünk el például teljesítményvizsgálatra, mielőtt belevágnánk az aktív sportolásba, nehogy aztán sérülés, túlterhelés legyen a vége.

Ha ezzel megvagyunk, szemezgethetünk is a kültéri sportok széles skálájából. Íme pár tipp:

Szabadtéri sportparkok

Kisebb és nagyobb városokban egyaránt találhatunk kültéri fitneszparkokat, ahol rendesen megdolgoztathatjuk az izmainkat. Ezeken az ingyenesen látogatható helyeken minden korosztálynak hasznosak a kihelyezett eszközök: nem kell félni, a használatuk egyszerű és biztonságos. Egy részük általában statikus eszköz – pad, korlát, rúd, függőleges és vízszintes létra, fekvőtámaszállvány, gerenda, gyűrű, kötél stb. –, míg másutt dinamikus gépek is találhatók kint a szabadban, mint például légbenjáró, elliptikus sétáló, derékmozgató, mellizom-erősítő – csupa olyan eszköz, amelyet a konditeremben is szoktak használni. Jó tanács: az első “bevetés” előtt érdemes szakemberrel konzultálni, aki segíthet a megfelelő edzésterv kialakításában, így elkerülhető a túlterhelés vagy a sérülés.

Fuss közösségben

Ma már rengeteg önsegítő Facebook-csoport létezik, és nincs ez másként a sport terén sem. Ha esetleg nincs kedved egyedül belevágni a kocogásba, szeretnél több motivációt, vagy egyszerűen csak nem szeretsz magányosan mozogni, akkor érdemes keresgélned a közösségi médiában, hiszen biztosan fogsz találni olyan közösségeket, ahol futáshoz keresnek társakat. Együtt könnyebb lesz elkezdeni a mozgást, illetve később is fenntartani a lelkesedést.

Jóga mindenkinek

A koronavírus-járvány a jóga népszerűségének kedvezett, és nem véletlenül, hiszen ez a mozgásforma nemcsak a testednek, hanem a pszichédnek is jót tesz, sőt, segítőtársad lehet a komolyabb életmódváltásban. Ez esetben is érdemes keresgélned a neten: rengeteg online óra közül választhatsz, a YouTube-on pedig kimondottan az idősebb korosztályt megcélzó órákat is találhatsz. Mutatunk erre egy példát:

A jóga ráadásul minden évszak sportja, lehet kint és bent is gyakorolni. Nincs is jobb, mint a reggeli napfényben vagy a naplementében jógázni egyet!

Úszd magad fittre és boldogra

Az úszás a legtöbb szakember véleménye szerint nem korosztályfüggő: bárki, bármikor elkezdheti, és kimondottan jótékony hatással van a szervezetre, legyen szó a belső működésről, az általános erőnlétről vagy mozgásszervi problémák leküzdéséről. A rendszeres úszás elkezdése előtt sem árt kikérni egy szakember segítségét, aki segít úgy felépíteni az edzéstervet, hogy minden egyes alkalom után motiváltabb és egészségesebb legyél. Mindemellett a pontos technikát is megmutatja neked, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az úszás a legjobb hatással legyen a szervezetedre. Érdemes hetente először két alkalommal eljárni úszni, majd ezt emelhetjük akár 3-4-re is, ugyanakkor figyeljünk arra, hogy az edzések között legyenek pihenőnapok. Úszni az elkövetkező hónapokban szinte bárhol lehet, a Dunában, Tiszában, a Balatonon és még számos hazai természetes vízben, és persze ott vannak az uszodák is.

Hirdetés

A változókor első tünetei már a negyvenes életévektől kezdődően megmutatkoznak. A tünetek enyhítésére és a mindennapok megkönnyítésére alkalmas a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. A Remifemin Plus igazoltan hatásos és biztonságos növényi gyógyszer, nem tartalmaz ösztrogént, illetve fitoösztrogéneket sem. A Remifemin Plus a változókorral járó testi-lelki tünetek enyhítésére ajánlott, patikában kapható gyógyszer, amely két összetevő, a magas koncentrációjú, speciális poloskavész- (Cimicifuga racemosa-) kivonat, valamint orbáncfűkivonat kombinációját tartalmazza.


remifemin_plus_filmtabletta_60x_565781_2018.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr1016616248
süti beállítások módosítása