Te vigyázol a hüvelyflórádra?

Szponzorált tartalom

2020. szeptember 24. Kontent

Antibiotikum-kúra után főleg, de egyébként is nagyon fontos, hogy a hüvelyflóránk egyensúlyára odafigyeljünk. Sajnos még mindig kevéssé elterjedt információ, hogy amikor ez az egyensúly valami miatt felborul, az egy sor kellemetlen tünethez vezethet, melyek például bakteriális hüvelyfertőzésre utalhatnak.

shutterstock_1753584890.jpg

Mi történik ilyenkor?

A hüvelyben található Lactobacillusok száma csökken, így a hüvely pH-ja lúgos irányba változik, elszaporodnak a gyulladást okozó baktériumok.

Mitől változik meg a Lactobacillusok száma?

Ennek számos oka lehet, de nagyon gyakran antibiotikum-szedés következménye, hiszen az antibiotikum nem válogat jó vagy rossz baktérium között, így a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen baktériumokat, köztük a Lactobacillusokat is elpusztítja.

A gyakori hüvelyöblítéssel ugyancsak veszélyeztetjük a hüvelyflórát, mert így kimoshatjuk a Lactobacillusokat is a hüvelyből. Ezért a szakemberek szerint csak indokolt esetben lenne szabad alkalmazni az irrigálást.

A nőgyógyászok az intim mosakodó szerektől is óva intenek minket, egy korábbi interjúnkban Dr. Beöthe Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy a legjobb amit tehetünk az intimzónánk érdekében, ha egyszerűen csak vízzel tisztítjuk a nemi szervünket.

A megfelelő tisztálkodás mellett fontos az is, hogy a különböző hüvelyfertőzések elkerülése érdekében gondoskodjunk a hüvelyflóra „karbantartásáról”.

Az egészséges flóra megváltozása esetén első lépésként a savas pH helyreállításáról kell gondoskodni, mert ez elősegíti a jótékony hatású, a hüvely természetes védelmi funkcióját ellátó tejsavbaktériumok szaporodását. Az egészséges hüvelyflóra pedig képes kivédeni a hüvelyfertőzéseket.

A hüvelyflóra, azaz a hüvelyben található baktériumok összetétele változékony: befolyásolja az ösztrogénszint, a probiotikumok jelenléte, a hüvelyi pH értéke, valamint egy sor életmóddal kapcsolatos tényező, egyebek között a táplálkozás, a szexuális szokások és a stressz is.

Mivel tudjuk segíteni a hüvelyflóra visszarendeződését?

Antibiotikum szedése mellett gondoskodj hüvelyflóra-regeneráló készítményről is. Egyes vény nélküli hüvelyflóra-regenerálók nem tartalmaznak idegen Lactobacillusokat, hanem prebiotikum-tartalmuk révén segítik a szervezet saját Lactobacillus-törzseinek újratermelését.

Hirdetés

A bakteriális hüvelyfertőzés a fogamzóképes korú nők leggyakoribb hüvelyfertőzése, melynek kellemetlen tünete a szúrós szagú, bőséges hüvelyváladék. Olyan szövődmények is kísérhetik, mint a koraszülés vagy a fájdalmas aktus.

Szerencsére a bakteriális hüvelyfertőzés kiegészítő kezelésére, illetve megelőzésére recept nélkül hozzájuthatunk a Vitagyn C hüvelykrémhez, amely kettős védelmet nyújt: egészséges savas közeg megteremtésével gátolja a kórokozók megtelepedését, prebiotikum-tartalmával pedig a jótékony Lactobacillusok növekedését segíti, így hozzájárul a hüvelyflóra helyreállításához. Várandósság és szoptatás időszaka alatt is alkalmazható.

webp_net-resizeimage_5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr4816183590
süti beállítások módosítása