Fitten, a fehérneműn belül is!

Szponzorált tartalom

2020. június 3. Kontent

Mozgásszegény életmódunkban, nőknek és férfiaknak egyaránt fontos, hogy gondoljunk a fizikai fittségünkre, beleértve az intim zónákat is. Neked is, aki épp ezt a posztot olvasod!
az-intimtorna-jotekony-hatasai.jpg

Az intimtornáról hallva hajlamosak vagyunk mosolyogni, pedig nemcsak a még jobb szexuális élményhez járulhat hozzá, hanem az egészség megőrzésében is fontos szerepet játszik. Ráadásul már nagyon sok fajtája létezik

De mi is ez pontosan, és hogyan működik?

Az intimtorna a medencealapi izmokkal és záróizmokkal végzett mozgásfajtáknak az összefoglaló gyűjtőneve. A gátizmok gyógytornájának is hívják, és ez az egyik legfontosabb női izomcsoport a szervezetben. Azok a nők, akik rendszeresen végeznek intimtorna-gyakorlatokat, sokkal élettelibbnek és vonzóbbnak érzik magukat. Az intimtorna segítségével a sürgető vizelési inger is jelentősen enyhíthető, és segíthet a stresszinkontinencia megelőzésében is.

A szakemberek szerint a gyakorlatok urológiai, proktológiai, nőgyógyászati és andrológiai problémák megelőzésére és szexuális érzetek felerősítésére egyaránt alkalmasak. 

Ezek is érdekelhetnek

Nem csak nőknek!

Ha a gátizmok meggyengülnek, az a férfiaknak sem jó, hiszen romlik a vizelettartási képesség, illetve fizikai terhelés közben a szelek is könnyebben hagyhatják el a testet, ami bizonyos helyzetekben elég kellemetlen lehet.

A jó hír, hogy minél többet használjuk ezeket az izmokat, annál jobban működnek, vagyis a konklúzió az, hogy a férfiaknak is érdemes az intim izmokra gyúrniuk. Egy kiadós intim workout után várhatóan jobban érezzük magunkat, építi az önbizalmunkat, és lelkileg is kiegyensúlyozottabbak leszünk,

ráadásul ez tényleg egy „intim” mozgásforma, hiszen a testünk egy olyan részéhez kapcsolódunk ilyenkor, amelyhez igazán csak mással szoktunk.

Egyedül és a párunkkal is kipróbálhatjuk az intimtornát, de a végén mindenképp jobb lesz a viszonyunk a saját intimitásunkkal, illetve pozitív hatással lehet a szexuális életünkre: a magunk és szerelmesünk élményeit is fokozhatjuk ezáltal. Mutatunk néhány alternatívát!

Kriston Intim Torna

A Kriston Intim Torna a rejtett izmaink gyorsaságát, erejét, állóképességét fejleszti, ezáltal proaktívan segítve a méh, a végbél, a húgyhólyag és a hüvely munkáját. A torna hatására az aranyér is visszahúzódhat, illetve a szexualitáshoz való pozitív hozzáállásunk és önbizalmunk folyamatosan fokozódik. Urológiai problémák vagy szimplán a rendkívül fájdalmas menstruációs görcsök enyhítésére is jók lehetnek a gyakorlatok.

A Kriston-módszer nemcsak a fizikai, hanem a lelki, szellemi háttérre is összpontosít: a gyakorlatok során beszélgetéssel, információkkal fűszerezik az edzéstervet, ezzel is segítve a szexuális, intim tabuk feloldását.

Súlyzós edzések haladóknak

Bizony, ma már olyan segédeszközök is léteznek az intim edzésformához, mint a Laselle™ Training gésa golyók, amelyek a záróizmokat erősítik, tulajdonképpen súlyokként funkcionálva az edzéstervben.

Kámaszútra a kísérletező kedvűeknek

A jó kis vintage kiskönyvek, mint pl. a “Fitness for Lovers” vagy a Kámaszútra gyakorlatai is rendkívül jó kapcsolódási pontok lehetnek párunkhoz, az egészséges szexhez és főként önmagunkhoz. Sokak kedvencei, hiszen élvezhető, szórakoztató közös élményt nyújtanak, csodás illusztrációkkal. Persze ezt is jó kiegészíteni a hagyományos intimtornával!

Elmélyedve a spiritualitásba

Ha belül el tudsz csendesedni, szeretsz meditálni, akkor neked biztos tetszeni fognak a spirituálisabb, ősibb, taoista szerelmi gyakorlatok vagy a szerelmi ChiQung, ami szintén remek kiegészítője lehet a hagyományosabb intimtornának.

A Tao a világban megnyilvánuló és hatást kifejtő természeti törvényre utal, amely a világban való helyes cselekvés mércéje, aki pedig ezt az egyetemes törvényt felismeri, az megpróbál összhangban is élni vele. A taoista szellemiségből szorosan következik tehát, hogy ezen filozófia követői a szexualitást is a természet törvényeivel azonosították, így az intim gyakorlatokat aktívan alkalmazták a hosszú és kiegyensúlyozott élet céljából. Az idők során a taoista szexológia a kínai gyógyászat fontos ágazatává is vált.

Ha kedvet kaptál, itt egy videó a helyes gyakorlásról.

Az intimtorna az egyik legrégebbi mozgásforma, így történelmének köszönhetően rengeteg fajtája megtalálható a világban. Reméljük, hogy kedvet kaptatok egy kis testi-lelki edzéshez: napi 5-10 perc is már csodákat művelhet belső folyamatainkkal és párkapcsolatainkkal egyaránt. Mikor dolgoznánk ezen igazán, ha nem most?

Íme egy feladat kezdőknek:

Üljünk kényelmesen, comb- és fenékizomzatunkat engedjünk el, majd emeljük meg, és szorítsuk össze úgy az alsó izomzatot, mintha csak vizeletet, vagy székletet/szelet szeretnénk visszatartani. Tegyünk így egymás után először tízszer, majd napról napra emeljük az ismétlésszámot. Eleinte ezt gyakorolhatjuk vizelés közben is: állítsuk meg a vizeletsugarat, majd indítsuk újra. Vigyázat, ez csak teszt, ez nem tornagyakorlat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr5415715958
süti beállítások módosítása