Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tévhitek a pingpongeffektusról, amiket ideje helyre tenni

Szponzorált tartalom

2022. november 17. Kontent

gyt_nov_mv5.jpg

Tegyük végre helyre: a hüvelygomba nem nemi úton terjed, és a nők nem a férfi partnerüktől kapják el a kellemetlen betegséget. Elmagyarázzuk, miért téves elképzelés a pingpongeffektus.

Amikor nem gyönyört ad az együttlét

Sajnos előfordulhat, hogy fájdalom lép fel a szexuális együttlét alatt, viszket, ég az intim tájék, és túrós-szemcsés állagú hüvelyváladék is jelentkezik. Ha a tünetek bármelyikét észleljük magunkon, akkor jó eséllyel hüvelygombánk van. A Manchesteri Egyetem adatai szerint világszerte mintegy 138 millió nőt érint a kínzó, ugyanakkor kezelhető gombás fertőzés. A fertőzést érdemes minél hamarabb kezeltetni, hiszen a zavaró, kellemetlen tünetek nemcsak a hétköznapokat teszik elviselhetetlenné, a nemi életünkbe is bezavarhatnak.

Még akkor is, ha nem nemi úton terjedő betegségről van szó.

Az élesztőgombák csoportjába tartozó Candida albicans elszaporodása a hüvelyflóra egészséges egyensúlyának felborulása miatt következik be, és nem azért, mert összeszedtük mástól. Nehezen omlik le a hüvelygomba köré épített, a közhiedelemből származó sztereotípia, miszerint a hüvelygomba nemi betegség, és a férfi „hozza haza” a fertőzést.

Ez már csak azért sem lehetséges, mert a Candida a hüvely nedves nyálkahártyáján képes könnyedén elszaporodni, a férfi nemi szerv száraz bőrén azonban nem él meg. A kezelés ideje alatt érdemes a nemi életet kerülni, hiszen gombás fertőzés mellett az együttlét egyenesen fájdalmas. A hüvelybemenet környéke és a szeméremajkak ilyenkor duzzadtak és túlérzékenyek lehetnek, a hüvely nyálkahártyája sérült, és ha súrlódásnak tesszük ki, akár vérzés is kialakulhat.

Itt jegyeznénk meg, hogy a túlzásba vitt nemi élet nem kedvez sem a hüvelyflórának, sem a hüvely élettani pH-jának.

Most akkor van pingpongeffektus, vagy nincs?

A kezelés végéig nem ajánlott a testi együttlét, részben a fájdalmas aktus miatt, másrészt – habár elég kicsi rá az esély – akár férfi partnerünknek is átadhatjuk. Utóbbi azért nehézkes, mert a Candida albicans számára a férfi nemi szerv bőre nem biztosít ideális, nedves környezetet. Extrém esetben a körülmetéletlen férfi nemi szerven a fityma alatt okozhat enyhe fertőzést, és ilyenkor a partner kezelése is szükséges.

A hüvelygomba-fertőzést nem a férfiak viszik át, így nem is minősül szexuális úton terjedő megbetegedésnek.

Bár a gombás fertőzés a nőknél gyakoribb, a férfiakat is érintheti a probléma" – mondja Madeleine Munro nőgyógyász a Mashable-nek. A férfiak esetében vizeletürítéskor, illetve a fityma visszahúzása során okozhat fájdalmat. A makk környéke általában a fertőzés kialakulásának a leggyakoribb helye, itt váladékozás és bőrpír jelentkezhet. Kizárólag aktív tünetek esetén szükséges a partner kezelése. Az oly sokat emlegetett pingpongeffektus a kezeletlen, aktív tüneteket produkáló fityma alatti gombás fertőzés következményeként jöhet létre.

Hirdetés

Speciális összetétel (bórsav, tejsav, kamillakivonat) – hatásos segítség hüvelygomba ellen         

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, bórsavval, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. Tejsav- és bórsavtartalma visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, kamillakivonata pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. Vény nélkül elérhető a legtöbb hazai gyógyszertárban. 
webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr6317975142
süti beállítások módosítása