6 tipp, hogy az emésztésed rendben legyen

Szponzorált tartalom

2023. november 24. Kontent

 pr6.jpg

Az aranyérbetegség meglehetősen gyakori probléma, és bárkinél előfordulhat. Több tényező vezet a kialakulásához vagy a súlyosbodásához. Ha azonban tudatosan változtatunk az életmódunkon, csökkenthetjük a kellemetlen kórkép kockázatát.

Az aranyérbetegség kialakulásának és súlyosbodásának elkerülése érdekében figyeljünk oda az egészséges életmódunkra és a szokásainkra!

Sosem késő változtatni az egészségünk megőrzése érdekében, és hidd el, a szervezeted meghálálja, ha jót teszel vele! Íme néhány tanács, amelyeket nagyobb változtatás nélkül be lehet iktatni az életünkbe.

1. Hagyj fel a mozgásszegény életmóddal!
Az ülő életmód és a testmozgás hiánya hosszú távon káros hatással lehet az érrendszerünkre. Az aktív életmód nemcsak fitten tart, de segíthet az aranyér kialakulásának megelőzésében is. Elég napi harminc perc intenzív séta vagy otthoni torna, amely jót tesz a vérkeringésednek és a bélműködésednek. Az sem lehet kifogás, hogy nincs időd eljárni az edzőterembe, hiszen otthonról, online a jógától kezdve az aerobikig sokféle sport űzhető.

2. Vigyél be több rostot a szervezetedbe!
A rostszegény étrend székrekedést okozhat, ami az aranyérbetegség kialakulásához vagy súlyosbodásához vezethet. Az egészséges és kiegyensúlyozott étkezés magas rosttartalma hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, és csökkenti az elhízás kockázatát. Egyél sok zöldséges ételt: a padlizsán például remek rostforrás, ráadásul számos módon elkészíthető.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mautner Zsófi (@chilivanilia) által megosztott bejegyzés

Ebben a cikkünkben pedig ízletes smoothie-kat találsz, amelyek kifejezetten jók székrekedés ellen.

3. Óvatosan a kilókkal!
Az elhízás növeli a hasüregi nyomást, és a kismedencében lévő erekre szintén nagyobb terhet ró. Ezzel együtt fokozza az aranyérbetegség kockázatát, tehát érdemes monitorozni a testsúlyunkat. A drasztikus diétákkal, éhezéssel azonban vigyázz, ezek egészségügyi problémákhoz vezetnek!

4. Erre figyelj a terhesség alatt!
A terhesség alatt a méhben növekvő magzat nyomást gyakorol a kismedencei területre, és ezzel növelheti az aranyeresség kockázatát. A rendszeres testmozgás és az egészséges étkezés kimondottan fontos ebben a kilenc hónapban, így minimalizálhatjuk a betegség kialakulásának esélyét.

5. Mozgással kompenzáld az ülőmunkát!
A hosszú időtartamú ülőmunka vagy életmód növeli az aranyér kockázatát, mivel a folyamatos ülés a kismedencei terület vérellátásának csökkenését okozhatja. Óránként állj fel és sétálj, nyújtózz egyet, minden nap végezz húsz-harminc perces mozgást, így kompenzálhatók az ülőmunka negatív következményei. Akár munka közben is tornázhatsz, ez a gyakorlatsor például csak pár percet vesz igénybe:

6. Erős hasprés
Az erős hasprés, különösen a székletürítés során, hozzájárulhat az aranyér kialakulásához vagy súlyosbodásához. Próbálj meg természetes módon könnyíteni magadon, használj például lábtámaszt a toaletten, és ne feledkezz meg a bőséges folyadék- és rostbevitelről!

Hirdetés

Az aranyér korai tünetei közé tartozik a székelés közben érzett fájdalom, a viszketés a végbéltájon, valamint vérzés is előfordulhat. Fontos, hogy minél előbb felismerjük a tüneteket és elkezdjük azok kezelését, így elkerülve a betegség súlyosbodását. A recept nélkül kapható Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és a gyógynövények előnyös hatásait egyesítve enyhíti a végbélnyílás körül jelentkező panaszokat. A tünetektől függően a kúp és a kenőcs kombinálva is használható.

proktis-m-termek.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr918260077
süti beállítások módosítása