Ha hanyagolod a tested tüneteit, úgy járhatsz, mint Sanyi bá’

Szponzorált tartalom

2023. szeptember 7. Kontent

shutterstock_2104614362_px2_2.jpg

A Pajor család összetartó família, de még így sem vették észre, hogy a nagypapának gondja van az egészségével. Sanyi bá’ rendszerint vidám és energikus volt, a titokzatos tünetek csak lassan kezdtek jelentkezni, amelyekre a férfi eleinte csak legyintett.

Boldog idők, alattomos tünetek

A Pajor család mindig is sok időt töltött együtt, gyakran szerveznek vidám családi összejöveteleket. Nyáron általában a balatoni telken verődik össze a família apraja-nagyja, ilyenkor a nagypapa humoros meséivel szórakoztatja az unokákat.

Ám Sanyi bá jókedve idővel kezdett megkopni, a feleségének egyre többször említett alhasi fájdalmat és vizelési nehézségeket.

Bár a neje és a lánya egyből azt tanácsolta a férfinak, hogy a panaszaival forduljon orvoshoz, ő azt gondolta, “felesleges cécó”, biztos csak múló kellemetlenség. Ám az állapota nem javult. Amikor azt hitte, már minden rossz érzés elmúlt, újra és újra fellángoltak a tünetek.

Sanyi bá’ egyre gyakrabban emlegette a visszatérő húgyúti fertőzések tüneteit és egyéb vizelési gondjait. Az állandó testi problémái miatt pedig a kedélye is megromlott, sokszor volt feszült és ingerlékeny.

A család tagjai sem sejtették, hogy a panaszok jóindulatú prosztata-megnagyobbodásra utalnak, amely a neve ellenére előrehaladott állapotban egyáltalán nem érződik jóindulatúnak. Ez egy olyan állapot, amikor a megnagyobbodott prosztata összenyomja a húgycsövet, ami számos probléma forrása.

Sanyi bá’ végig abban reménykedett, hogy elmúlhat a betegsége.

Nem így történt

Az idő múlásával a nagypapa állapota egyre súlyosabbá vált, alig tudott pisilni, és visszatérő hólyagfertőzések alakultak ki nála. A pangó vizelet kőképződést is eredményezett, amely még több fájdalmat okozott neki.

A nagypapa végül nem bírta tovább, és végre felkereste az orvosát, aki csak ingatta a fejét. A vizsgálatok után ugyanis kiderült, hogy a túl sok várakozás miatt az állapota annyira előrehaladott, hogy már csak műtét jöhet számításba.

A szakember elmagyarázta, hogy a prosztata ilyen fokú, súlyos megnagyobbodása esetén katéter felhelyezése átmeneti segítség lehet, de hosszú távon egyedül a műtéti beavatkozás lehet eredményes.

Veseelégtelenséget is okozhat

Szerencsére Sanyi bácsi műtétje sikeres volt. Az orvosok azonban elmondták a családnak, hogy a további késlekedés akár veseelégtelenséget is okozhatott volna. A veseelégtelenséget dialízissel kezelik, tehát nagypapának heti háromszor 6 órát kellett volna dialízissel eltölteni, ami komoly életminőségromlást eredményezett volna.

A család a nagypapa gyógyulásával visszakapta az önfeledt perceket és Sanyi bácsi humoros oldalát. Ma már jól tudják, hogy az idős férfiaknak, különösen, ha vizeletürítési problémákkal küzdenek, időben kell orvoshoz fordulniuk, és semmiképpen nem szabad figyelmen kívül hagyniuk a tüneteket.

Mint azt az idős férfi példáján láthatjuk, a betegség súlyos szövődményeket, például visszatérő fertőzéseket vagy veseelégtelenséget okozhat. A rendszeres orvosi kontroll és az időben megkezdett kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzése érdekében.

Ne várjunk arra, hogy a tünetek maguktól elmúlnak! Vizelési zavarok megjelenése esetén forduljunk mielőbb urológushoz!

Hirdetés

Proxelan végbélkúp helyi hatású, tökmagolajat tartalmazó orvostechnikai eszköz a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás okozta vizelési zavarok kezelésének kiegészítésére. A prosztata közelében hat, vagyis ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van.
A szexuális aktivitást nem befolyásolja. A harmincdarabos kiszerelés vény nélkül elérhető a hazai patikákban. A kezelés ismételhető és akár tartósan is alkalmazható.

proxelan-doboz-30x-jobb.png

Recept nélkül kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7318205459
süti beállítások módosítása