5+1 baktériumgyilkos tipp felfázás esetére

Szponzorált tartalom

2020. április 15. Kontent

A nők többsége felismeri a felfázás kezdődő tüneteit. Ilyenkor érdemes azonnal cselekedni. Otthon alkalmazható praktikákat és természetes gyógymódokat mutatunk, amelyekkel akár az antibiotikum használatát is megelőzhetjük.
Szinte bármikor – általában a legrosszabbkor – jelentkeznek a kínos panaszok: futás a WC-re, ráadásul megkönnyebbülés nélkül, vagy pisiléskor fájdalmas, égő, csípő érzés kíséretében. 

 Hólyaghurut = felfázás?

Nem minden esetben! Az altest lehűlése szerepet játszhat ugyan a betegség kialakulásban, hiszen ilyenkor meggyengül szervezetünk helyi védekező rendszere, és a kórokozók – az esetek 80 százalékában az E. coli bélbaktérium – könnyebben okoznak fertőzést. 

Az első gyanús tüneteknél érdemes cselekedni, hiszen a fájdalmas panaszokat bakteriális fertőzés okozza. A hólyagba feljutott baktériumok pedig nagyon gyorsan szaporodnak, a számuk 17-20 perc alatt megduplázódik, ezért nagyon fontos, hogy már az első jelek észlelésekor próbáljuk meg elpusztítani a baktériumokat, vagy legalább a szaporodásukat gátolni, illetve a tüneteket csökkenteni.

Ezek is érdekelhetnek

Mutatjuk, mit lehet tenni:

  • Igyunk minél több folyadékot, ugyanis a húgycső és a hólyag átmosása ilyenkor nagyon fontos.
  • Hasonló okokból nem tanácsos visszatartani a vizeletet. A hólyagban pangó vizeletben ugyanis csak még gyorsabban fognak szaporodni a baktériumok, ami egyben a tünetek súlyosbodásával jár!
  • Főzzünk orvosi medveszőlőlevél-teát, aminek már a középkorban is ismerték a gyógyító hatását. Napjainkra pedig bizonyítottá vált, hogy a gyógynövény levelében található anyagok 74 olyan baktériummal szemben hatásosak, amelyek húgyúti fertőzést okozhatnak, köztük a fertőzések 80 százalékáért felelős E.coli ellen is.
  • A vizelethajtó hatású csalántea is hasznos lehet, mivel segít átmosni a húgyhólyagot.
  • A kezdeti tüneteknél hatásos lehet az Urzinol tabletta, amely medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz. A tablettával elkerülhető a gyógynövényből készült tea fogyasztásával járó, emésztőrendszert irritáló hatás.
  • Fokozódó tünetek esetén forduljunk orvoshoz, aki vizelettenyésztés után antibiotikum-kúrát fog előírni. Nagyon fontos, hogy mindig a kezelőorvos által felírt antibiotikumot használjuk, és – bőséges folyadékfogyasztás mellett! – az előírt ideig szedjük a gyógyszert.
Hirdetés

Urzinol tabletta a hólyaghurut kezdeti tüneteire

Érdemes otthonra beszerezni, mert ez a hagyományos növényi gyógyszer csillapítja a tüneteket, ha a szedését a felfázás első jeleinek észlelésekor elkezdjük. A recept nélküli készítmény medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz, amely az egyik legismertebb és leginkább bevált, klinikailag igazolt hatású húgyúti fertőtlenítő, és nagy előnye, hogy szemben az antibiotikumokkal, antibakteriális hatóanyagaival szemben nem alakul ki rezisztencia.

webp_net-resizeimage_4.png

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr9615523448
süti beállítások módosítása