Megbosszulhatja magát a sok csípős étel, a dohányzás és az alkohol

Szponzorált tartalom

2020. szeptember 10. Kontent

Sok betegség szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy milyen életmódot folytatunk, függetlenül attól, hogy nők vagy férfiak vagyunk. Ahogy a női hüvelyfertőzések esetében, úgy a férfiakat érintő prosztatagyulladás esetén, a betegség legyőzésében és a megelőzésben is elengedhetetlen az életmód- és étrendbeli változtatás. A kevesebb stressz, több mozgás és a megfelelő étkezés ez esetben is aranyat érhet.

shutterstock_183831632.jpg

A gyógyulás nem megy öndiagnosztizálással

Annak megállapításához, hogy mennyit kell az életmódon változtatni, elengedhetetlen egy alapos kivizsgálás. Először ugyanis  el kell dönteni, hogy gyulladást kiváltó kórokozók vannak-e jelen a prosztatában, vagy olyan esetről van szó, amikor a kórokozók már eltűntek, és csak a gyulladás tünetei maradtak meg, esetleg eleve nem is bakteriális eredetű gyulladásról volt szó.

A bakteriális fertőzések 80 százalékáért az E.coli baktérium a felelős, ám a krónikus, azaz nem bakteriális prosztatagyulladás okainak meghatározása már bonyolultabb feladat. Ilyenkor meg kell vizsgálni a beteg életmódját, hogy kiderüljön, mitől alakulhatott ki a gyulladás, és ki kell iktatni az életmódból fakadó hajlamosító tényezőket.

Sportolj, de nem mindegy, hogy mit

A prosztatagyulladás ezen formájánál kerülendő például a hosszú távú ülés, a túlzásba vitt biciklizés, nyáron a vízisízés, jetskizés, az állandó motorozás, tehát az olyan sportok, amelyek erős rázkódással járnak és tartós nyomást gyakorolnak a prosztatára.

Ez nem jelenti azt, hogy tilos a sport! A mozgásszegény életmód, ahogyan a dohányzás és a kevés alvás is, csökkenti a szervezet védekezőképességét, így könnyebben alakulhat ki bármilyen betegség, akár krónikus prosztatagyulladás.

Kevesebb csípős, kevesebb gyulladás

Az ételek közül sem mindegy, hogy mit teszel a tányérodra, bár a kiegyensúlyozott étkezés egyébként is elengedhetetlen, ha egészségesek szeretnénk maradni. Nem javasoltak az erősen fűszeres, csípős ételek és az alkoholfogyasztás. A szakemberek szerint a prosztata megfelelő anyagcsere-folyamatainak visszaállítása céljából érdemes pótolni a telítetlen zsírsavakat, valamint egyes mikrotápanyagokat, például a cinket.

A vitaminok közül a D-vitamin fontos szerepet játszik a prosztata immunitásának erősítésében és gyulladásának megszüntetésében. De a bajt okozhatja ételallergia is, például a gluténérzékenység, illetve a koffein-intolerancia, és a túl kevés folyadékfogyasztás is.

Ne élj szexuális életet védekezés nélkül

A prosztata egészségének megőrzésében gondot okozhat, ha egy férfinak nincs rendszeres magömlése, és gyulladást okozhat az anális szex, illetve a gyakori – különösen az óvszerhasználat nélküli – partnerváltás is növelheti a kockázatot.

Kevesebb stressz

Amit talán a legnehezebb kiiktatni az életünkből, az a túl sok stressz, amelynek pedig számos egészségkárosító hatása lehet. Az állandó idegeskedés és feszültség növelheti a krónikus prosztatagyulladás kialakulásának lehetőségét, nehezíti a gyógyulást, és erősítheti a fájdalomérzetet.

Ne bagatellizáld el!

A prosztatagyulladással fontos minél hamarabb orvoshoz fordulni, ugyanis a tünetei nagyon kellemetlenek, a beteg állandó fájdalmat érezhet a kismedencében, ami a gáttájékra és a nemi szervekbe is kisugározhat. Mindemellett fájdalmas, nehézkes lehet a pisilés és az ejakuláció, ami idővel merevedési gondokat is okozhat.

Érthető módon a betegek nagy részét lelkileg is megviselik a tünetek, ezért elengedhetetlen számukra, hogy urológus segítségét kérjék, hogy minél hamarabb megtalálják a betegség okait, és megkezdődhessen az érdemi terápia.

Hirdetés

A Proxelan végbélkúp gyógynövénytartalma révén hozzájárul a prosztatagyulladás okozta kellemetlen tünetek enyhítéséhez, hiszen ott hat, ahol a fájdalom forrása van. A kúp jótékony összetevői a végbél környéki vénákon keresztül a prosztata közelébe jutnak.

A készítményben lévő hialuronsav, valamint a növényi összetevők – a tökmag, ázsiai gázló, tömjénfaolaj-kivonat, szalmagyopár és ausztrál teafa – nyugtatnak és ápolnak a panaszok jelentkezésének helyén. Felhelyezése fájdalommentes.
proxelan-packshot_-webrepng-1024x696.png

A Proxelan végbélkúp recept nélkül kapható a gyógyszertárban.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr8316183458
süti beállítások módosítása