Így nyírd ki otthon a hüvelygombát!

Szponzorált tartalom

2021. június 25. Kontent

micovag_8.jpgMegfelelő tudás birtokában te is használhatsz vény nélkül kapható készítményeket, amennyiben felütik a fejüket az ismerős és kellemetlen tünetek odalent. De hogyan válassz a rengeteg gyógyszertári termék közül?

„Nincs annál bosszantóbb, mint amikor nem rendel a nőgyógyászod, neked viszont kellemetlen panaszaid vannak. Velem pont ez történt: előjöttek a hüvelygomba tipikus tünetei, ráadásul épp mentünk nyaralni, így muszáj volt megoldást találnom. Végül utánanéztem, mik azok a készítmények, amelyek recept nélkül is hatásosak lehetnek” – meséli Nikolett, akit végül egy barátnője okosított ki arról, hogy ilyenkor mit érdemes vásárolni.

„Nem is tudtam, hogy a Candida gomba bizonyos alfajai ellenállóak az eltérő hatóanyagokkal szemben, ezért érdemes olyan terméket használni, ami számunkra már bevált. Nekem a bórsavas készítmények »működnek«, de persze mindenki más"

mondja Nikolett.

Ha tehát saját magunk választunk terméket, érdemes megnéznünk a hasznos összetevőket és a többi adalékanyagot is. Érdemes olyat választani, ami hüvelygomba esetén enyhíti a gyulladást, a viszketést és az égő érzést is a hüvelyben, és az sem hátrány, ha egyúttal elősegíti a hüvelyflóra természetes, savas kémhatásának a megóvását, illetve helyreállítását.

De honnan tudom, hogy hüvelygombám van?

Természetesen a pontos diagnózisért ajánlatos nőgyógyász szakorvoshoz fordulni, aki előírja a megfelelő gombaellenes terápiát, ami jellemzően 1-2 hétig tarthat. Előfordulhat, hogy a hüvelygomba nem múlik el azonnal, és megtörténhet, hogy a partneredet is kezelni kell – még akkor is, ha neki történetesen semmiféle panasza sincs. Ugyanakkor a hüvelyfertőzések igen gyakoriak a nők körében, így előfordulhatnak olyan akut helyzetek, amikor orvos híján nekünk kell gyorsan megoldást találnunk. Ehhez azonban tudni kell, milyen tünetekkel számolhatunk hüvelygomba esetén. 

Nem lesz nehéz dolgunk felismerni a jeleket, hiszen ennek a betegségnek tipikus szimptómái vannak, amiket nehéz más kórkép tüneteivel összekeverni. Ilyen a sűrű, ún. túrós fehér folyás, a piros hüvelybemenet, a fájó, viszkető szeméremtest és hüvely. Fontos: a gyulladt szeméremtájékot, akármennyire is viszket, nem szabad dörzsölni, attól ugyanis csak fokozódik a gyulladás, a tünetek pedig még elviselhetetlenebbé válhatnak.

És hogy mitől alakulhat ki?

A hüvelygombát leggyakrabban a Candida albicans nevű élesztőgomba túlzott mértékű elszaporodása okozza. Ezek a gombák normál körülmények között is jelen vannak a hüvelyben, ám amíg a hüvelyflóra egyensúlyáért, a védelmet szolgáló savas közeg (pH) fenntartásáért felelős tejsavbaktériumok (Lactobacillusok) létszáma megfelelő, addig a Candida gomba jelenléte még nem okoz panaszt.

A kellemetlen tünetek akkor kezdődnek, ha a hüvelyben valamilyen okból felborul a belső biológiai egyensúly, és emiatt a Candida túlszaporodik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, fontos azt is tudnod, hogy milyen életmódbeli trükkök segíthetnek a megelőzésben – ezekről bővebben itt írtunk.

Hirdetés

Speciális összetétel (bórsav, tejsav, kamillakivonat) – hatásos segítség hüvelygomba ellen         

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, bórsavval, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. Tejsav- és bórsavtartalma visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, kamillakivonata pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. Vény nélkül elérhető a legtöbb hazai gyógyszertárban. 
webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr2916601294
süti beállítások módosítása