A cukor nem a vaginád barátja, ezeket edd helyette

Szponzorált tartalom

2024. február 9. Kontent

ck3.jpg

A női reproduktív egészség megőrzése szorosan összefügg az életmódunkkal és az étkezési szokásainkkal. Vagyis a hüvelyflóra egészségének fenntartása is számos tényezőtől függ, beleértve az étrendet, az életmódot és a stresszkezelést. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan óvhatjuk az intimzónánkat a mindennapokban.

A hüvelyflóra egészségének megőrzése érdekében figyeljünk oda az étkezési és életmódbeli szokásainkra is. Az egészséges táplálkozás, a megfelelő hidratálás, a stresszkezelés és a személyes higiéniai szokások betartása mind hozzájárulhat a hüvelyflóra optimális működéséhez és a női reproduktív egészség fenntartásához. Amennyiben a hüvelyünk kényes egyensúlya rendben, úgy elkerülnek minket a kellemetlen intimfertőzések, és kisebb az esély arra is, hogy olyan nem kívánt problémákkal találkozunk, mint a hüvelyszárazság.

Fitoösztrogének szerepe: az alma és társai

A fitoösztrogének olyan növényi vegyületek, amelyek hasonlóak a szervezetben termelődő ösztrogénhez, és pozitív hatással lehetnek a női reproduktív rendszerre. Az alma, a cseresznye, a lenmag és más olajos magvak fitoösztrogénben gazdagok, és segíthetnek a hormonális egyensúly fenntartásában. A szója, illetve a belőle készült termékek is tartalmaznak fitoösztrogéneket, amelyek mérsékelhetik a hüvelyszárazság tüneteit.  A benne található omega-3 zsírsavak, vitaminok és ásványi anyagok gyulladáscsökkentő hatásúak, segíthetnek a premenstruációs szindróma tüneteinek megelőzésében.

A cukor nem a vaginád barátja

A cukor minden szempontból ellensége az egészségnek. Nemcsak hízást eredményezhet, hanem tönkreteheti a szexuális életet is. Hogyan? A The Journal of Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a túl sok cukor megzavarja a hüvelyflórát, és hüvelyi fertőzésekhez, például bakteriális vaginosishoz vezethet, ami kihatással lehet a szexuális életedre is. Jobb tehát, ha korlátozod a cukorfogyasztást, és inkább egészségesebb édesítőt használsz! Remek választás például a datolyaszirup, vagy az agavé.

Béta-karotinban gazdag ételek: batáta és répa

A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja, és rendkívül fontos a női reproduktív egészség szempontjából. Például a narancssárga batáta és a répa fogyasztásával biztosíthatjuk a szervezetünk számára ezt a kulcsfontosságú tápanyagot. Miért fontos ez a vaginánknak? Az A-vitamin pozitívan befolyásolhatja a nemi szervek egészségét, és segíthet a hüvelyflóra egészséges egyensúlyának fenntartásában.

Kókusztej: a fertőzések elkerülését segíti

A kókusztejnek antibakteriális és gombaellenes tulajdonságai lehetnek, így segíthet a hüvelyflóra védelmében. Rendszeres fogyasztása vagy alkalmazása a konyhában hozzájárulhat a hüvelyfertőzések elkerüléséhez. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kókusztej fogyasztása allergiás reakciót is okozhat, ezért, ha ilyet tapasztalunk, fel kell függeszteni a fogyasztását.

Stresszkezelés: az egész test egészségéért

A túlzott stressz rendkívül negatív hatással lehet a hormonháztartásra, és ennek következtében a hüvelyflóra egyensúlyára is. Kerüljük a felesleges stresszt, és alkalmazzunk relaxációs technikákat, például légzésgyakorlatokat vagy meditációt. A relaxáció segíthet az egész test egészségének megőrzésében, beleértve a reproduktív rendszert is.

Rendszeres mozgás

A rendszeres testmozgás nemcsak az általános egészség szempontjából fontos, de a női reproduktív rendszerre is hatással lehet. A vérkeringés serkentése, amit a testmozgás elősegít, hozzájárulhat a hüvelyhám egészséges működéséhez.

Felesleges illatok és a túlzott tisztítás

Kerüld az illatosított higiéniai termékeket! A túlzott tisztítás megzavarhatja a hüvely természetes egyensúlyát, és hajlamosíthat a fertőzésekre. Használj kíméletes, pH-semleges termékeket!

Hirdetés

Hüvelyszárazság? Enyhítse tartósan!                                                                                                       
A hialuronsavat és gyógynövénykivonatokat tartalmazó, hormonmentes Cikatridina hüvelykúp enyhíti az együttlétek során és a mindennapokban jelentkező hüvelyszárazság okozta tüneteket.  A hialuronsav nedvességgel tölti fel a hüvelyhám kiszáradt szöveteit, elősegíti a hámosodást, és táplálja a szöveteket. Igazoltan hatásos és biztonságos az intim tájékon jelentkező, viszkető-feszülő érzés enyhítésében. Bármely életkorban, bármilyen eredetű hüvelyszárazság esetén alkalmazható, akár hosszú távon is. A tartós hatásért a kúra szükség szerint folytatható, ismételhető.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr3218319941
süti beállítások módosítása