Ha Angelina Jolie büszkén vállalja, te miért szégyellnéd a menopauzát?

Szponzorált tartalom

2023. május 18. Kontent

 shutterstock_446934175_ck5.jpg

Íme néhány híresség, akik kiállásukkal, természetességükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a menopauza megítélése megváltozzon, hogy ne legyen többé kellemetlen, szégyellnivaló a nők egyik legfontosabb életszakasza.

Nem is olyan rég, 2020 augusztusában a korábbi amerikai elnök felesége, Michelle Obama kifejtette, hogy a női testben fantasztikus erő lakozik, hiszen a megtermékenyülésre, a szülésre való felkészüléstől kezdve a szülésen át egészen a menopauzáig rengeteg változásra, teljesítményre képes. Elérkezve a változókorhoz újabb szakaszt él meg a női test, amelyben akadnak nagy magasságok és mélységek is, de ezek csak még inkább azt mutatják, hogy milyen erősek a nők.

shutterstock_392213350_ck5_3.jpg

A színészlegenda Salma Hayek is arra buzdítja a nőket, hogy ne féljenek a változókortól. „A nőknek nincs szavatossági idejük. Ezt az elgondolást ideje elfelejteni” – mondta, hozzátéve, hogy egy nő bármilyen korban is van, képes megállni a helyét, álmodhat nagyokat, és megélhet romantikus pillanatokat.

„Jogunk van ahhoz, hogy azért szeressenek minket, akik vagyunk, azon a helyen, ahol vagyunk. Nem csak azért vagyunk itt, hogy gyereket csináljunk, nem csak azért vagyunk itt, hogy a férfiakat babusgassuk. Nem csak azért vagyunk itt, hogy mindent és mindenkit kiszolgáljunk magunk körül, aztán amikor a gyerekek elmennek... Az majdnem olyan, mint egy lejárati dátum a nők számára. Ez egy félreértés, amely évszázadok óta tart” – idézi a színésznőt a PhemmePharma.

És ne feledkezzünk meg Angelina Jolie-ról sem, akit sokáig a vad, szexi nő skatulyájába zárt Hollywood. De Brad Pitt egykori felesége nem kért ebből a szerepből: gyerekeket fogadott örökbe, és sajátokat is szült, felhívta a figyelmet a harmadik világ problémáira, miközben azt is nyíltan felvállalta, hogy a petefészekrák magas kockázata miatt drasztikus műtéten esett át, amelynek során eltávolították a melleit, a petefészkeit és a petevezetékeit, így azonnal korai menopauzába került.

shutterstock_392213350_ck5_2.jpg

„Valójában imádok menopauzában lenni” – nyilatkozta a színésznő, és ez a bátor és őszinte kiállás nyolc évvel ezelőtt hatalmas szó volt, főleg egy olyan nő szájából, akit szexszimbólumnak könyveltek el.

Aztán ott van Gywneth Paltrow, aki az elsők között tett azért, hogy a menopauza köré épült tabukból kevesebb legyen, hiszen nyíltan beszélt a saját tapasztalatairól a nyilvánosság előtt.

shutterstock_392213350_ck5_4.jpg

„A menopauza nagyon rossz hírnévre tett szert, ezért egy kicsit át kell keretezni. Emlékszem, amikor édesanyám átesett a menopauzán, az szabályosan szomorú érzéseket váltott ki belőle. Pedig a társadalmunkban vannak nagyszerű példák egy menopauzában lévő nőre” – mondta, és szerencsére azóta ez az alapvetően jogos elgondolás mára megdőlt, hiszen Gywneth nyomában egyre több híresség beszélt arról a természetes folyamatról, amit a menopauza jelent.

Éljenek a nők, változókor után is!

Azzal, hogy A-listás sztárok nyíltan beszélnek a változókorról, lehetővé teszik, hogy szélesebb körben dőljenek le olyan tabuk, amelyek miatt a nők sokáig nem mertek segítséget kérni a kezelhető problémáikkal kapcsolatban. A hormonpótlástól kezdve a gyógynövényes megoldásokon át egészen a lokálisan ható készítményekig széles a paletta.

A menopauza témájáról már nemcsak száraz orvosi cikkekben olvashatunk, hanem olyan érzékeny és humoros sorozatokban is hallhatunk, mint a Grace and Frankie. Ráadásul annyi humorral teszi mindezt, hogy szinte észre sem vesszük, milyen mély témákat feszeget. Mint például az idősek közötti testi-lelki szerelem és a fizikai korlátok tudomásul vételének nehézségei.

A széria nyíltan és megfelelő humorral közelíti meg a női lét egyik nagy mumusát, a hüvelyszárazságot is. Ez a tünet főleg a menopauzába lépő nők körében gyakori, mivel a hormonhiány következtében a hüvelyhám sorvadásnak indul, veszít rugalmasságából és nedvességéből, ami irritációhoz és fájdalmas szexuális aktushoz vezethet.

A jó hír az, hogy a kellemetlen hüvelyszárazságra is van gyógyír: igénybe vehetünk az együttléteket megkönnyítő síkosítókat, a tartósabb hatású lokális hormonkészítményeket vagy az olcsónak nem nevezhető lézeres kezelési lehetőséget is, illetve ott vannak az olyan hormonmentes, gyógynövénykivonat- és hialuronsav-tartalmú hüvelykúpok, gélek, krémek, amelyek kúraszerű használata tartósan hidratálja és regenerálja a hüvelyhámot. Megoldás lehet a hosszabb előjáték, a masszázs vagy egy új pozíció, de már az is sokat segíthet, ha nem kell magunkban őrlődni a problémán.

Ahogy azt a fentebb említett híres nők is vallják, a menopauza időszakában akadhatnak nehézségek, de amint képesek vagyunk elfogadni, hogy az élet változásokkal jár, könnyebben kiélvezhetjük az aranykorral járó előnyöket is.

Hirdetés
A hüvelyszárazság, illetve a nedvesség hiánya nagymértékben befolyásolhatja a szexuális életünket, és megnehezítheti a mindennapi tevékenységeinket. A hüvelyszárazság okozta panaszok bármely életkorban előfordulhatnak, leggyakrabban azonban a változókorúaknál jelentkeznek. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a tünetek enyhítésére, hiszen helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét, tápanyagellátását, illetve serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat. A Cikatridina hüvelykúp hatása klinikailag igazolt a hüvelyszárazság és a hüvelyszárazsághoz kapcsolódó tünetek csökkentésében. A tartós hatás érdekében a 10 napos bevezető kúra után további fenntartó kezelés ajánlott.

cikatridina-doboz-20-nagyitoval_legfrissebb.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr3118121720
süti beállítások módosítása