Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ha jót akarsz magadnak, elmész pisilni az együttlét után

Szponzorált tartalom

2023. október 4. Kontent

gyt_blog_uz_1.jpg

A beteljesült testi szerelem az egyik legjobb dolog, ami az emberrel történhet, ám sok nőnek okozhat kínzó panaszokat, amelyek miatt elmehet a kedvük az intim percektől. Mutatjuk, mire figyelj együttlét után, ha nem szeretnéd, hogy megjelenjenek a húgyúti fertőzés égető tünetei.

Az emberi test egy összetett és csodálatos gépezet, amely számtalan funkciót lát el a mindennapi élet során, és sok bosszúságot is okozhat, ha valamilyen hiba lép fel az érzékeny rendszerben.

Sajnos előfordulhat, hogy pont a testi örömszerzés után jön a feketeleves, azaz a hólyaghuruttal járó kínzó tünetek, épp ezért jó tudni, hogy az intimitás és a testi együttlét egy olyan téma, amely szorosan kapcsolódik a test anatómiájához és egészségéhez, épp ezért nem árt elővigyázatosnak lenni.

Csíp a pisilés szerelmeskedés után

A hólyaghurut kínzó tüneteivel főleg a nők találkoznak, és sokáig felfázásként emlegették az amúgy bakteriális fertőzést, amit legkevésbé sem a hideg okoz, és nem is az, hogy a partneredtől elkaptál valamit. A szexszel járó mechanikai igénybevétel során a bél- és a hüvelyflórában található baktériumok a fizikai közelség miatt könnyedén kerülnek a húgycsőbe, majd a hólyagba, ott pedig hamar fertőzést és jellegzetes tüneteket okoznak.

Érdekes, hogy míg egyes nőknél soha, vagy csak nagyon ritkán lép fel az említett fertőzés, addig másoknak kedvét szeghetik az együttlét után jelentkező tünetek, amelyek fájdalmas és gyakori vizeléssel, illetve visszatérő vizelési ingerrel járnak.

Ennek oka, hogy a fertőzés kialakulását több tényező is elősegíti. Ilyen a női anatómia (a húgycső rövidsége, továbbá a végbél-, a hüvely- és a húgycsőnyílás közelsége), vagy a korábban már lezajlott húgyúti fertőzés. Nagyobb eséllyel alakul ki a betegség az első együttlét után, és hajlamosító tényező a partnerek gyakori váltogatása is.

A spermicid fogamzásgátló készítmények használata szintén növeli a kockázatot, hiszen azok felboríthatják a hüvelyflóra érzékeny egyensúlyát, és így könnyebben szaporodhatnak el a kórokozó baktériumok, amelyek a közösülés során a húgycsőbe juthatnak.

Mit tegyek ellene?

A megoldás nem az, hogy nem szexelünk, hanem inkább az, hogy nagyobb hangsúlyt fektetünk a megelőzésre:

  • A nem megfelelő tisztálkodás vagy az intimhigiénia elhanyagolása ugyanis a testi együttlét során különösen veszélyes lehet. A baktériumok bejuthatnak a húgycsőbe, majd pedig a húgyhólyagba, ami húgyúti fertőzéseket okozhat, például hólyaghurutot vagy uretritiszt (húgycsőgyulladást).

Néhány egyszerű tipp, amit érdemes betartani:

  • A szexuális együttlét előtti és utáni mosakodással a hölgyek könnyedén megszabadulhatnak a kórokozók nagy részétől. A higiénia fontossága természetesen a férfiakra is vonatkozik.
  • Szerelmeskedés után pisilj egyet, a vizeletürítés segíthet a mikrobák kiürítésében. Egyáltalán nem ciki pisilni menni aktus után, pláne, ha ezzel elkerülhető a fájdalmas tünet. Továbbá tartsd be a fontos szabályt: a WC használata után törölni mindig csak elölről hátrafelé szabad.
  • Ne feledkezz meg a megfelelő folyadékfogyasztásról sem: a húgyutak „átmosását” biztosíthatod ezzel. Napi 2-2,5 liter folyadékkal már sokat tehetünk ennek érdekében.

Milyen tünetekre figyeljek?

  • Ha azt érzed, hogy fáj az alhasad, és a pisiléshez csípő érzés társul, egyből vesd be az otthoni praktikákat; vagyis fogyassz minél több folyadékot, és ne várj a pisiléssel, a pangó vizeletben ugyanis gyorsan szaporodnak a baktériumok.
  • Érdemes a kezelést olyan gyógynövénnyel kezdeni, amely tünetenyhítő hatása mellett fertőtleníti is a vizeletet. Ha időben fülön csíped a tüneteket, nagy eséllyel nem lesz szükség antibiotikumra.
  • Ha nem múlnak el a fájdalmas panaszok több napon keresztül, vagy éppen súlyosbodnak, akkor viszont mindenképpen orvoshoz kell fordulni. A betegség diagnózisát a klinikai képen túl vizeletvizsgálat segítségével állíthatják fel, a baktérium elpusztításához pedig antibiotikumot alkalmaznak.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.urnizol_fokep-removebg-preview.png

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

        HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr618224443
süti beállítások módosítása