Éld át boldogan és aktívan a második tavaszt!

Szponzorált tartalom

2023. július 4. Kontent

shutterstock_1824965837_rf1.jpg 

A változókori tünetek nemcsak hormon-, hanem életmódfüggők is, nem mindegy, hogyan étkezünk, mennyit mozgunk, milyen a mentális aktivitásunk. Minél jobban odafigyelünk az egészséges életmódra, annál nagyobb az esély, hogy a tüneteink is enyhébbek lesznek.

A változókor sok nő számára kihívást jelent, hiszen olyan kellemetlen panaszok kísérhetik, mint a hőhullámok, a hangulatingadozás, alvásproblémák vagy súlygyarapodás. Teljesen rendben van, ha ebben az időszakban hormonterápiához vagy más, alternatív gyógymódokhoz fordulunk, ugyanis ezek a terápiák enyhítik a tüneteket. Nem szabad azonban elfeledkezni az egészséges életmódról sem!

Elmagyarázzuk, miért:

Először is, az egészséges étkezés fontosságát sosem lehet eléggé hangsúlyozni. Különösen a változókorban, amikor a női test szükségletei változnak, és bizonyos tápanyagok, például a kalcium és a D-vitamin fontossága kiemelkedővé válik. Az egészséges ételek, például a friss zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonák és magvak gazdag forrásai ezeknek. Az egészséges táplálkozás segíthet megtartani az ideális testsúlyt és csökkenteni az elhízás kockázatát, ami a változókor egyik velejárója lehet, hiszen a lelassult anyagcsere miatt gyorsabban szaladhatnak fel a felesleges kilók.

A rendszeres fizikai aktivitás minden korosztály számára fontos, és ez különösen igaz a változókorban. Az aerob mozgás, például a séta, futás vagy úszás támogatja a szív- és érrendszer egészséges működését, javítja az anyagcserét, és segít fenntartani az egészséges testsúlyt. Emellett a saját testsúlyos edzés erősítheti a csontokat. A rendszeres testmozgásnak pozitív hatása lehet a hangulatra és az általános jó közérzetre is, amelyeket a hormonális változások gyakran negatívan befolyásolnak. Sok nő tapasztalhat ebben az időszakban hangulatváltozást, szorongást vagy depressziót.

Épp ezért rengeteget számít az öngondoskodás és a stresszkezelés. A meditáció, a jóga, a relaxációs technikák és a támogató közösségek részei lehetnek a mentális egészség javításának és a stressz csökkentésének.

Érdemes felkeresni Facebook-csoportokat, olyan online közösségeket, ahol hasonló korú nők osztják meg egymással a tapasztalataikat. Ilyen például a Második tavasz elnevezésű Instagram-oldal, ami egyben egy élő közösség is. Iványi Orsolya indította el még évekkel ezelőtt azzal a céllal, hogy ledöntse a menopauzával kapcsolatos tabukat, és hogy méltó társadalmi elfogadásban részesüljenek a negyven feletti nők. Az oldalon megannyi hasznos tanácsot, tippet olvashatsz, megismerkedhetsz olyan nőkkel, akik a változókort boldogan, új kihívásokkal gazdagítva élik meg.

Fontos megérteni, hogy a változókor nem azt jelenti, hogy véget ér az aktív időszak, sőt, az életmódváltás és az egészséges szokások bevezetése jelentős előnyökkel járhat, míg a rossz szokások felerősíthetik a tüneteket és károsíthatják a hormonális egyensúlyt. A változtatás kora lehetőséget ad az újrakezdésre, az egészség és az önkifejezés megújítására. Éld át boldogan és aktívan a második tavaszt!

Hirdetés

A változókor első tünetei már a negyvenes életévektől kezdődően megmutatkoznak. A tünetek enyhítésére és a mindennapok megkönnyítésére alkalmas a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. A Remifemin Plus igazoltan hatásos és biztonságos növényi gyógyszer, nem tartalmaz ösztrogént, illetve fitoösztrogéneket sem. A Remifemin Plus a változókorral járó testi-lelki tünetek enyhítésére ajánlott, patikában kapható gyógyszer, amely két összetevő, a magas koncentrációjú, speciális poloskavész- (Cimicifuga racemosa-) kivonat, valamint orbáncfűkivonat kombinációját tartalmazza.

remifemin_plus_filmtabletta_60x_565781_2018.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr718157006
süti beállítások módosítása