Ezért se halogassuk folyton a pisilést

Szponzorált tartalom

2020. április 9. Kontent

Intim bajok a legtöbb nőnél előfordulnak. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, hiszen anatómiai okokból az az intim szerveinket viszonylag könnyen elérhetik a különböző kórokozók. Jobb félni, mint megijedni alapon inkább azzal érdemes tisztában lennünk, hogy milyen betegségekkel találkozhatunk, és hogyan védekezhetünk ellenük

webp_net-resizeimage_9.jpg

Sok múlik a természetes hüvelyflórán

Az egészséges hüvelyben számos baktérium található, ott vannak köztük a hasznos tejsavbaktériumok, a Lactobacillusok, ezek biztosítják a savas hüvelyi pH-t, amely mintegy védekezőrendszerként megakadályozza a kórokozó baktériumok elszaporodását.

Azonban, ha valamiért ezeknek a jótékony tejsavbaktériumoknak a száma megcsappan, a kórokozók gyorsan elszaporodnak és könnyen gomba-, baktérium- vagy vírusfertőzés “áldozataivá” válhatunk.

Ilyen például a kellemetlen hüvelygyulladás, a nők egyik leggyakoribb intim betegsége, amelyet egyaránt okozhatnak sarjadzógombák, esetleg egy egysejtű parazita, a Trichomonas vaginalis, valamint többféle hüvelyi és bélbaktérium, illetve herpesz- és papillómavírusok (HPV) is.

A tünetek egyike, hogy a természetes folyás megváltozik, sűrű és esetleg kellemetlen szagú lesz, ami azt jelzi, hogy valami nincs rendben odabent, vagyis nagy eséllyel kórokozók szaporodtak el a hüvelyben. 

Ilyen esetben mindenképp tanácsos nőgyógyászhoz fordulni, aki a célzott kezeléssel a gyulladás megszüntetéséről, illetve a hüvelyflóra védelmi rendszerének visszaállításáról is gondoskodik. Fontos, hogy a partner egyidejű kezelése is megtörténjen, hiszen anélkül fennáll a "pingpong-effektus", azaz a visszafertőzés veszélye.

Ezek most nagyon pörögnek

Megelőzésként mire figyelj?

A gondos tisztálkodás elengedhetetlen, ugyanakkor a túlzásba vitt intim higiénia is tönkrevághatja a hüvely egészséges pH-ját. Irritációt okozhatnak a spermicid anyagokat tartalmazó védekező módszerek, a rosszul szellőző fehérneműk, a túl gyakori hüvelyöblítés, vagy az intim tisztálkodószerek, dezodorok használata.

A sírva pisilés mögött is hasonló okok húzódnak...

Bizony, a nők egyik legnagyobb mumusa, a kellemetlen tünetekkel – égő érzés pisilés közben vagy után, gyakori vizelési inger, alhasi fájdalom, véres, zavaros vizelet – járó hólyaghurutról is bakteriális fertőzés tehet. Hogyan fertőződhetünk meg: sajnos, viszonylag egyszerűen, ugyanis a bél- és a hüvelyflórában található különféle baktériumok a húgycsőnyílás közelébe kerülhetnek, majd a húgycsövön keresztül könnyen feljuthatnak a hólyagba, ahol elszaporodva kellemetlen panaszokkal járó fertőzést okoznak. A fertőzésért leggyakrabban a bélflóra „oszlopos tagja”, az E. coli baktérium tehető felelőssé.

Már az első kellemetlen tünetek észlelésekor érdemes orvosi medveszőlőlevél-teát inni, vagy Urzinol tablettát szedni, mert ezek megakadályozhatják a baktériumok további elszaporodását. Ha viszont a tünetek nem múlnak el pár nap alatt, forduljunk urológushoz, aki tenyésztés alapján célzott antibiotikum-kúrát fog előírni nekünk.

Mit tehetsz ellene?

Nincs mindenkire érvényes, 100%-ban hatékony recept, de a bőséges folyadékbevitel, a rendszeres pisilés, a gondos, intim tisztálkodás, (amit alkalmazzuk szex előtt és után is!) csökkenthetik a kockázatot. WC-használat után ne feledjük a helyes törlési irányt: ez mindig elölről hátrafelé történjék, mert így megelőzheted, hogy székletmaradványok kerüljenek a hüvelyed közelébe, ami fertőzéshez vezethet. Használj színezék- és illatmentes WC-papírt, a nedves törlőkendőket pedig végképp hanyagold!

Szexuális úton terjedő betegségek

Külön posztot is érdemelhetne ez a kategória, hiszen számos fertőzés kórokozói a nemi érintkezés során testnedvekkel, vérrel, ondóval vagy nyálkahártya-váladékkal terjednek. A biztonságos szex, vagyis az óvszer használata tehát nemcsak a nem kívánt terhességtől, hanem a kellemetlen tünetekkel, vagy akár nagyon súlyos következményekkel járó betegségektől is megóvhatnak. A gumióvszer véd a régen halálos, ma már gyógyítható szifilisztől, a szintén veszélyes hepatitisz B és a C vírustól, és viszonylag nagy biztonságot ad a HPV-vel szemben is, amely vírus bizonyos fajtái méhnyakrákot is okozhatnak. És végső soron ne feledkezzünk meg az AIDS-ről sem, amely az egyik legrettegettebb (főleg nemi úton terjedő) betegség.  

Mit tehetsz ellenük?

Egyetlen hatékony védekezési módszer létezik ellenük, és az pedig az óvszer használata. Különösen ajánlatos, ha nem monogám párkapcsolatban élsz. 

Hirdetés

Urzinol tabletta a hólyaghurut kezdeti tüneteire

Érdemes otthonra beszerezni, mert ez a hagyományos növényi gyógyszer csillapítja a tüneteket, ha a szedését a felfázás első jeleinek észlelésekor elkezdjük. A recept nélküli készítmény medveszőlőlevél-kivonatot tartalmaz, amely az egyik legismertebb és leginkább bevált, klinikailag igazolt hatású húgyúti fertőtlenítő, és nagy előnye, hogy szemben az antibiotikumokkal, antibakteriális hatóanyagaival szemben nem alakul ki rezisztencia.

webp_net-resizeimage_4.png

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr5515523430
süti beállítások módosítása