Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hancúrozni nem csak fiatalon lehet!

Szponzorált tartalom

2020. október 6. Kontent

A változókor nemcsak fizikailag, lelkileg is megterheli a nőket, és sokan úgy érzik, ez idő alatt elvesztik nőiességüket, és szép lassan a szexről is lemondanak. Pedig ennek nem kéne így lennie!

shutterstock_1062165887.jpg

A szex nem kor-, sokkal inkább egészségfüggő

„Ha szexre vágysz, rugalmasnak, egészségesnek kell maradnod és jól kell érezned magad a bőrödben” – nyilatkozta úgy jó tíz évvel ezelőtt a most 82 éves Jane Fonda, aki már akkoriban is őszintén beszélt arról, hogy hetvenéves kor felett is teljesen normális, ha a nők szexuális életet élnek. Sőt, könyvet is írt a témában (Pride Time, a szerk.), amely arról szól, hogy miként lehet 60 éves kor felett is szexuálisan aktívnak maradni, és élvezni az együttléteket. Fonda szerint, ha valaki egészséges 60 év felett, miért ne lehetne boldog a szexuális élete is? Ő például, saját bevallása szerint, egészen nyolcvanéves koráig gyakorolta a szexet.
Ma – ahogy ő mondja,– „odalent már bezárta a boltot”, ám ettől függetlenül arra buzdítja a nőket, hogy a változókort, és úgy egyáltalán az idősödést ne tragédiaként fogják fel. Az ikonikus színésznő egyébként sokat tett azért, hogy a női öregedésről kialakított sztereotip képet megváltoztassa a közgondolkodásban, és hogy lebontsa a változókor köré épült tabukat. Legutóbbi sorozatában például, a Grace and Frankie-ben olyan témákat boncolgatnak, mint szerelem idősebb korban, a hüvelyszárazság, vagy az, hogy milyen lehetőségeket rejt a nyugdíjas élet. Jane Fonda a megnyilvánulásaival azt is erősíti, hogy a tapasztalataik kibeszélésének lehetősége nagyon fontos a változókorú nők számára, globálisan és privát értelemben is. Mert a nőknek tudniuk kell, hogy mások is hasonló cipőben járnak, hogy léteznek megoldások, és hogy ennél fogva a változókori tüneteket sem szabad szégyellni.

Fizikai és lelki stabilitás

A lelki megerősítés elengedhetetlen, egy tanulmány ugyanis rámutat, hogy nem kizárólag a fizikai tünetek, hanem számos pszichológiai és egyéb tényező is tehet a testi intimitás elmaradásáról. A megkérdezettek szerint azoknál, akik egyáltalán nem élnek szexuális életet, a legfőbb indok a partner hiánya volt. Akik kevesebbet szeretkeznek a korábbinál, ők inkább a testi okokkal, a változókorral járó és egyéb egészségügyi bajokkal magyarázták az ellaposodott szexuális életüket. Azonban a legtöbb esetben valamilyen pszichés problémát jelöltek meg: párkapcsolati gondokat, a stresszt, a hangulatingadozásokat, önértékelési zavarokat. Ebből egyértelműen kiderült, hogy a menopauzát követően sokan érzik kevésbé kívánatosnak magukat, romlik a testképük és meginog az önbizalmuk.
Elvégre a testi változásokkal párhuzamosan megváltozik a testkép is, így sok esetben csökken az önértékelés, romlik a testi és a lelki közérzet, ami szinte törvényszerűen előidézi a szexuális vágy csökkenését. Épp ezért volna szükséges, hogy a menopauzát átélő nők a megfelelő életmód kialakításában és a fizikai tünetek kezelése mellett lelki, pszichés támogatást is kapjanak. A szakemberek szerint rengeteget segít az is, ha megpróbáljuk megbeszélni a problémát valakivel, akiben megbízunk. Persze emellett fontos a megfelelő táplálkozás, a szükséges vitaminok és ásványi anyagok fogyasztása, a rendszeres fizikai aktivitás, a nyugodt pihenés.
Az intimtorna is sokat segít, hiszen jótékony hatással van a korral gyengülő medenceizomzat megerősítésére, másrészt elősegíti a kismedencei és a hüvelyi vérbőség kialakulását. Mindemellett számít az is, ha egy párkapcsolaton belül meg lehet beszélni a problémákat és akár nevetni is tudunk a változásokon, amelyek nyilván kihatással vannak mindkét félre. Az átalakulásban szerepet kell vállalnia a férfinak is, ahogyan a szűkebb környezetnek is. Fontos az odafigyelő, megértő attitűd. Ha mindezekre odafigyelünk, és keressük a megoldást a tünetekre is, akkor nem lehet gond a szexuális élettel sem!

 Hirdetés

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. A Remifemin olyan növényi gyógyszer, amely nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető, ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer.

Olyan egyedülálló poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítséget nyújt a változókorral járó testi tünetek, a hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. A Remifemin Plus másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, illetve az alvásra is jó hatással van. Recept nélkül kapható a gyógyszertárban.

remifemin_plus_filmtabletta_60x_565781_2018.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr4916218084
süti beállítások módosítása