Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szexre fel! Miért baj, ha kevesebbet szexelsz vagy maszturbálsz?

Szponzorált tartalom

2020. május 27. Kontent

A szex az egyik legcsodálatosabb dolog az életünkben. A párkapcsolatokat erősíti, és az élettani hatásai sem elhanyagolhatók. Ha hagyjuk, hogy kikopjon az életünkből a szex, azzal az egészségünknek is ártunk. Mutatjuk, hogyan.

shutterstock_660442189.jpg

Koronként és kultúránként változó, hogyan álltak az emberek a szexhez. Voltak idők, amikor még a házastársaknak is szigorúan csak gyermeknemzés céljából volt szabad összebújniuk, de például a rómaiak vagy az ókori görögök finoman szólva is szabad gondolkodásúak voltak ezen a téren. Manapság legfeljebb a szigorú vallási közösségekben tabu a szex, illetve az ahhoz kapcsolódó öröm megélése, míg a modern, nyugati világban szerencsére már elfogadott tény, hogy a szex egyben boldogságforrás is, ami igenis fontos ahhoz, hogy egészséges, hosszú életünk legyen.

Több szex, lassuló öregedés

Tracey Cox egy internetes szexguru összeszedte, milyen jótékony hatásai vannak a kiegyensúlyozott szexuális életnek. Ő egyebek között azt írja, szebb lesz a bőrünk tőle a DHA hormon miatt, és hogy évekkel is fiatalabbnak tűnhetünk a rendszeres orgazmustól. A University College London kutatói pedig arra is rájöttek, hogy kisebb az esélye a korai menopauzának azoknál a nőknél, akik legalább havonta egyszer átélnek valamilyen szexuális stimulációt. A felfedezés mögött az a feltételezés áll, hogy a ritkán szexelő nők teste nem fektet be energiát az ovulációba, mert szex hiányában “úgy érzi”, úgysem fog teherbe esni.

Ha nincs párod, ne keseredj el, ugyanis nemcsak a közösülés, az önkielégítés is olyan tevékenység, ami elodázhatja a menopauzát. Folytatva a jótékony hatások sorát: a Kaliforniai Egyetem kutatói arról is beszámoltak, hogy a szexuális aktivitás növeli a nők szervezetében a telomerek hosszát (ezek őrzik a DNS épségét), ami hosszabb élettartamhoz és jobb egészségi állapothoz vezet.

A rendszeres szex az olyan problémák kiküszöbölésére is jó lehet, mint a nőket érintő kellemetlen és fájdalmas hüvelyszárazság. Dr. Louise Mazanti, londoni szexuálterapeuta szerint a rendszeres orgazmus segíthet megőrizni a hüvelyi szövet egészségét, amely ezáltal kevésbé lesz fogékony a gyulladásokra és elkerülhető az is, hogy szárazzá váljon. A szex és a maszturbálás javítja az intim területek véráramlását, ami által több oxigén jut a hüvelybe, ez pedig erősíti a szöveteket. 

A szex jól jöhet menopauza során/után is, ugyanis a hormonális változás hatására a szervezet ösztrogéntermelése lecsökken, ez pedig a hüvelyhám sorvadásához, vagyis elvékonyodásához és hüvelyszárazsághoz vezethet.

Ha nincs szex, a folyamat erősödhet, felgyorsulhat, viszont a szex közben felpezsdülő vérkeringés segíthet a rugalmasság megőrzésében és a nedvesség fenntartásában is. 

Egy 2004-es vizsgálatból az is kiderült, hogy azoknak a szervezetében, akik rendszeres szexuális életet éltek, 30 százalékkal több immunsejt termelődött, mint azokéban, akik csak ritkán szexeltek vagy maszturbáltak. A kevesebb immunsejt pedig fertőzésekre való fokozott fogékonysággal jár, úgyhogy irány az ágy, ha nem akarsz sokat betegeskedni!

Ép testben ép lélek

A szex (akár önmagunkkal, akár partnerrel) nemcsak a testünk egészségét erősíti, hanem a lelkünkét is. Az orgazmus ugyanis csökkenti a depresszió kockázatát, sőt, növeli az önbecsülést. Ha nincs szex, illetve orgazmus, önként lemondunk mindezekről a  jótékony hatásokról, klinikailag igazolt ugyanis, hogy a szex során felszabaduló boldogsághormonok hiánya kihat a mindennapjainkra. Az orgazmus nélkül élők stresszesebbek, félénkebbek, feszültebbek, mint azok, akik legalább heti egy alkalommal szexelnek. Ráadásul a boldogsághormonok segítenek a stresszkezelésben, emiatt talán nem véletlen, hogy a bezártság alatt igencsak megugrott az internetes pornóoldalak látogatottsága…

Hirdetés

Nem jó, ha fáj a szex!

A hüvelyszárazság bármely életkorban előfordulhat, mégis, az ösztrogénszint természetes csökkenésével járó változókorban a leggyakoribb. De előfordulhat fiatalabb korban, szülés után, szoptatás alatt, bizonyos betegségek és gyógyszerek hatására is. A Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a panaszok enyhítésében, mivel előnyös összetételénél fogva helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét és tápanyagellátását, serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat.

Cikatridina hüvelykúp hormonmentes, így azok is használhatják, akik számára a hormontartalmú szerek használata nem javasolt. A készítmény segít a különböző okokból kialakuló hüvelyszárazság tüneteinek enyhítésében. 

webp_net-resizeimage-4.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7915712594
süti beállítások módosítása