Így lehet nőként kiélvezni az egyre hosszabbra nyúló időskort is

Szponzorált tartalom

2023. július 20. Kontent

shutterstock_1819892279_rf6.jpg

A mai modern világunkban az életkor kitolódott, a nyugdíjas évek már nem csak a tévé előtt üldögélést jelentik. Kötögetésen kívül egész más dolgokat csinálnak a modern nagyik: világot járnak, fitten tartják magukat, és nem ijednek meg a változókortól.

2023-ban egyáltalán nem ritka, hogy valaki kilencvenen túl is aktív, gondoljunk csak Baba Lénára, az orosz nagyira, aki bőven túl volt már a nyolcvanon, amikor elindult utazni, és szinte az egész világot bejárta egyes-egyedül. Baba Lena 2019-ben, 91 éves korában meghalt, de az unokája a Facebook oldalát azóta is életben tartja, egyfajta emlékeztetőként arra, hogy az időskornak nem kell feltétlenül nettó szenvedésnek lennie. Sőt, az aranykor nagyon is lehet szórakoztató, élményekkel teli.

baba_lena.jpg

Fotó: Facebook/Baba Lena

A társadalmak demográfiai szerkezete folyamatosan átalakul, és egyik legjelentősebb változásunk az öregedő társadalom jelensége: növekszik az idősek várható élettartama, és a nők is egyre hosszabb ideig élnek a változókorban. Emellett a nyugdíjkorhatár is kitolódik, sok nő új párkapcsolatban él, esetleg kiskorú gyermeket nevel. Ezek az átfogó társadalmi változások pedig új kihívások elé állítják a nőket, akiknek fontossá vált, hogy továbbra is aktívak maradjanak, mind fizikailag, mind szellemileg.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem!

Kétségtelen, hogy a változókorban lévő nők számára az egyik legnagyobb kihívás a fizikai változásokkal való megbirkózás. A bőr rugalmasságának csökkenése, a ráncok és a pigmentfoltok megjelenése, a haj ritkulása és a nyálkahártyák szárazsága mind olyan változások, amelyek érthető módon zavaróak lehetnek. Pláne a mai korban, amikor egy ötvenes nő még bőven aktív, lehet, hogy ekkor találja meg az új szerelmet, kezd bele egy új munkába, vagy indul neki a nagyvilágnak. Természetes, ha a változókor beköszönte után is vonzóak, fittek és egészségesek szeretnének maradni. A sztárok között is láthatunk szépen megöregedett nőket, akik ugyan kihasználják a szépségipar lehetőségeit, de nem esnek át a ló túloldalára. Ott van például Julianne Moore, aki ma is fantasztikusan néz ki, pedig nem a húszévesek táborát erősíti.

rf6_2.jpg

Fotó: ShutterStock

Mivel a tudomány, a technológia is gyors ütemben fejlődik, már számos termék és eljárás áll rendelkezésre, amelyek segíthetnek ezeknek a nem kívánt változásoknak a kezelésében. Ráncfeltöltők, bőrfeszesítő krémek, hidratáló készítmények, különféle nem invazív kozmetológiai beavatkozások, mind-mind olyan elérhető megoldások, amelyeket a nők nap mint nap igénybe vesznek. Ugyanakkor az egészséges életmód, például a rendszeres testmozgás és a megfelelő étrend nélkül a megjelenés fenntartása és a fizikai egészség megőrzése igencsak nagy feladat.

A változókor ráadásul egyéb nehézségeket is tartogathat, hiszen gyakran jár együtt kellemetlen tünetekkel, például hőhullámokkal, alvászavarokkal és hangulatingadozásokkal. Fontos megérteni, hogy ezek a tünetek természetes részei a menopauzának, és számos hormonmentes megoldás áll rendelkezésre a tünetek enyhítésére. Például az életmódváltás, a stresszkezelési technikák és a gyógynövénykészítmények ugyancsak hasznosak lehetnek a tünetek enyhítésében.

A belső nyugalom is fontos

Nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy a belső elfogadás is elengedhetetlen része az idősödés folyamatának. Az önbizalom és az önértékelés fenntartása, valamint az érzelmi és szellemi egészség gondozása legalább olyan fontos, mint a külső megjelenés. A klimax beköszöntével, amikor számos változás áll be az életünkben, ha szükségét érezzük, érdemes szakember segítségét is kérni, sorsközösségeket, támogató csoportokat keresni, ahol bátran kibeszélhetjük a félelmeinket, dilemmáinkat.

A támogató közeg rengeteget számít

Persze a belső munka mellett a társadalmi támogatás és a közvetlen környezet segítsége, empátiája is hatalmas érték ebben az időszakban. Fontos, hogy az érintett nők megkapják a megfelelő támogatást, hogy fizikailag és szellemileg aktívak maradhassanak, és megbirkózhassanak a változókorral járó kihívásokkal.

Hirdetés

Változókor könnyedén: Remifemin Plus

Az életmódváltás, az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás mellett a változókori mindennapok megkönnyítésében sokat segíthet a hormonmentes Remifemin Plus filmtabletta. Nem tartalmaz ösztrogént, sőt a néhány növényben fellelhető ún. fitoösztrogéneket sem. A poloskavész (Cimicifuga) és orbáncfű kombinációját tartalmazó Remifemin Plus a változókori testi tünetek és a zavaró lelki panaszok mérséklésére ajánlott növényi gyógyszer. Speciális poloskavész-kivonatot tartalmaz magas koncentrációban, amely klinikai vizsgálatokkal igazoltan biztonságos és hatásos segítség a változókorral járó hőhullámok vagy a fokozott izzadás mérséklésében. Másik komponense, az orbáncfű pedig a lelki panaszokat, köztük a hangulatingadozást enyhíti, és az alvásra is jó hatással van. Hosszantartó szedése ajánlott a kívánt hatás elérése, fenntartása érdekében. Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban.

rf-doboz-120db_legfrisebb.png

Vény nélkül kapható gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7818169719
süti beállítások módosítása