Ezért ne passzírozd magadat mindennap alakformáló fehérneműbe

Szponzorált tartalom

2021. október 8. Kontent

shutterstock_1941023644.jpg

Sok nő hajlamos mindenfélével sanyargatni magát, csak hogy egy elképzelt szépségideálnak megfeleljen. És ez alól a kényelmetlen fehérneműk sem kivételek, pláne, ha egy olyan nagy nap következik, mint az esküvő.

Lehetetlenül kisméretű tangák, derekat és alhasat elszorító alakformáló fehérneműk, sokpántos melltartók: csupa olyan ruhadarab, amelyektől azt reméljük, hogy szexibbé vagy akár formásabbá válunk általuk, és bizony hordjuk őket akkor is, ha kényelmetlenek. De nem is a diszkomfortérzés a legnagyobb baj velük, hanem az, hogy egyes „csini” darabok hosszú távú viselése nem tesz jót az egészségünknek. Kata tud erről mesélni.  

 „Miután kiválasztottam az esküvői ruhámat, azon kezdtem el aggódni, hogy jaj, csak ki ne hízzam, mire eljön a nagy nap. Keményen diétáztam, többet is sportoltam, sőt, az egyik ismerősöm tanácsára még egy alakformáló fehérneműt is beújítottam. Nem kellett volna…”

meséli a fiatal nő, akinek igen kellemetlen panaszai lettek az álomalakot ígérő szűk ruhadarabtól, ami mindössze finomítottabb verziója elődjének, a sokáig kötelező női ruhadarabként számon tartott fűzőnek.

Ma már azt is tudjuk, hogy a fűző mindennapos viselete nemcsak a mozgásban akadályozta a nőket, hanem az egészségüket is veszélyeztette, hiszen azzal, hogy visszanyomta a hasat, odabent is sok mindent átrendezett. A belső szerveket összepasszírozta, sőt, arrébb is tolhatta a helyükről, légzési nehézségeket, bélrendszeri panaszokat, puffadást okozhatott. Mindemellett olyan mértékben elgyengítette a gerinc körüli izmokat, hogy azok akár el is sorvadhattak.

A mai hasleszorító fehérneműk sem sokkal egészségesebbek

Bár azt fontos kiemelni, hogy ha az alakformáló alsóneműt rendeltetésszerűen használjuk, vagyis csak ritkán, bizonyos alkalmakkor passzírozzuk bele magunkat, akkor várhatóan nem okoznak gondot. 

Ha azonban rákapunk a viselésére, az a szakemberek szerint káros lehet, mivel a has és a hát izmai "ellustulnak", elveszítik feszességüket, és akár komoly hátfájdalmakat, előbb-utóbb pedig mozgási nehézségeket okozhatnak, illetve gyengíthetik a porckorongokat. A préselődés a húgyhólyagra is rossz hatással lehet, és ez különösen azokra a nőkre jelenthet veszélyt, akik stresszinkontinenciában szenvednek, vagyis köhögés, tüsszentés vagy nevetés hatására elcsöppenhet a vizeletük. Mindemellett ezek a szűk fehérneműk ki is dörzsölhetik a bőrünket és akár nehezen gyógyuló, fájdalmas fertőzések alakulhatnak ki.  

Arról nem beszélve, hogy ezek a ruhadarabok nem szellőznek jól, így táptalajt szolgáltatnak a gombák és baktériumok elszaporodásának a befülledt testtájékon.

Utóbbit tapasztalta meg Kata is odalent.

„Megtetszett, hogy tényleg formásabb leszek, ha egy hasleszorító fehérneműt veszek fel, ezért az esküvő után is rendszeresen használtam, még ha kényelmetlen is volt. Egy idő után viszont azt vettem észre, hogy előjöttek a női problémáim, vagyis bakteriális hüvelyfertőzésem lett. A nőgyógyászom hívta fel rá a figyelmemet, hogy a túl szűk alsónemű lehet az oka annak, hogy a semmiből törtek rám a jól ismert panaszok” 

– meséli, és azóta csak tényleg ritka alkalmakkor veszi fel az extrém szűk ruhadarabot, sőt, arra is jobban odafigyel, hogy milyen alsóneműt hord a mindennapokban.

A kényelmes, jól szellőző bugyi különösen fontos, ha az intim zónád egyensúlya kényes, és ha szeretnéd elkerülni a visszatérő bakteriális vagy gombás hüvelyfertőzést. A megfelelő fehérnemű kiválasztásáról pedig itt olvashatsz bővebben. 

Hirdetés

Egyedülálló összetétel, kettős védelem – bakteriális hüvelyfertőzés esetén

Az egyedülálló összetételű Vitagyn C hüvelykrém a tejsav és a prebiotikum mellett C-vitamint és ezüstöt is tartamaz, mellyel kettős védelmet biztosít bakteriális vaginózis esetén: helyreállítja és fenntartja a hüvely élettani pH-értékét, emellett elősegíti a természetes Lactobacillusok növekedését és gátolja a kórokozók szaporodását. Különösen hasznos kiújuló bakteriális vaginózis, valamint húgyúti infekció esetén, illetve antibiotikum-kúrát követően. A hüvelykrém pontosan és higiénikusan adagolható. Terhesség és szoptatás alatt is alkalmazható. 

webp_net-resizeimage_5.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr7316710010
süti beállítások módosítása