Így öltözködj hidegben: 5 ruhadarab, ami biztos jól jön ősszel

Szponzorált tartalom

2023. október 31. Kontent

uz7.jpg

Az ősz az egyik legszebb, legmeghittebb évszak, amikor a színes levelek lassan elkezdenek hullani, és beköszönt a hűvös idő. Ilyenkor azonban fontos odafigyelni a megfelelő öltözködésre, hiszen a hidegebb időjárás gyakran táptalaja a megbetegedéseknek, fertőzéseknek.

Az őszi öltözködés során bizonyos ruhadarabok és outfitek viselése növelheti a kismedence lehűlésének és a hólyaghurut kialakulásának kockázatát. Mutatjuk, hogyan öltözködj az őszi időjárásban!

Érdemes több réteg ruhát viselni, így könnyebben alkalmazkodhatunk a környezetünk hőmérsékletéhez. Például egy könnyű pulóver alá felvehetünk egy vékony pólót, mindezt kombinálhatjuk egy vékony kabáttal vagy dzsekivel, így, ha melegünk van, egy rétegtől megszabadulhatunk, és nem izzadunk meg.

5 ruhadarab, ami biztos jól jön ősszel:

  • A megfelelő alsónemű kiválasztása rendkívül fontos. Viseljünk pamut alsónadrágot és bugyit, mivel a pamut lélegzik és elvezeti a nedvességet.
  • Az őszi esőzések miatt érdemes olyan kabátot vagy dzsekit viselni, amely vízlepergető. Így megakadályozhatjuk, hogy átázzon a ruhánk.
  • A hidegben tartsuk a lábunkat is melegen. Viseljünk meleg, vízhatlan csizmákat vagy cipőket.
  • Használjunk puha, pamut trikót vagy pólót a pulóverek alá.
  • Ne feledkezzünk meg a meleg zokniról sem, lehetőleg ne használjunk bokazoknit, és még a divatozás miatt se villantsunk bokát télen.

Védd a kismedence területét:

Amikor hideg, nedves vagy hűvös felületen ülünk hosszabb ideig (például hideg köveken vagy padokon), a kismedencénk lehűlhet, ami növeli a hólyaghurut kialakulásának esélyét. Használjunk ülőpárnát vagy takarót, hogy melegen tartsuk magunkat.

  • A nagyon szellős vagy laza ruhák, például bő szoknyák vagy rövidnadrágok viselése hűvösebb időjárásban növelheti a hólyaghurut kockázatát. Ha mégis ezekre esik a választásunk, gondoskodjunk arról, hogy meleg alsóneműt és nadrágot viseljünk alattuk.
  • Futáshoz használjunk derékmelegítőt, így biztos nem fog átfázni az érintett terület.
  • Ha hosszabb időn keresztül tartózkodunk nyirkos vagy hideg időben, az növelheti a kismedence lehűlésének veszélyét, ezért ne hanyagoljuk el a megfelelő rétegezést. A réteges öltözködés különösen testedzéskor nagyon fontos, hiszen így a keletkező izzadságot könnyedén elpárologtatja az öltözet.
  • Az időjárási viszonyok miatt hajlamosak lehetünk visszatartani a vizeletünket. Ne feledkezzünk meg a pisilésről, mivel a vizelet visszatartása növelheti a hólyaghurut kockázatát.

Nem csak a hólyaghurutra kell vigyáznunk!
A hideg időjárás beköszöntével a vírusfertőzések száma is emelkedik, míg sajnos a mi immunitásunk hatékonysága csökken, ezért hidegben nagyobb az esélye annak, hogy valóban megbetegszünk. A felső légúti vírusok tüsszentéssel, köhögéssel – azaz cseppfertőzéssel – terjednek, ezért ajánlott a közös helyiségek gyakori szellőztetése.

Hirdetés

Az Urzinol tabletta a húgyutak betegségeire évszázadok óta bevált gyógynövény, a medveszőlő levelének kivonatát tartalmazza. Az Urzinol hasznos segítség az egyszerű hólyaghurut korai tüneteinek – sürgető vizelési inger, illetve égő érzéssel járó hólyagürítés – enyhítésében. Mindez a medveszőlőlevélben található növényi összetevők igazolt antibakteriális, valamint gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető.urnizol_fokep-removebg-preview.png

Medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

        HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogytudor.blog.hu/api/trackback/id/tr1318243747
süti beállítások módosítása