Így fiatalíthatod meg a vaginádat!

Szponzorált tartalom

2024. február 22. Kontent

ck7.jpg

Ma már fantasztikus és viszonylag könnyen elérhető kozmetikai kezelések tárháza várja azokat a nőket, akik inkább a megelőzésben hisznek. Számos öregedésgátló terápia, termék közül választhatunk, és ezek a megoldások nem csak az arcra vonatkoznak. Az idő és a hormonális változások ugyanis a vaginánkra is kihatnak, de a jó hír az, hogy a mai szépészeti megoldások az intim területre is kiterjednek.

Ahogy azt már több cikkünkben is részletesen kifejtettük, a női lét egyik jelentős szakasza a posztmenopauza, amely az utolsó menstruációs ciklus utáni életszakaszt jelenti. Az ezzel az időszakkal járó hormonális változások számos testi és pszichés tünettel járhatnak, amelyek közül néhány kellemetlen és zavaró lehet. Ilyen a hőhullám, a hízás, a hangulatingadozás vagy a fájdalmas szexet eredményező hüvelyszárazság.

A petefészkek leállása után az ösztrogénszint csökkenése a női szövetekben is változásokat okoz, amelyek nem csak a jól látható területeken, hanem testszerte érezhetőek. Ennek az időszaknak az egyik következménye a szövetek atrófiája, azaz elvékonyodása, gyengülése és rugalmasságuk csökkenése. Ez a testi változás sok nő számára nehéz, hiszen nem csupán esztétikai, de egészségi problémákat is eredményez.

Fájdalom, szárazság és további tünetek

A változás nemcsak annyit jelent, hogy az arc megereszkedik, a bőr testszerte petyhüdtebb lesz, hanem az urogenitális területeket is érinti. Ezért a hüvelyben és a hüvelybemenet, szeméremtest területén is kiszáradnak, elvékonyodnak, sorvadásnak indulnak a szövetek, ami a mindennapi életben és az intim kapcsolatok során is diszkomfortérzést, fájdalmat okozhat. Mindemellett jelentkezhet hajhullás, a körmök törékenysége, szem- és szájszárazság is.

Mindezekre korábban nem voltak hatékony megoldások, és nők milliói szenvedték meg ezt az időszakot, ám 2024-ben olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy könnyedén tehetünk a kellemetlen panaszok ellen. Manapság már vásárolhatunk olyan készítményeket, amelyek a látható változások mellett a klimax egyik igen kellemetlen és tartósan fennálló, bár mások számára nem látható tünetét, a hüvelyszárazságot is enyhítheti.

Kozmetikai megoldások a menopauza tüneteire

A hialuronsav a kozmetikai iparban az egyik legkedveltebb összetevő, főleg az öregedésgátló krémeket gazdagítják ezzel a hatóanyaggal. Nem véletlen, hiszen kiváló hidratáló és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. A hialuronsav fontos alkotóeleme a testünk különféle szöveteinek, és megvan az a tulajdonsága, hogy nagy mennyiségű nedvességet képes megkötni: saját súlyának kb. ezerszeresét tudja felvenni és tárolni.

Az idő múlásával azonban a bőr hialuronsav-tartalma jelentősen csökken, így a bőr szárazabbá válik, veszít rugalmasságából, feszességéből, és megjelennek az első ráncok.

A hialuronsav 50%-a a bőrben és a bőr alatti szövetekben található, ahol megtámasztja a kollagén- és elasztinrostokat, kipárnázza a kötőszövetet és feltartóztatja a szabad gyököket.  Érthető, hogy a kozmetikai ipar egyik kedvelt összetevője lett, hiszen rendszeresen alkalmazva bejut a bőr alsó rétegeibe, ellátja nedvességgel és javítja a sejtmegújulást. Épp ezért megelőzés gyanánt érdemes időben beépíteni egy hialuronsav-tartalmú tápláló, ápoló arckrém használatát a napi bőrápolási rutinba. A hialuronsavas kezelést injekció formájában is végzik, így biztosítva, hogy a molekulák eljussanak a mélyebb rétegekbe is.

A posztmenopauza során a bőr, haj köröm mellett a szem és a hüvelyhám is elveszíti természetes hidratáltságát, a hialuronsav pedig segít visszapótolni a nedvességet, javítva a rugalmasságot és feszességet. Hidratáló hatása révén pedig kiválóan alkalmazható a hüvelyhám regenerálására is, ami segíthet enyhíteni a hüvelyszárazság okozta kellemetlenségeket. A hatóanyagot be lehet vinni krém és kúp formájában is.

Így fiatalítják a hüvelyt 

Az egyik ilyen regeneráló módszer az intimlézeres beavatkozás, amely segít a hüvelyi szövetállomány állagának és tömegének helyreállításában. A sikeres beavatkozás javít az enyhe-közepes fokú stresszinkontinencián, erősíti a hüvelyfal tónusát, mérsékli, vagy akár teljesen meg is szünteti a hüvelybemenet testmozgáskor és a közösülés során jelentkező érzékenységét, fájdalmát, valamint a hüvelyszárazságot.
A hüvelyi feltöltő injekciók szintén egyre népszerűbb kezelések, ezek képesek orvosolni a szövetveszteséget, valamint az érzékenység és az orgazmuskészség elvesztését. Ahogy az arc esetében, úgy ennél az eljárásnál is természetes hialuronsav-alapú hüvelyi feltöltő készítményeket alkalmaznak.

Ezek a beavatkozások azonban kétségtelenül költséges megoldások, ám a hialuronsavat tartalmazó termékek, mint például intim hidratáló hüvelygélek, vagy hüvelykúpok a legtöbb nő számára elérhető áron állnak a rendelkezésünkre a gyógyszertárakban, és megfelelő, rendszeres használattal segítik a hüvelyhám regenerálását és hidratálását.

Fontos azonban szakemberrel konzultálni a megfelelő termékek és kezelések kiválasztása előtt.

Hirdetés

Hüvelyszárazság? Enyhítse tartósan!                                                                                                       
A hialuronsavat és gyógynövénykivonatokat tartalmazó, hormonmentes Cikatridina hüvelykúp enyhíti az együttlétek során és a mindennapokban jelentkező hüvelyszárazság okozta tüneteket.  A hialuronsav nedvességgel tölti fel a hüvelyhám kiszáradt szöveteit, elősegíti a hámosodást, és táplálja a szöveteket. Igazoltan hatásos és biztonságos az intim tájékon jelentkező, viszkető-feszülő érzés enyhítésében. Bármely életkorban, bármilyen eredetű hüvelyszárazság esetén alkalmazható, akár hosszú távon is. A tartós hatásért a kúra szükség szerint folytatható, ismételhető.

cikatridina-doboz-20-nagyitos-removebg-preview.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr6118325737
süti beállítások módosítása