Gyógynövényekkel a sírva pisilés ellen

Szponzorált tartalom

2021. március 12. Kontent

uz_4.jpgKegyetlen érzés, amikor ég és csíp, miközben csupán egy-két csepp vizeletet bírsz kipréselni magadból. A köznyelvben többnyire felfázásként emlegetett hólyaghurut sok-sok nő életét keseríti meg, ezért nem árt tudnunk, hogy mik azok a gyógynövények, amelyek segíthetnek a megelőzésében és a tünetek csillapításában.

A megelőzés célja, hogy megpróbáljuk megakadályozni a kórokozók feljutását a hólyagba, valamint meggátolni a hólyag falán való megtapadásukat és szaporodásukat. Erre a feladatra számos vízhajtó, antibakteriális és gyulladáscsökkentő gyógynövény alkalmas lehet, ugyanis ezek segítenek a húgyutak átmosásában, a kórokozók elpusztításában, a gyulladás csökkentésében.

Ráadásul nemcsak a felfázás kikúrálásában lehetnek segítségünkre, hanem megakadályozhatják a fertőzés vesék irányába történő továbbterjedését is.

Csak hogy néhány példát említsünk: ilyen hasznos gyógynövény a nyírfalevél, a pitypanggyökér, a mezei zsurló, az aranyvesszőfű, a lestyángyökér, a csalán, a jávai tea, a petrezselyemgyökér, a tövises iglice-gyökér, a tarackbúza-gyökértörzs, a kukoricabibe, a tőzegáfonya, illetve az antibakteriális hatású medveszőlőlevél.

Emellett elengedhetetlen a folyamatos immunerősítés, ugyanis a különféle fertőzések, így a hólyaghurut kialakulása is gyakran a meggyengült immunrendszerre vezethető vissza.

Továbbá ne feledkezzünk meg az elegendő folyadékfogyasztásról sem, hiszen a rendszeres vizeletürítéssel többek között a baktériumok megtelepedését is gátoljuk.

De hogyan válasszunk megfelelő gyógynövényt?

  • Legyen antibakteriális hatású:

Több növény is tartalmaz antibakteriális hatású anyagot, de a húgyúti fertőzések kezelésében csak azok alkalmazhatók sikerrel, amelyeknek ezen összetevője a vesén át ürül ki. Ilyen gyógynövény például a medveszőlő, amely igazoltan gátolja a húgyúti kórokozók szaporodását. A tőzegáfonya pedig azt segít megakadályozni, hogy a hólyaghurutot előidéző kórokozók (pl. E. coli) a hólyag falához tapadjanak.  A vörös és fekete áfonya szintén kiváló vesevédő növények. Felfázás esetén ugyancsak hasznos lehet a baktérium-, gomba- és vírusölő hatásáról is ismert diólevél teája.

FONTOS: Egy hétnél tovább azonban ne fogyasszunk sem a diólevélből, sem pedig a medveszőlőlevélből készített teát!

  • Legyen biztonságos:

Azokat a gyógynövényeket válasszuk, melyek a népi gyógyászatból ismert hatás mellett rendelkeznek klinikai hatásvizsgálattal is. A legjobb megoldás, ha ezzel kapcsolatban a gyógyszertárban a dolgozók segítségét kérjük, mivel az ilyen készítmények ott kaphatók.

  • Milyen formáját válasszuk?

Lehetőleg olyan gyógyszerformát használjunk, amelyből a hatóanyag jól és biztosan felszívódik, és persze az sem utolsó szempont, hogy milyen ízű. A medveszőlőlevél tea például kimondottan fanyar, kesernyés ízű, ezért sokan nem fogyasztják szívesen, ráadásul vannak olyanok, akiknél gyomorirritációt, émelygést, hányingert, hányást is okozhat. Szilárd formában (tabletta) ezek a mellékhatások nem jellemzőek, ezért a medveszőlőlevelet érdemes tablettaként megvásárolni és fogyasztani.

Melyik, mit tud?

  • Vizelethajtó gyógynövények: csalán, aranyvessző, nyírfalevél
  • Gyulladáscsökkentők: kamilla, cickafarkfű, körömvirág
  • Antibakteriális hatásúak: medveszőlő, tőzegáfonya

Amennyiben a tüneteid nem enyhülnek pár nap alatt, vagy vért látsz a vizeletedben, esetleg rendszeresen visszatér a hólyaghurut, mindenképpen fordulj urológushoz!

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő és enyhe vízhajtó hatásának köszönhető.urnizol_fokep-removebg-preview.png

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

        HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr6516455498
süti beállítások módosítása