Nemi betegségnek hiszik, pedig távol áll tőle. Mi az?

Szponzorált tartalom

2023. augusztus 15. Kontent

shutterstock_1916778332_mv3.jpg 

Egy olyan történetet hoztunk nektek, ami megváltoztathat egy régi, rossz berögzülést. Ez a sztori egy olyan fertőzésről szól, amit sajnos még ma is sokan nemi betegségnek gondolnak. Mutatjuk, hogy ez miért butaság.

Emese és Erik teljesen átlagos pár, egy éve vannak együtt. A 29 éves nő azonban az egyik reggel kellemetlen tüneteket, viszkető, égő érzést tapasztalt az intim területén. Némi gondolkodás után úgy döntött, orvoshoz fordul, hogy kiderítse, mi okozza ezeket a panaszokat. Emese aggódott, hogy talán a párja megcsalta őt, és most egy csúnya nemi betegséggel küzd.

Az orvos figyelmesen meghallgatta a nő panaszait, majd a vizsgálat után elmondta, hogy mindezek bizony a hüvelygomba következményei. Emese elsírta magát, mire az orvos nyugtatni kezdte, hogy ez nem olyan súlyos, kezeléssel gyorsan elmúlnak a panaszok. Emese viszont vigasztalhatatlan volt, és végül kibökte: attól fél, hogy a párja megcsalja őt.

A doktor elmosolyodott, és kedvesen elmagyarázta Emesének, hogy a hüvelygomba valójában egy olyan fertőzés, amelyet a Candida nevű gombafaj generál. Ez a gomba természetes módon megtalálható a nők hüvelyében is, és általában semmilyen tünetet nem okoz. Bizonyos körülmények között, például a hormonális változások vagy az immunrendszer gyengülése miatt azonban a Candida gomba elszaporodhat, és kellemetlen tüneteket okozhat.

A hüvelygomba nem nemi betegség: fontos megérteni, hogy nem szexuális úton terjed”

– hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette:

Ez egy egyszerű fertőzés, amely bárkit érinthet, függetlenül a szexuális életétől vagy a partnere egészségi állapotától. Tehát nem kell aggódnia vagy szégyenkeznie annak, aki átéli ezeket a tüneteket, mert ez egy általános probléma, amivel sok nő találkozik életében.”

Emese fellélegzett, korábban ugyanis azt hallotta, hogy a hüvelygombát szexuális úton lehet átadni egymásnak. Az orvosa nem lepődött meg, a pácienseinél gyakran tapasztalja, hogy ez a tévhit napjainkban is él.

Kezelés és megelőzés

Emese megkérdezte a szakembertől, mit tehet azért, hogy megszabaduljon a hüvelygombától, és hogyan előzheti meg a kiújulását. Az orvos azt tanácsolta, hogy Emese mindig tegyen úgy, mint most: konzultáljon egy nőgyógyásszal, aki képes megállapítani a pontos diagnózist és felírni a kezelést. Emellett néhány egyszerű szokást is érdemes betartani:

  • Viseljünk pamut alsóneműt!
  • Ne használjunk intim mosakodógélt!
  • Nyáron mindig vigyünk magunkkal száraz fürdőruhát, ha strandra megyünk!
  • Figyeljünk oda a helyes törlési irányra mosdóhasználat után: mindig elölről hátrafelé!

Emese követte az orvosi tanácsokat, és a megfelelő kezelés, valamint megelőzési intézkedések hatására hamarosan megszabadult a kellemetlen tünetektől. Újra panaszmentesen élte mindennapjait, és utólag azt mesélte a barátjának, hogy milyen veszélyes a téves információ, hiszen a tévhitekből építkezve arra gondolt, hogy Erik félre jár.

Emese egyúttal felhívta a barátnői figyelmét is arra, hogy bármilyen tünetet tapasztalnak, ne szégyelljék, hanem forduljanak orvoshoz, aki segíthet a helyes diagnózis felállításában és a megfelelő kezelés előírásában.

Végül pedig Emese története rávilágít arra is, hogy a tudás ereje meghatározó szerepet játszik az egészségünk és jólétünk megőrzésében.

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

webp_net-resizeimage-5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr3418190097
süti beállítások módosítása