Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jégkrém, uborka, csillogó cukorkák - dolgok, amiket légyszi, ne tegyél a hüvelyedbe!

Szponzorált tartalom

2020. június 9. Kontent

A híresen hírhedt A szürke 50 árnyalata című film több szempontból is rossz üzenethordozó. Nem csupán feminista megközelítésből botrányos, de ha egy nőgyógyász nézné meg az egyes jeleneteit, valószínűleg, ő is fogná a fejét. Például a jégkrémes jelenetnél…
maxresdefault.jpg

Vannak olyan tárgyak, holmik, amiket egyszerűen nem tanácsos a hüvelybe tenni, és nem azért, mert az erkölcsrendészet ezt mondja, hanem mert néhány étel vagy tárgy felboríthatja a hüvely ökológiai egyensúlyát.  Ilyenkor a Lactobacillusok száma csökken, a hüvely pH-ja emelkedik, és elszaporodnak a gyulladást okozó baktériumok.

A hüvelyflóra egyensúlya leggyakrabban antibiotikum szedését követően borul fel, az antibiotikum ugyanis nem válogat jó vagy rossz baktérium között, így elpusztítja a normál flóra védelmét biztosító bacilusokat is, de más tényezők ugyancsak károsíthatják azokat.

Például néhány szexuális játékszer, illetve számos olyan dolog, amit alapvetően nem is annak szántak...

A hüvely édesítőszere? Rossz ötlet…

A „Passion Dust” (szenvedély pora) elnevezésű kapszulát, amely zselatint és cukrot tartalmazott, legalább egy órával szex előtt be kellett volna helyezni a hüvelybe, hogy a test melegétől felmelegedve, csillogóvá és édessé tegye a hüvelyváladékot. A csillogásnak nagy ára lehetett volna, ha engedélyezik a gyártását, de a terméket végül az FDA (az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala) sem hagyta jóvá, és esélytelen, hogy bármelyik épelméjű nőgyógyász azt mondaná, hogy használjuk bátran. 

Sőt, a híres nőgyógyász, Jen Gunter, blogjában azt írta, hogy a spéci kapszula akár hüvelygyulladást is okozhat, mivel a cukor felboríthatja a hüvely természetes flóráját, amely zöld utat ad a baktériumok és gombák elszaporodásának.

Jáde golyók: pénzlehúzás a semmiért

Gwyneth Paltrow tíz évvel ezelőtt alapította meg a Goop nevű céget, ahol először csak életmódtippekkel foglalkozó heti hírleveleket készítettek, majd később egy teljes portált húztak fel a jó tanácsokra. Egyik termékük a vaginanyugtató jádetojás volt, amit 55-66 dollárért árulták, és azt állították róla, hogy jótékony hatással van az egészségre és a szexuális életre, mivel feltölthető a „telihold energiáival”.

A kaliforniai ügyészség azonban megállapította, hogy semmilyen tudományos bizonyíték nincs arra, hogy a jádetojásoknak ilyen hatása lenne, és 145 ezer dollár kifizetésére kötelezte a céget a vásárlók félrevezetése miatt. Az igazság: a jádetojásokat nem tesztelték vagy nem vizsgálták, ráadásul a tojás porózus anyagból készült, amely a hüvelybe helyezve a baktériumok szaporodásához teremthet megfelelő környezetet.

Tejszínhab: testen kívül oké, belül hülyeség

Sok erotikus film része a tejszínhabos móka, és nincs is ezzel baj, amíg a testen maszatolják szét. Ám a nőgyógyászok azt már nem ajánlják, hogy a hüvelybe is kerüljön belőle.

Nehéz ezeket a cuccokat kiszedni, különösen, ha allergiás reakciót váltanak ki

– mondta minderről Dr. Alyssa Dweck a Self.com-nak.

A jó öreg uborka…

...is jobb, ha megmarad a salátának, mint szexuális segédeszköznek! A professzor szerint a zöldségekkel és gyümölcsökkel a legnagyobb baj az, hogy általában rovarirtó szerekkel kezelték őket, és az is problémát jelenthet, ha mondjuk egy darabja „bent” marad. A tévhitekkel ellentétben gyökeret ereszteni nyilván nem fog, ellenben könnyen rothadásnak indulhat, ami korántsem a legjobb dolog, ami a hüvelyedben történhet. 

Nincs baj a szexuális segédeszközökkel…

…de azokat vásároljuk kizárólag megbízható helyről, illetve minden alkalommal fertőtlenítsük őket, vigyázva a higiéniára. A szakemberek tanácsa, hogy használjunk síkosítót is, ami megvédi a hüvelyt a kidörzsöléstől.

Nem szex – de fontos: tampon helyett van hüvelybarát megoldás

A tamponok és a betétek környezetszennyezők, előbbiek használata pedig nem is javasolt, ha a hüvelyflórád egyensúlya könnyen kibillenthető. A tamponhasználatot éjszakára egyébként sem javasoljuk, mert nem tesz jót a hüvelyi ökoszisztémának.

A hüvelytölcsér vagy a mosható bugyi remek alternatíva lehet, és teljesen biztonságosan használhatod őket. Egy dolgot viszont tarts szem előtt: erős vérzésnél nem feltétlenül nyújtanak maradéktalan megoldást, ezért először otthon teszteld őket.

Hirdetés

A bakteriális hüvelyfertőzés a fogamzóképes korú nők leggyakoribb hüvelyfertőzése, melynek kellemetlen tünete a szúrós szagú, bőséges hüvelyváladék. Olyan szövődmények is kísérhetik, mint a koraszülés vagy a fájdalmas aktus.

Szerencsére a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére, illetve megelőzésére recept nélkül hozzájuthatunk a Vitagyn C hüvelykrémhez, amely kettős védelmet nyújt: egészséges savas közeg megteremtésével gátolja a kórokozók megtelepedését, prebiotikum-tartalmával pedig a jótékony Lactobacillusok növekedését segíti, így hozzájárul a hüvelyflóra helyreállításához. Várandósság és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható.

webp_net-resizeimage_5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7215754312
süti beállítások módosítása