Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tedd még élvezetesebbé a szexet!

Szponzorált tartalom

2023. május 30. Kontent

shutterstock_2046074636_ck8.jpg

A szex minden korosztály számára áldásos, hiszen az egész szervezetünk működésére jó hatással van. Olykor azonban a legnagyobb vágy ellenére sem mennek odalent simán a dolgok. Ilyenkor struccpolitika helyett irány az orvos vagy a patika, hiszen a hüvelyszárazság ma már könnyen kezelhető probléma.

A szex – jobb esetben – életünk fontos része, és több tanulmány is kimutatta, hogy rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre. Számos neurotranszmittert aktivál, amelyek nemcsak az agyunkra, hanem hangulatunkra, önbecsülésünkre és egész szervezetünkre jó hatással vannak. A maszturbáció is hasonlóképpen működik, ugyanakkor Dr. Nicole Cirino, az Oregon Health & Science University Női Egészségügyi Központjának pszichiáter professzora azt mondta az oshu.edu-nak, hogy az önkielégítés nem serkenti annyira az oxitocin és más hangulatjavító hormonok termelését, mint a szeretetteljes kapcsolat részeként történő szex. Ez tehát egy kicsit kevesebb előnyt jelent az önbecsülés és a depresszió szempontjából, ám a szakember arra is felhívja a figyelmet, hogy ennek ellenére a szinglik ugyanúgy élvezhetik az élettani előnyöket, mint azok, akik a párjukkal bújnak ágyba.

Nézzük, hogy nőként miért éri meg szexelni!

  • Alacsonyabb vérnyomás.
  • Erősebb immunrendszer.
  • A szívbetegségek kockázatának csökkenése.
  • Nagyobb önbecsülés.
  • Kevesebb depresszió és szorongás.
  • Fokozott libidó.
  • Nyugodtabb alvás.
  • Kevesebb stressz.

 

Zavar a gépezetben

A szexuális élményt, kedvet azonban nagyban befolyásolhatja a hüvelyszárazság, amellyel – a tévhitekkel ellentétben – nem csak a változókor beálltával találkozhatnak a nők. (Arról, hogy mennyi oka lehet ennek a kellemetlen panasznak, bővebben itt írtunk.)

Ez a panasz nemcsak kellemetlenebbé, hanem egyenesen fájdalmassá is teheti az aktust, hosszú távon pedig könnyen elveheti a kedvünket a további próbálkozásoktól. Épp ezért jobb minél hamarabb kezelni a hüvelyszárazságot, az ugyanis szövődményekkel járhat, sőt, jelentősen ronthatja az életminőséget. Először csak a szexuális együttlétek válnak fájdalmassá, majd a mindennapokban is jelentkezik a diszkomfortérzés, míg végül ezek a panaszok szép lassan átszövik a mindennapokat: problémát okozhatnak a párkapcsolatban, bezavarhatnak a szexuális életbe, és a mentális állapotot is ronthatják. Ilyenkor ráadásul a hüvelyhám nemcsak kiszárad, hanem vékonyabbá, ezáltal érzékenyebbé is válik, ami miatt apró sérülések keletkezhetnek rajta. Így akár egy tampon felhelyezése vagy egy nőgyógyászati vizsgálat is kellemetlen, fájó érzéssel járhat, de ami ennél is rosszabb, hogy ezek a sérülések fertőzések forrásaivá válhatnak. Mindezek következményeként felléphet a kellemetlen szagú, bőséges folyással járó bakteriális vagy gombás hüvelyfertőzés.

Tedd élvezetesebbé a szexet!

Visszatérve a szexhez, bármennyire jó móka is, mindig gondoskodjunk a biztonságról! Pláne, ha új kapcsolatba bonyolódunk. A legjobb módszer erre a gumióvszer, amely véd a hámsérülésektől, és a fertőzésektől is megóv. Ma már attól sem kell félni, hogy rontaná az együttlétek minőségét, hiszen számos fajtája közül válogathatunk: akad extra vékony, bordázott, ízesített, kis és nagy méret, sőt, síkosított verzió is.

Ha már az élvezetnél tartunk; a síkosítók alkalmi használata segíti a behatolást, így gondtalanabbá teheti az együttléteket, és alkalomszerűen segíthet a hüvelyszárazság problémájában is. Hosszú távon azonban nem alkalmasak a hüvelyszárazság kezelésére, mivel általában szilikon- vagy vízbázisú, gélállagú készítmények, és többnyire nincs olyan összetevőjük, amely regenerálná a hüvelyhámot. Vagyis a tényleges problémát nem szüntetik meg, csak a tüneteket mérsékelik.

Terápiára főleg hormonokat használnak, ez azonban nem mindig lehetséges, ugyanis előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a hormontartalmú készítmények alkalmazása kifejezetten ellenjavallt. Ilyenkor érdemes inkább hormonmentes, hidratáló hüvelykúpokat használni. Jó választás lehet minden helyi hatású készítmény, amely vízmegkötő tulajdonságú hialuronsavat tartalmaz. Ezek a termékek hidratálják, ápolják és regenerálják a hüvelyhámot, ezáltal enyhítik a tüneteket, és védenek a fertőzésekkel szemben. Gazdagabb összetételűek, de csak gyógynövényi összetevőket, esetleg tejsavat tartalmaznak, hormont nem.

Mindenekelőtt azonban a legfontosabb, hogy ne szégyelld a problémát, ne tartsd titokban, hanem fordulj mielőbb orvoshoz! Hidd el, egyáltalán nem ritka állapot, és nagyon könnyű segíteni rajta!

Hirdetés
A hüvelyszárazság, illetve a nedvesség hiánya nagymértékben befolyásolhatja a szexuális életünket, és megnehezítheti a mindennapi tevékenységeinket. A hüvelyszárazság okozta panaszok bármely életkorban előfordulhatnak, leggyakrabban azonban a változókorúaknál jelentkeznek. A hormonmentes Cikatridina hüvelykúp segítséget jelenthet a tünetek enyhítésére, hiszen helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, erősíti a szövetek szerkezetét, tápanyagellátását, illetve serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat. A Cikatridina hüvelykúp hatása klinikailag igazolt a hüvelyszárazság és a hüvelyszárazsághoz kapcsolódó tünetek csökkentésében. A tartós hatás érdekében a 10 napos bevezető kúra után további fenntartó kezelés ajánlott.

cikatridina-doboz-20-nagyitoval_legfrissebb.png

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr9718130136
süti beállítások módosítása