Ki sem mozdulsz otthonról, mégis ég, csíp, amikor pisilsz?

Szponzorált tartalom

2021. március 3. Kontent

uz_2.jpgKönnyen lehetséges, ugyanis a hólyaghurut kialakulásának oka nem a hidegben keresendő, mert sokkal inkább a baktériumok tehetnek róla. Szerencsére létezik néhány hasznos tipp, amelyeket ha megfogadsz, nagy eséllyel elkerülheted a sírva pisilést.

Az egyik korábbi posztunkban már írtunk arról, pontosan mi is okozza a kellemetlen, fájdalmas pisilést, és hogy mennyi tévhit övezi a “felfázást”.

Emlékeztetőül: a felfázás tüneteit nem önmagában a hideg, azaz az altest lehűlése okozza, hanem valójában baktériumok, legtöbb esetben az E. coli nevű bélbaktérium.

Oké, de hogyan kerül a baci a húgycsövünkbe?

Mivel a hüvelybemenet és a húgycső nyílása igencsak közel helyezkedik el a végbélhez, így ezek a baktériumok – például a szexuális aktus során, vagy ha vécézés után hátulról előre, tehát rossz irányban törlöd a gáttájékot – könnyen átjutnak a húgycsőbe, onnan pedig a húgyhólyagba, ahol aztán elszaporodva olyan tüneteket okoznak, mint az alhasi fájdalom, és a nők számára jól ismert csípő, szúró érzés pisilés közben, illetve a fokozott vizelési inger, ámde valódi megkönnyebbülés nélkül...
A megbetegedésben ludas lehet még a nyilvános WC-k ülőkéje, a kézmosás hiánya WC-használat előtt, a túlzásba vitt intim mosakodás, illetve hajlamosíthatnak a hólyaghurutra egyes fogamzásgátló módszerek is.

Tippek, amelyekkel jó eséllyel megelőzhető a hólyaghurut kialakulása:

  • Fontos az intim higiénia, de azért nem szabad túlzásba se vinni:

A szakemberek szerint a legjobb, ha csak tiszta vízzel mosod az altestedet. Az intim mosakodógéltől a nőgyógyászok óva intenek, ugyanis felboríthatja a hüvelyflórád egyensúlyát. Ugyanakkor menstruáció alatt különösen figyelj oda a tisztaságra, és ugyanez igaz a szex előtt és azt követően is. Ez azért fontos, mert a hüvelybemenet és a húgycsőnyílás igencsak közel helyezkedik el a végbélhez, így a nemi aktus során az említett E. coli baktérium könnyen átjuthat a végbélnyílás környékéről a húgycsőbe.
A mosakodáson kívül tanácsos a szex utáni pisilés is, mert így az esetleg odasodródott baktériumok ki tudnak ürülni a húgycsőből, még mielőtt nagyobb bajt okoznának.

  • Kerüld a szappanok, intimspray-k használatát!

Továbbá kizárólag orvosi utasításra irrigálj, a hüvelyöblítéssel ugyanis a természetes védelmet biztosító Lactobacillusokat is kimosod a hüvelyedből, ez pedig számos kellemetlen nőgyógyászati problémához vezethet.

  • A törlési irányt sose feledd!

WC-használat előtt és után is moss kezet, idegen helyen vagy terítsd le a WC ülőkét papírral, vagy ne ülj rá, és ami különösen fontos: mindig elölről hátrafelé töröld meg magad!

  • Cseréld rendszeresen a tampont, betétet!

Menzesz idején legalább 2-3 óránként cseréld a tampont, és kerüld a használatát éjszaka! De a legjobb, ha a teljesen elhagyod és inkább betétet használsz helyette – amit természetesen szintén ajánlott rendszeresen cserélned.

  • A vizes fürdőruha lehet, hogy szexi, de nem egészséges!

Ne hagyd magadon az átizzadt edző- és fürdőruhát, mivel a nedvesség segíti a baktériumok elszaporodását az intim tájékon!

  • Felejtsd el a tangát!

Viselj jól szellőző, pamut fehérneműt és mellőzd a tangát, utóbbi ugyanis segíti a kórokozók eljutását a végbél környékéről a húgycsőnyílás irányába.

  • Víz, víz, víz!

Fogyassz bőségesen folyadékot, így természetes módon tisztítod, öblíted a hólyagodat.

  • Ne tartogasd a pisilést!

A pangó vizelet kedvez a baktériumok szaporodásának és így könnyen kialakulhat a hólyaghurut, de lehetnek egyéb negatív következményei is. Például az, hogy a záróizmok elgyengülnek, ez pedig nemcsak vizelettartási problémákhoz vezet, de a rossz működés a teljes ürítést is megakadályozza, ami miatt gyakrabban érezheted úgy, hogy sürgősen vécére kell menned.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.urnizol_fokep-removebg-preview.png

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

        HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr216447034
süti beállítások módosítása