Élj úgy, mint egy sztár, a változókor után is

Szponzorált tartalom

2024. augusztus 30. Kontent

rf8_1.jpg

Nem titok, a menopauza sok nő életében mérföldkő, hiszen számos testi és lelki változással járhat. Ez az időszak azonban semmiképpen sem jelenti az aktív élet végét – sőt, sok híres nő példája bizonyítja, hogy a menopauza utáni évek is tele lehetnek energiával, aktivitással és örömmel. Hoztunk néhány inspiráló történetet és példát a filmvászonról, illetve a hollywoodi sztárok sorából.

Jane Fonda fiatalon vibráló személyiség és vonzó nő volt, és idősebb korában is az maradt. A színésznő és fitneszguru már a nyolcvanas éveiben jár, de még mindig aktív és energikus életet él. Számos interjúban beszélt arról, hogy a menopauza nem állította meg, sőt, új lehetőségeket hozott az életébe. Az öregedésről is nyíltan beszél, hangsúlyozva, hogy a kor csak egy szám, és minden életkorban lehet élvezni az életet.

rf8_2.jpg

Jane Fonda sokak számára példakép.

Legalább ennyire pozitív példa Oprah Winfrey, a televíziós műsorvezető és médiamogul, aki arról beszélt a nyilvánosság előtt, hogy a menopauza egy új fejezet, amely során sok nő ismét felfedezheti önmagát, és új célokat tűzhet ki. Oprah továbbra is aktív szereplője a médiának, könyveket ír, televíziós műsorokat vezet, és nők millióit inspirálja világszerte.

Helen Mirren Oscar-díjas színésznő szintén példaként szolgálhat. Számos szerepben láthattuk őt, amelyek során megmutatta, hogy a menopauza után is lehet erős és független nőként élni.

És ha már a filmeknél tartunk, a filmekből is tudunk pozitív példákat hozni. A Minden végzet nehéz (Something's Gotta Give) című produkcióban Diane Keaton alakít egy ötvenes éveiben járó nőt, aki újra felfedezi a szerelmet és a szexualitást. A film humorosan és érzékenyen mutatja be, hogy az életkor nem akadálya az újrakezdésnek és a boldogságnak, sosem késő új dolgokat kipróbálni és nyitottnak maradni az élet örömeire.

A Minden jót, Leo Grande (Good Luck to You, Leo Grande) című filmben Emma Thompson alakít egy nyugdíjas tanárnőt, aki egy fiatal szexmunkás segítségével újra felfedezi saját szexualitását és önbizalmát. A film kiemeli, hogy az intimitás és az önelfogadás minden életkorban fontos, és mindenki megérdemli, hogy boldog és elégedett legyen.

A menopauza utáni aktív, boldog élet pedig egyáltalán nem a hírnév és nem feltétlenül pénz kérdése, hiszen számos módon tehetünk azért, hogy teljes életet éljünk a változókor után is. A rendszeres testmozgás és a kiegyensúlyozott étrend kulcsfontosságúak a testi és lelki egészség fenntartásában. Az egészséges életmód segít megőrizni az energiát és az életörömöt.

Ápoljuk a szociális kapcsolatainkat, hiszen a barátokkal és a családdal való aktív kapcsolattartás hozzájárul a jó közérzethez és a mentális egészséghez. A közösségi programokban való részvétel új élményeket és barátságokat hozhat.

Legalább ennyire fontos az új hobbik felfedezése és új célok kitűzése. Mindezek segíthetnek abban, hogy a menopauza utáni évek is izgalmasak és jelentőségteljesek legyenek.

A szexről sem kell lemondani, sőt, bár a menopauza hormonális változásokat hoz, ezek nem feltétlenül jelentik a szexuális vágy végét. A kommunikáció a partnerrel, az intimitás fenntartása és az új módszerek felfedezése mind hozzájárulhat a kielégítő szexuális élethez.

Ahhoz, hogy az olyan lehetséges akadályokon átlendüljünk, mint például a hüvelyszárazság, elengedhetetlen, hogy nyíltan beszéljünk a felmerülő problémákról. Bátran osszuk meg ezeket a párunkkal, és kérjünk orvosi tanácsot, ha szükséges. Számos megoldás létezik, beleértve a hormonális és nem hormonális kezeléseket is.

A változókor természetes életszakasz, amely nem gátja az új lehetőségeknek. Ne húzzuk le a redőnyt, hanem éljünk teljes életet!

Hirdetés

A változókor első tünetei már a negyvenes életévektől kezdődően megmutatkoznak. A tünetek enyhítésére és a mindennapok megkönnyítésére alkalmas a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. A Remifemin Plus igazoltan hatásos és biztonságos növényi gyógyszer, nem tartalmaz ösztrogént, illetve fitoösztrogéneket sem. A Remifemin Plus a változókorral járó testi-lelki tünetek enyhítésére ajánlott, patikában kapható gyógyszer, amely két összetevő, a magas koncentrációjú, speciális poloskavész- (Cimicifuga racemosa-) kivonat, valamint orbáncfűkivonat kombinációját tartalmazza.

rf-doboz-120db_legfrisebb_1.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr718472223
süti beállítások módosítása