Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jó ételek, sok szex, és mozgás a menopauza “ellenszere”

Szponzorált tartalom

2020. október 7. Kontent

Dr. Josefina Monasterio majdnem hatvanéves volt, amikor belevágott a testépítésbe, Jane Fonda végigszexelte a hetvenes éveit, mások pedig nyugdíjas koruk után tanultak ki új szakmát. Ők is igazolják, hogy a menopauzával nem életünk alkonya következik el, hanem ez egy új időszak kezdete, amiből a megfelelő életmóddal kihozhatjuk a maximumot. Tippek, tanácsok következnek klimax idejére.

shutterstock_623697488.jpg

Az egészséges életmóddal számos betegséget elkerülhetünk, ahogy a klimax kellemetlen tüneteit is enyhíthetjük vele. A megfelelő étkezéssel, életmódunkkal, és a kiadós napi mozgással rengeteget tehetünk a jobb közérzetünkért, a teljesebb, egészségesebb évekért. 

Stop dohányzás!

Nem mondunk azzal újat, hogy az egyik legkárosabb szokás a dohányzás, további rossz hír a cigiseknek, hogy tudományos vizsgálatok is kimutatták, a dohányzó nők korábban érik el a változókort, mint a nemdohányzók.

Ne hanyagoljuk el a szexuális életünket!

A szexuális élet a változókor után is fontos, sőt, tanulmányok igazolják, hogy azok az idősebbek, akik aktívak szexuális téren, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek, mint akik nem élnek szexuális életet. Az amerikai Kinsey Intézet felméréséből például kiderül, hogy életkoruk előrehaladtával a nők elégedettebbek a szexuális életükkel, mint korosztályukban a férfiak. Ebben közrejátszik az is, hogy a menopauza utáni időszakban sok nőnek már felnőttek a gyerekei, így saját magára és a saját életére koncentrálhat, beleértve a szexet is. Ugyan a klimax járhat libidócsökkenéssel, de tudatossággal, meghitt hangulattal, és több érintéssel vissza lehet hozni a szexuális étvágyat. Ha pedig a hüvelyszárazság a probléma, arra is találunk segítséget sikosító termékek alkalomszerű, vagy tartós hatású hüvelyhidratáló és -regeneráló készítmények kúraszerű használatával.

Fitten, a fehérneműn belül is

Élvezetesebbé teheti a szexet, és az inkontinencia megelőzését is szolgálhatja, ha napi 10 percet szánunk az intim testrészünk edzésére. A szakemberek szerint a gyakorlatok mind urológiai, mind nőgyógyászati, férfiaknál pedig andrológiai problémák megelőzésére és a szexuális érzetek felerősítésére egyaránt alkalmasak. Az egyik korábbi posztunkban részletesebben is írtunk a gyakorlatok fontosságáról, lentebb pedig egy oktatóvideót is találsz, milyen feladatokat érdemes otthon végezni.

https://www.youtube.com/watch?v=3cVa_Ci8zuU&t=13s

Tegyünk a hőhullámok ellen

Kétségtelen, hogy a menopauza egyik legkellemetlenebb velejárója a hőhullám, amely a legváratlanabb helyzetekben is rátörhet a nőkre. Jó hír, hogy mára rendelkezésre állnak olyan gyógynövényi összetevőket tartalmazó készítmények, mint a klinikailag igazoltan hatásos és biztonságos poloskavész, valamint a fitoösztrogén hatású szója- vagy vöröshere-készítmények is. Ezek gyógyteák formájában is fogyaszthatók.

Figyeljünk oda az étkezésre!

Minél fiatalabb korban kezdjük el a tudatos étkezést, annál többet nyerünk vele. A klimax beköszöntével pedig különösen fontos, hogy odafigyeljünk, mit teszünk a tányérunkra. Ebben a korban ugyanis a test már jóval kevesebb energiát használ fel, az ösztrogénhiány miatt lassul az anyagcsere, és ha ugyanannyit eszünk, mint korábban, a kalóriák a zsírraktárba vándorolnak, vagyis megjelennek a hurkák. A megoldás kevesebb kalória, sok rostban gazdag zöldség, gyümölcs, zsírszegény ételek, és több testmozgás, sportolás.

Az idősebb kor nem ment fel a mozgás alól...

Sőt, a lelassult anyagcsere miatt még fontosabb, mint valaha. Jane Fonda, aki nyíltan beszélt arról, hogy hetven felett is aktív szexuális életet él, azt mondta:
„Ha szexre vágysz, rugalmasnak kell maradnod, egészségesnek kell maradnod, jól kell magad érezned a bőrödben” 

Kiránduljunk, kerékpározzunk, sétáljunk a csodálatos őszben, menjünk úszni, pilatesre, tornára, vagy jógázni. Ahogy a színésznő is mondja, a kor nem lehet akadálya, hogy örömünket leljük a mozgásban. Hogy egy másik inspiráló példát is mutassunk, a most 71 éves Dr. Josefina Monasterio 59 évesen vágott bele a testépítésbe, és ez olyan jól ment neki, hogy a mai napig jár versenyekre megmérettetni magát a nála jóval fiatalabb mezőnyben.
Alapból a mindennapi fizikai aktivitás beépítése az életmódba sokat segíthet a menopauza kellemetlen tüneteinek enyhítésében. Ráadásul az anyagcsere fokozására ugyancsak kiválóan alkalmas a mozgás, ezzel tehát hozzájárulunk az elhízás elkerüléséhez is. További előny, hogy bizonyos mozgásformák a csontozat erősségének megőrzésére is hasznosak.

https://www.instagram.com/drjosefinamonasterio/?utm_source=ig_embed

Minden fejben dől el

A pozitív gondolkodás, a minél kevesebb stressz rengeteget segíthet a menopauza időszakában is. Itt az ideje, hogy ne félelemmel tekintsünk erre az időszakra, hanem inkább lehetőségként gondoljunk rá, hiszen ha az egészségünk engedi, felfedezhetjük a világot, élhetünk a hobbinknak, új szakmát tanulhatunk ki. Egyszóval csak rajtunk múlik, hogyan maxoljuk ki az arany éveinket.

Kevesebb stressz, több relaxáció

Számos tanulmány igazolja, hogy a túl sok stressz negatív hatással van az emberi szervezetre, és egy sor betegség kiváltó oka lehet. Remek stresszoldó a mozgás, főleg a jóga, és segíthet a meditáció, valamint a relaxálás is. Ráadásul ezeknek a gyakorlatoknak az elsajátítása nem feltétlenül pénztárcafüggő, hiszen ma már számos ingyenes online videót találunk a neten. Íme egy a sok közül:

https://www.youtube.com/watch?v=_H7pnoFdwOA

 Hirdetés

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. A Remifemin olyan növényi gyógyszer, amely nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető, ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer.

Olyan egyedülálló poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítséget nyújt a változókorral járó testi tünetek, a hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. A Remifemin Plus másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, illetve az alvásra is jó hatással van. Recept nélkül kapható a gyógyszertárban.

remifemin_plus_filmtabletta_60x_565781_2018.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr4316218158
süti beállítások módosítása