5 tipp, ha úgy érzed, felfáztál

Szponzorált tartalom

2021. március 9. Kontent

pexels_uz3_1.jpg

A felfázás tünetei nagyon kellemetlenek tudnak lenni, ám ha az első panaszoknál bevetsz néhány házi praktikát, akkor nagy eséllyel megúszhatod az antibiotikumos kezelést.

Nem garantáljuk, hogy ezek a tanácsok, tippek száz százalékosan megakadályozzák, hogy orvoshoz kelljen menned, de sok esetben elegendőek lehetnek ahhoz, hogy az immunrendszered megtámogasd annyira, hogy a fránya bacilusok további szaporodását megakadályozhasd.

Segítség, felfáztam!

A felfázást, vagy ahogy a szaknyelv nevezi, a hólyaghurutot baktériumok, a legtöbb esetben az E. coli baktérium elszaporodása okozza. Mielőtt orvoshoz szaladnál a nem épp kellemes tünetekkel, jó tudni, hogy a kellemetlen problémák ellen te is tehetsz. A lényeg a korai felismerés, vagyis ne várd ölbe tett kézzel, hogy „magától” elmúljon a bajod!

Ha azt érzed, hogy

  • gyakran tör rád vizelési inger,
  • alhasi fájdalom kezd el gyötörni (és még messze a menzesz),
  • csíp, amikor pisilsz,

akkor azonnal kezdj el sok folyadékot inni, és vesd be az alábbi praktikákat!

A sok folyadék megmenthet!

Egyébként is fontos az elegendő folyadék fogyasztása, ami a megfelelő vizeletürítés szempontjából is elengedhetetlen. Bármennyire is félsz elmenni pisilni a fájdalom miatt, nincs rosszabb megoldás annál, ha visszatartod, illetve ha inkább nem iszol rendesen. Hidd el, hogy minél tovább pang a vizelet a hólyagodban, annál jobban tudnak szaporodni benne a baktériumok. A több kórokozó pedig még súlyosabb gyulladást, még nagyobb fájdalmat fog okozni. Tehát ha meg szeretnél szabadulni az égő érzéstől, és az orvost is szeretnéd elkerülni, igyál minél több folyadékot, így kimoshatod a gyulladást okozó baktériumokat.

Vesd be a medveszőlőt!

Ez a gyógynövény régóta ismert és jól bevált húgyúti fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és enyhe vizelethajtó hatású szer. Nem véletlenül ajánlják hólyag-, húgycső- és vesemedencegyulladás, valamint női kismedencei problémák esetén. A teája nem túl kellemes ízű, és magas tannintartalma miatt okozhat gyomorpanaszokat is. De ha szilárd formában, tablettaként szerzed be a patikából, akkor kihasználhatod a gyógynövény igazolt fertőtlenítő hatását, miközben a kellemetlen mellékhatásokat is javarészt kivédheted. Fontos, hogy az első tünetek jelentkezésénél kezdd el használni, ugyanis a baktériumok nagyon gyorsan szaporodnak, a számuk kb. 20 perc alatt megduplázódik.

Tarts otthon vény nélkül kapható készítményeket!

A gyógyszertárban vény nélkül vehetsz olyan készítményeket, amelyek a kezdődő hólyaghurutos tüneteket csillapíthatják. Ezek lehetnek gyógynövényi összetételű, vagy görcsoldót, gyulladáscsökkentőt tartalmazó szintetikus készítmények.

Ha nem múlnak a tünetek, irány az orvos!

Amennyiben pár nap alatt sem enyhülnek a tünetek, nincs mit tenni, irány az orvos, aki a vizeletvizsgálat eredménye alapján felírja a megfelelő antibiotikumot, amit addig és úgy kell szedned, ahogyan azt az orvos előírja.

Megelőzésre C vitamin és tőzegáfonya:

A C-vitamin rendszeres szedése erősíti az immunrendszeredet és savas kémhatásúvá teszi a vizeletet, ami segít megelőzni a baktériumok szaporodását. Érdemes legalább napi 1000 mg-ot bevinni szervezetünkbe. A tőzegáfonya, illetve a vörös áfonya gátolja a baktériumok megtapadását, fogyaszthatod ivólé formájában, de a kapszulát vagy a teát is kipróbálhatod – ezeket a legtöbb gyógyszertárban be lehet szerezni.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.urnizol_fokep-removebg-preview.png

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

        HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr1316450862
süti beállítások módosítása