Te is visszatérő felfázással küzdesz? Ne az antibiotikumtól várd a hosszú távú megoldást!

Szponzorált tartalom

2021. március 16. Kontent

uz_5.jpgA gyakori hólyaghurut tönkreteheti a mindennapokat, beleértve a szexuális életet is, hiszen sok esetben aktus után jönnek elő a tünetek. De mit lehet ilyen esetben tenni? Meg lehet állítani a spirált? És hogy jön ide a hüvelyflóránk?

Könnyű azt mondani, hogy pár nap alatt megoldódik, hogy sok folyadékkal, teával, legrosszabb esetben pedig antibiotikummal elmúlik majd a hólyaghurut. Mindez nem vigasztalja azokat, akik szabályosan rettegnek attól, hogy mikor törnek rájuk újra a fájdalmas tünetek.

 A csípő érzés pisilés közben ugyanis korántsem a kellemes kategóriába tartozik.

„Általában szex után jött elő. A végén már féltem ágyba bújni a barátommal, mert tudtam, hogy másnap nagy eséllyel a vécén fogok görnyedni.” – mondja Noémi, aki ma, ha nem is száz százalékosan, de bizonyos praktikákkal elég jól meg tudja előzni a fájdalmas panaszokat – és persze az is sokat számít, hogy megfelelő orvosi terápiát is kapott. A visszatérő hólyaghurut ugyanis gyakran még a szakembereket is próbára teszi, illetve ha nincs elég idő a beteg alapos kikérdezésére, nem mindig derül fény a hajlamosító tényezőkre sem.

A helytelen kezelésekkel, az összevissza szedett antibiotikumokkal azonban sokat árthatunk. Ezért fontos megtalálni a jó szakembert, aki azt is elmondja, hogy a visszatérő hólyaghurutot nem lehet teljes egészében kiiktatni, továbbá az eredményes kezeléshez elengedhetetlen, hogy a pácienssel közösen feltérképezzék az egyedi rizikótényezőket és az érintett megtanulja „kordában tartani” a betegségre való hajlamát.

Nem mástól kapod el, magadat „fertőzöd”!

Bár sokszor szex után jelentkezik, azt fontos tudni, hogy a hólyaghurut egy olyan bakteriális fertőzés, ahol a páciensek önmaguk a fertőzés forrásai. Annyi történik, hogy a saját bélflórában élő baktériumok olyan helyre keverednek, ahová nem valók: a húgyutakba, itt pedig az immunrendszer betolakodónak érzékeli a rossz helyen lévő bélbaktériumokat, és kialakul a klasszikus gyulladásos tünetcsoport. Ez sajnos a normál higiénés szokások teljes betartása mellett is megtörténhet, illetve sokszor a genetikai adottságaink is tehetnek arról, ha visszatérő hólyaghurutban szenvedünk.

Mikor krónikus?

Amennyiben fél év alatt kétszer, vagy egy év alatt háromszor is kialakul a hólyaghurut, akkor már visszatérő húgyúti fertőzésről beszélünk. Ha pedig visszatérő a fertőzés, akkor szükség van a kezelőorvos által megfelelően, akár egyénre szabottan megtervezett megelőzési stratégiára. 

A megelőzéshez hozzátartozik:

  • a bőséges folyadékfogyasztás,
  • a szex utáni mielőbbi vizeletürítés,
  • a megfelelő személyi higiénia,
  • az immunrendszer stimulálása,
  • a hüvelyflóra helyreállítása, amire antibiotikum-szedés idején sokan még mindig nem gondolnak.

Ha a hólyaghurutról beszélünk, a hüvelyflóra helyreállításáról még ma is kevés szót ejtünk, holott ez kiemelten fontos, hiszen ha bármilyen ok folytán felborul a belső egyensúly, akkor a hüvelyflórában élő bacilusok túlságosan elszaporodhatnak. Onnan aztán nagyobb eséllyel kerülhetnek a szomszédos húgycsőbe, amelyen át a hólyagig feljutva végül kellemetlen tüneteket okoznak. Sőt, hólyaghuruton kívül akár bakteriális hüvelygyulladást is kiválthatnak – de az már egy másik téma.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.urnizol_fokep-removebg-preview.png

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

        HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr5616457930
süti beállítások módosítása